Hlavní obsah

Vepřové plátky s pečenou paprikou

Hodnocení:
(24)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Šťavnatá a jemná vepřová krkovička s pečenými paprikami chutná famózně. Papriky jsou navíc provoněné rozmarýnem!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky vepřové krkovice
  • 2 silnostěnné červené papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 3 lžíce dijonské hořčice
Článek

Postup

Krok 1: Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Pak je potřete dijonskou hořčicí z obou stran a nechte chvíli uležet. Mezitím nakrájejte papriky na proužky a stroužky česneku na plátky.

Krok 2: V pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm papriky. Přidejte rozmarýn, stroužky česneku a vše ještě chvíli opékejte, až se česnek a rozmarýn rozvoní. Přiklopte a poduste ještě krátce pod pokličkou. 

Krok 3: Plátky masa opečte na jiné pánvi na oleji dozlatova. Přidejte paprikovou směs a vše ještě chvilku opékejte společně. Hotový pokrm podávejte s kuskusem nebo opečenou bagetou. 

Jak jste letos naložili s úrodou paprik? Připravujete z nich lečo, plníte je po mexicku nebo je zapékáte s brynzou?

ynezorPumanzeSaNyknalC