Hlavní obsah

VIP matky a dcery: Které jsou si podobné nejvíc?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Geny se nezapřou, ani kdybychom chtěli. A v případě těchto dcer slavných matek by to byla vyloženě škoda. Kdo je nejvěrnější kopií své krásné mámy–celebrity?

Článek

Jaká matka, taková dcera! Některé jdou v šlépějích svých matek a zvolí si podobné, či dokonce stejné povolání nebo životní dráhu. Jiné zase jako by svým rodičkám z oka vypadly. A některé zvládnou obojí. Která slavná dvojice si je podle vás nejpodobnější? Porovnejte fotky a hlasujte v anketě.

Herectví v krvi

Americká herečka Zoë Kravitz (31) je dcera slavného muzikanta Lennyho Kravitze (55) a herečky Lisy Bonet (52). Pár spolu žil v letech 1987 až 1993, nyní Lisa patří k Jasonu Momoovi (40), kterého si vzala před třemi lety. Loni v červnu se také Zoë stala vdanou paní a na svatbě přivítala vlastního i nevlastního tátu, kteří mezi sebou mají víc než přátelský vztah. Lisa Bonet se proslavila sitcomem Cosby Show (1984–1992) a zahrála si i v Nepříteli státu (1998). Její dceři se na hereckém poli také daří (možná o trochu víc), nedávno zazářila v seriálu Sedmilhářky (2017–2019) a ve filmu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018).

Foto: Featureflash Photo Agency - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Zleva: Lisa Bonet v roce 2000, kdy jí bylo 33 let. Její dcera Zoë loni v záříFoto: Featureflash Photo Agency - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Podnikavá dívka a Padesát odstínů

Melanie Griffith (62) tvořila dlouhá léta pár s Antoniem Banderasem (59), ale otcem Dakoty Johnson (30) je jiný herec – Don Johnson (70). Na dceru a její filmové úspěchy je matka, hvězda Podnikavé dívky (1988), patřičně hrdá, jak dává najevo ve spoustě rozhovorů nebo na sociálních sítích. Nicméně přiznala, že na Padesát odstínů šedi (2015) se asi nikdy nepodívá, nebo alespoň ne na všechny scény. Její dcera ve filmu ztvárnila Anastasii Steelovou, která se zamiluje do charismatického milionáře Christiana Greye – a ten si potrpí na BDSM praktiky. Starostlivé matce Melanii v tomhle naprosto rozumíme!

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Melanie Griffith v roce 1975, kdy jí bylo 18 let. Její dcera Dakota v roce 2011, tehdy jí bylo 22Foto: Profimedia.cz

Matka a dcera i na plátně

Mamie Gummer (36) je dcerou Meryl Streep (70) a sochaře Dona Gummera (73). Je také herečka a po boku své megaslavné oscarové matky si zahrála hned dvakrát – v obou případech její dceru. Poprvé, když byla maličká, to bylo ve filmu Hořkost (1986) a podruhé v roce 2015 v Nikdy není pozdě, kde Meryl Streep ztvárnila muzikantku, která se zajímá víc o kariéru než o rodinu. V osobním životě to má ale přesně naopak. Sice vždy hodně pracovala, ale prioritou byly děti a manžel – a ti ji vždy podporovali. Manželství s Donem trvá od roku 1978 a je jedno z nejstabilnějších v Hollywoodu. Loni se stali prarodiči, Mamii se v únoru narodil chlapeček.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Meryl Streep v roce 1978 jako 29letá. Mamie Gummer v prosinci 2018, kdy jí bylo 35Foto: Profimedia.cz

Supermodelkovské geny

Cindy Crawford (53) začínala v modelingu úplně od nuly, nevěděla nic o pózování, o showbyznysu, make-upu, ani jak si chytit v New Yorku taxík. V tomhle to měla její dcera Kaia Gerber (18) snazší. A třebaže start kariéry v podobě „nechat si prošlapat cestičku rodiči“ není oblíbený, neubírá to nic z jejího talentu. Navíc je mamince za cenné modelkovské a zákulisní rady vděčná, jak zmínila v několika rozhovorech.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: V roce 1990 bylo Cindy Crawford 24 let. Kaia Gerber loni v září, kdy oslavila 18. narozeninyFoto: Profimedia.cz

Multitalentovaná rodina

A co v Česku? Kdo by si nevzpomněl na Danu Batulkovou (61) a Marianu Prachařovou (25), které vypadají jako kopie! A umocňuje to fakt, že obě nosí blonďaté mikádo. Mají spolu velmi kamarádský vztah a dcera se několikrát na sociálních sítích vyjádřila, že doufá, že v šedesáti bude vypadat stejně dobře jako její mamka. Kromě hereckého talentu dokázala Dana Batulková, že má nadání i na tanec, když v roce 2008 vyhrála StarDance. Dcera si zase zahrála například v seriálu Ulice, je hodně aktivní na Instagramu, kde ji sleduje 128 tisíc sledujících, a věnuje se i zpěvu – v roce 2018 zvítězila v pěvecké soutěži Souboj coverů.

Foto: Profimedia.cz

Dana Batulková s dcerou Marianou Prachařovou v říjnu 2019Foto: Profimedia.cz

Anketa

Kdo si je nejvíc podobný?
Lisa a Zoë
14,4 %
Melanie a Dakota
1,7 %
Meryl a Mamie
7,4 %
Cindy a Kaia
68,1 %
Dana a Mariana
8,4 %
Celkem hlasovalo 15078 čtenářů.

Většinou to mezi matkami a dcerami takhle idylické není, a někdo dokonce trpí matrofobií!

Načítám