Hlavní obsah
3,7
(26)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Šťavnatá a jemná vepřová krkovička s pečenými paprikami chutná famózně. Papriky jsou navíc provoněné rozmarýnem!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky krkovice
  • 2 ks červené papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce dijonské hořčice
Článek

Postup

01.

Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Pak je potřete dijonskou hořčicí z obou stran a nechte chvíli uležet. Mezitím nakrájejte papriky na proužky a stroužky česneku na plátky.

02.

V pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm papriky. Přidejte rozmarýn, stroužky česneku a vše ještě chvíli opékejte, až se česnek a rozmarýn rozvoní. Přiklopte a poduste ještě krátce pod pokličkou. 

03.

Plátky masa opečte na jiné pánvi na oleji dozlatova. Přidejte paprikovou směs a vše ještě chvilku opékejte společně. Hotový pokrm podávejte s kuskusem nebo opečenou bagetou. 

Jak jste letos naložili s úrodou paprik? Připravujete z nich lečo, plníte je po mexicku nebo je zapékáte s brynzou?

Reklama

Související témata:

Načítám