Hlavní obsah
3,1
(282)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Na této nemravně dobré hostině si pochutnáte. Šťavnatý bůček a lahodný sos, který vznikne při pečení masa i díky černému pivu, potěší zejména mužskou část rodiny. Jablka dodají masu lahodnou chuť. Dopřejte si jednou za čas vepřové hody!

30 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 500 g bůčku
  • 800 g vepřové kýty
  • 2 ks jablek
  • 3 ks cibule
  • 2 ks červené cibule
  • 500 ml tmavého piva
  • 8 stroužků česneku
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Bůček i kýtu nakrájejte na kostky. Cibule oloupejte, nakrájejte na osminky a jablka na čtvrtinky. Stroužky česneku nasekejte na plátky.

02.

Maso dejte do zapékací mísy. Pak ho osolte, opepřete, přidejte kmín, mletou papriku a vše promíchejte. Do pekáčku přidejte česnek, cibuli a pak vše podlejte pivem.

03.

Pekáček přiklopte a maso pečte asi hodinu a půl při teplotě 170 °C. Pak ho odklopte, přidejte jablka a pečte další půlhodinu, aby bylo maso upečené dozlatova. 

04.

Hotové výpečky podávejte s houskovým nebo bramborovým knedlíkem

Na pivu chutná skvěle i hovězí guláš.

Reklama

Související témata:

Načítám