Hlavní obsah

Vepřové kotlety na paprice

Hodnocení:
(57)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Rychlé, jednoduché a jen z pár surovin – to jsou kotlety na paprice. Zvládne je i úplný kuchařský začátečník a přitom si na nich pochutná i náročný strávník. Pusťte se do toho s námi!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 vepřové kotlety s kostí
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce stolního oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 ml masového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

Krok 1: Kotlety naklepejte z obou stran paličkou a tukové krytí (proužek tuku na povrchu) lehce nařízněte, aby se maso při opékání nekroutilo. Z obou stran osolte a opepřete.

Krok 2: V kastrolu rozehřejte trochu oleje a kotlety na něm z obou stran osmahněte dozlatova. Pak maso vyjměte a ve výpeku zpěňte sladkou papriku s moukou - míchejte, aby se paprika nepřipálila, rychle hořkne.

Krok 3: Po chvilce podlijte vývarem a prošlehejte metličkou, aby se neudělaly hrudky. Když je omáčka hladká, kotlety do ní vraťte a asi 20 minut poduste. 

Krok 4: Nakonec omáčku zjemněte smetanou. Podávejte třeba s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem a porce můžete ozdobit pažitkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama