Hlavní obsah

Vepřové výpečky na pivu a s jablky

Hodnocení:
(104)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
2 hodiny
Náročnost
nízká

Na této nemravně dobré hostině si pochutnáte. Šťavnatý bůček a lahodný sos, který vznikne při pečení masa i díky černému pivu, potěší zejména mužskou část rodiny. Jablka dodají masu lahodnou chuť. Dopřejte si jednou za čas vepřové hody!

Ingredience pro:
5 porcí
  • 500 g vepřového bůčku
  • 800 g vepřové kýty
  • 2 jablka
  • 3 cibule
  • 2 červené cibule
  • 500 ml černého piva
  • 8 stroužků česneku
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Bůček i kýtu nakrájejte na kostky. Cibule oloupejte, nakrájejte na osminky a jablka na čtvrtinky. Stroužky česneku nasekejte na plátky.

Krok 2: Maso dejte do zapékací mísy. Pak ho osolte, opepřete, přidejte kmín, mletou papriku a vše promíchejte. Do pekáčku přidejte česnek, cibuli a pak vše podlejte pivem.

Krok 3: Pekáček přiklopte a maso pečte asi hodinu a půl při teplotě 170 °C. Pak ho odklopte, přidejte jablka a pečte další půlhodinu, aby bylo maso upečené dozlatova. 

Krok 4: Hotové výpečky podávejte s houskovým nebo bramborovým knedlíkem

Na pivu chutná skvěle i hovězí guláš.

ynezorPumanzeSaNyknalC
12. 6. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.