Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Vepřové uši z našich jídelníčků vymizely, dříve ale byly jeho běžnou součástí. Zkuste je zase zařadit, mají v sobě spoustu kolagenu a vápníku, dobrého na kosti!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 ks vepřových uší
  • 100 ml vepřového vývaru
  • 2 lžíce bílého vína
    12
  • 1 lžíce sójové omáčky
    6
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pokud vepřové uši neseženete už předvařené, nejdřív je asi 50 minut povařte doměkka.

02.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Očištěné papriky nakrájejte na nudličky. V pánvi na rozehřátém oleji zprudka orestujte cibuli, papriky a vepřové uši nakrájené na nudličky. Přidejte vývar, bílé víno, sójovou omáčku a kmín. Osolte a na mírném ohni duste deset minut. Podávejte s opečeným chlebem.

Ochutnali byste vepřové uši?

Načítám