Hlavní obsah

Vypískaná miss slaví 50 a je to ženská jako lusk

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málokterá miss zanechala takový dojem jako Ivana Christová. A i když diváci první novodobou Miss Československo vypískali, ve světě se stala hvězdou. Zkusila se prosadit jako zpěvačka, dnes podniká a věnuje se charitě. A z řečí o kilech navíc si už těžkou hlavu nedělá.

Článek

Když se řekne vypískaná miss, většině bude jasné, o kom je řeč. Vstup Ivany Christové do světa modelingu provázelo nespokojené pískání diváků v ostravské sportovní hale. Přirozeně krásná tmavovláska ale nakonec uspěla ve světě a objevila se na prestižních titulních stranách.

Co jí modeling dal a vzal? Jak to měla s muži a proč se neustále řeší její váha? Dnes slaví 50. narozeniny.

První novodobá miss

Rodačka z Prešova vystudovala stavební průmyslovku a její kolegové ze Stavoprojektu usoudili, že je škoda nepochlubit se krásnou kolegyní a přihlásili ji v roce 1989 do soutěže Miss Československo. Ideálem krásy byly v té době silně nalíčené blondýny s natupírovanou kšticí a Ivana Christová dost vyčnívala. Nosila hladké černé vlasy, měla jemnou tvář a později řekla, že byla ještě panna.

Porota se jednomyslně shodla na jejím vítězství, ale diváci a sponzoři byli proti. Dali to najevo pískáním a tím, že ji nevyslali na světové soutěže. Jak zareagovala ona? Měla sice slzy v očích, ale uvnitř se zatvrdila a řekla si, že ještě všem ukáže!

Foto: Profimedia.cz

Moderátor Josef Dvořák (78) se snažil zlehčit trapnou situaci slovy: I takto někdy přichází královny na trůn... A měl pravdu!Foto: Profimedia.cz

Za světový úspěch vděčí i Formanovi

Aby mohla jet na soutěž Miss Maja International, musela si půjčit peníze, ale vyplatilo se jí to. S přehledem vyhrála a podepsala modelingovou smlouvu. V New Yorku se potkala při práci pro Vogue s českou topmodelkou Pavlínou Pořízkovou (55) a s režisérem Milošem Formanem (†86), kterému vařila halušky a on ji představil těm správným lidem.

Později uspěla i ve Francii, ale nerada vzpomíná na neustálé hladovění. Při 176 cm vážila pouhých 49 kilogramů, zničila si zdraví, imunitní systém, má za sebou několik operací i kolapsů. S váhou bojuje celoživotně a jojo efekt je jí víc než známý.

Foto: Jiří Černohorský / CNC , Profimedia.cz

Široký úsměv a rozzářená tvář, tak je Ivana Christová nejčastěji k vidění. I ona už zapomněla, že do světa showbyznysu vstoupila se slzami v očíchFoto: Jiří Černohorský / CNC , Profimedia.cz

Manžel přijel na bílém koni

V Paříži rozjela nejen slibnou kariéru, ale poznala tu i svého manžela Daniela Ubauda. Exoticky vypadající podnikatel francouzsko-vietnamského původu vypadal jako indián, a když ho poprvé viděla, jel na bílém koni. Jejich pohádka šťastný konec ale neměla. Měl psychické problémy, choval se agresivně a nakonec zmizel i s jejími penězi. Ivana Christová byla na dně, ale kvůli tehdy ani ne roční dceři Daniele našla sílu a odjela zpátky na rodné Slovensko. Začala se mimo jiné věnovat i charitativní činnosti.

Foto: Václav Jirsa / Právo, Profimedia.cz

Manžel sice vypadal jako indián, ale žádný čestný Vinnetou to nebylFoto: Václav Jirsa / Právo, Profimedia.cz

Zpěvačka se z ní nestala. Co tanečnice?

Od mládí ráda zpívala a zpěvu se věnovala i po návratu domů. Natočila několik alb a jezdila po vystoupeních. Objevovala se v zábavných pořadech, v roce 2015 byla velkým překvapením taneční soutěže Tanec snov, kde se protančila až na čtvrté místo. Snažila se nic si nedělat z toho, že se neustále řešila její silná stehna. Porota ocenila ladnost a energii, ale občas se jí dostalo i nevybíravé kritiky.

Nakonec se rozhodla zaměřit na krásu a pomoc. Je ředitelkou kosmetické firmy a intenzivně se věnuje pomoci dětem s onkologickým onemocněním.

Foto: Profimedia.cz

S Radoslavem Kováčikem (45) si prý k srdci nepřirostli, ale snažili se nedávat to na parketu najevoFoto: Profimedia.cz

Dcera se povedla. A co muži? 

Dceru vychovala s maminkou, „nadělila“ jí tak stejný osud. Také Ivaně Christové se rodiče brzy rozvedli a ona vyrůstala bez otce. Pro ni bylo podstatné, že malá Daniela měla v dětství klid a byla obklopena láskou. Nakonec se z nich staly i kolegyně. Daniela Christová (26) je vyhlášená slovenská vizážistka.

Muži samozřejmě místo v jejím životě měli. Žila s arménským fotografem, který prý vypadal pro změnu jako Sandokan, několikaletý vztah měla s hercem a politikem Robertem Beňem (†54). Znovu se ovšem nikdy nevdala.

Foto: Profimedia.cz

S dcerou jsou parťačky jak v životě, tak v práci a umí k sobě být velmi upřímnéFoto: Profimedia.cz

Módní policie z ní nadšená není

Dnešní oslavenkyně se rozhodla, že nebude za každou cenu bojovat s kily navíc. Je gurmánka, chce si jídlo vychutnat a ne v restauraci chroupat salát s citronovou šťávou. Žena má být hlavně zdravá a upravená. Ona je vždy dokonale nalíčená, ale co se týče oufitů, často šlápne vedle. Oblíbila si výrazné modely, barvy i materiály a pravidlo „méně je více“ jí moc vlastní není.

Foto: Profimedia.cz

Denně radí ženám, jak o sebe pečovat a úspěchu dosáhla mimo jiné i díky tomu, že si na nic nehraje. Není za každou cenu módní ikona s perfektní postavouFoto: Profimedia.cz

Jak se vám dnešní oslavenkyně líbí? A víte, kterým pánům je letos padesát?

Reklama

Načítám