Hlavní obsah

Dámy, kterým letos bude 50: Christová, Trump a černá gazela

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

V padesáti se ukáže, jak jste o sebe dosud pečovaly. Nejdete spát bez odlíčení, nebo čekáte, až vám řasenka sama opadá? Dopřáváte si, nebo se v jídle hlídáte? Je pro vás pohyb samozřejmost, nebo utrpení? Pojďme se podívat, jak vypadají slavné dámy, které letos sfouknou 50 svíček na dortu.

Článek

Psal se rok 1970, v módě byly elegantní kabátky a kloboučky ve stylu Jackie Kennedy, ale frčely i minisukně a zvonáče. Kilo rýže bylo za pět korun, litr bílého vína stál 17 korun a kdo chtěl trvalou, zaplatil 33 korun. Byl dokončen film Ucho a na dvacet let šel do trezoru, ve světě měl premiéru film Letiště, který naopak viděli úplně všichni. (Zdroj: Můj rok 1970, Jarmila Frejtichová, nakladatelství BizBooks, 2020)

A taky se narodilo deset krásných holčiček. Stárnou tyto dnes padesátnice s noblesou, zvládají pomalejší metabolismus a nemají moc vrásek? Nebo jsou mezi nimi i takové, které chytly ze stárnutí paniku, šílí s dietami a hrotí boj s vráskami?

Melania Trump

Bývalá slovinská modelka se za amerického miliardáře provdala v roce 2005 a když byl v roce 2016 zvolen novým prezidentem USA, stala se paní Bílého domu. Ač se po svatbě s Donaldem Trumpem (73) pokoušela prorazit v různých oblastech, pravdou je, že nejlépe jí šel modeling a skvělá je i v roli profesionální manželky. Je krásná, vždy dokonale upravená a má vytříbený vkus. A celé roky vypadá stejně, jako kdyby uměla zastavit čas. Nebo jako kdyby se její přezdívka „botoxová kráska“ zakládala na pravdě...

Foto: Profimedia.cz

Prý chtěla být první dámou, jakou byla Jackie Kennedy. Minimálně ve stylovosti se jí to podařiloFoto: Profimedia.cz

Claudia Schiffer

Když se v devadesátkách řeklo „budou tam Claudia, Naomi, Cindy, Linda, Christy a Kate“, každý věděl, že přijde Velká šestka a bude zdobit (která z nich nejvíc sešla?). Supermodelky, o kterých se tradovalo, že nevstanou za méně než deset tisíc dolarů, krásky s bohatou hřívou a dokonalými mírami 90-60-90. Německou modelku objevil kdysi na večírku modelingový agent a nakonec se stala největší múzou návrháře Karla Lagerfelda (†85). Žila s iluzionistou Davidem Copperfieldem (63), ale životní lásku našla až s filmovým producentem Matthewem Vaughnem (49), se kterým má tři děti. Se vzhledem nikdy neexperimentovala, nezměnila účes. Mívala možná smyslnější křivky, ale pravda je taková, že vypadá báječně.

Foto: Profimedia.cz

Někteří ji kritizují za vyhublost, ale my chválíme, že to nepřehání s make-upem a je přirozenáFoto: Profimedia.cz

Naomi Campbell

Černá gazela, jak zní její přezdívka, nebyla nikdy hodná holka. Patřila k největším hvězdám, ale zažila i pád, kamarádila s drogami a alkoholem a dveře její ložnice se netrhly. A pracovat pro ni? Prý noční můra! Jednu asistentku mlátila telefonem po hlavě.

Zlé jazyky tvrdí, že plešatí, ale z fotek to patrné není. Dost možná jí k mládí pomáhají plastičtí chirurgové, každopádně ale vypadá i na prahu padesátky tak, že si může dovolit jít přehlídku. O starém železe nemůže být ani řeč.

Foto: Profimedia.cz

Buď ji milujete, nebo nenávidíte. Není lehké s ní vyjít, ale ve svém oboru byla a je špičkaFoto: Profimedia.cz

Rachel Weisz

Další z těch, které budou vždycky vypadat jako holčičky. Začínala jako modelka a fotogenickým obličejem a perfektní postavou se pyšní dodnes. Má velmi pestrý rejstřík rolí: proslavil ji film Svůdná krása (1996), hrála v trháku Mumie (1999), Oscara získala za roli v Nepohodlný (2005) a s manželem Danielem Craigem (52) se poznali při natáčení filmu Dům snů (2011). Rachel má syna Henryho (13) a v roce 2018 se jí a představiteli Jamese Bonda narodila dcera.

Foto: Profimedia.cz

Umí vypadat jako holčička i sexy vamp a po druhém porodu se dostala obdivuhodně rychle do formyFoto: Profimedia.cz

Heather Graham

A další taková. Tahle padesátnice si klidně může i dnes obléct červené šatičky a pomáhat špiónovi Austinu Powersovi. Na kontě má jak charakterní, tak lehce přitroublé role a postavičku má jako dvacítka. Okatá blondýnka nikdy nebyla vdaná a nemá děti, užívá si dovolené s mladšími partnery a kromě herectví se věnuje i režii a psaní scénářů (slavné páry s největšími rozdíly).

Foto: Profimedia.cz

Vypadá na třicet, co říkáte? Foto: Profimedia.cz

Lara Flynn Boyle

Tak tady se o stárnutí s grácií hovořit nedá. Herečka, kterou proslavil seriál Městečko Twin Peaks (1990–2017), to notně přepískla s kolagenem a botoxem, má nepřirozeně nafouklé rty a vypadá jako parodie na sebe sama. V minulosti přiznala, že se stárnutí bojí, protože rolí pro zralé ženy je málo. Tak se pro jistotu nechala změnit k nepoznání a již několik let nehraje. Kdysi randila s o dost starším Jackem Nicholsonem (82) a vypadala vedle něj jako jeho vnučka. Dnes by jako pár až tak nevyrovnaně nepůsobili.

Foto: Profimedia.cz

Velký špatný a velká škoda, protože to bývala fakt krasaviceFoto: Profimedia.cz

Daniela Peštová

Patří k několika málo českým modelkám, které opravdu uspěly za hranicemi. Objevila se na titulních stranách prestižních módních magazínů, spolupracovala se značkami jako L'Oréal a Victoria's Secret. A že jí bude padesát, by jen málokdo hádal. Partnerka Pavola Habery (57) a maminka tří dětí si udržuje naprosto dokonalou postavu. Jak? Bohužel ani ona neobjevila jiný způsob než osvědčenou metodu: zdravé jídlo a dostatek pohybu. Ale pozor dámy, i tato módní ikona si pod šaty občas vezme stahovací prádlo a vyfotit smyslnou fotku na Instagram jí trvá klidně hodinu.

Foto: Profimedia.cz

Snad nikdy v módě nešlápla vedle, to se musí nechatFoto: Profimedia.cz

Ivana Christová

Vypískaná československá Miss neboli první vítězka obnovené soutěže krásy z roku 1989, které nasazovali korunku za nesouhlasného pískotu ostravské haly. Rodačka z Prešova s exotickým vzhledem se nakonec proslavila ve světě, ale aby si udržela modelkovské míry, často hladověla. Dlouhé roky bojuje s váhovými výkyvy a byla dokonce tváří přípravku na hubnutí. Teď je ve formě a my tleskáme, protože to Ivaně velmi sluší. S věkem je boj s kily čím dál těžší a ona to nevzdává.

Foto: Profimedia.cz

Raději pár kilo navíc a spokojený úsměv než se v padesáti trápit hladovkouFoto: Profimedia.cz

Barbora Kodetová

Herečka, kterou proslavila sci-fi sága Duna (2000) a Děti planety Duna (2003), zraje jako víno — ostatně podíváme–li se na její maminku Soňu Kodetovou (74), je jasné, po kom má geny. Působí vyrovnaně, umí to s módou i make-upem, ale svoji štíhlou postavu zadarmo nemá. Ač se radovala, že i po třetím porodu krátce před čtyřicítkou nabraná kila shodila, nakonec i ona musela zabojovat. A osvědčila se jí keto dieta, kterou se inspirovala u kolegyně Mahuleny Bočanové (52). Zhubla několik konfekčních velikostí a vedle svých dcer vypadá jako jejich starší sestra.

Foto: Profimedia.cz

Okatá tmavovláska se může spokojeně usmívat, protože je ve skvělé forměFoto: Profimedia.cz

Ilona Csáková    

Zpěvačku proslavilo působení s kapelou Laura a její tygři a hlavní role v muzikálu Kleopatra. Na kontě má úspěšná alba a v roce 2017 oslavila třicet let kariéry. Během té doby měnila jak účesy, tak váhu. Vyzkoušela mnoho diet a potýkala se s jojo efektem, nejvíc se prý trápila po prvním porodu, kdy se vracela po pár měsících na pódium s velmi nízkým sebevědomím. Nakonec na to ale kápla a v současnosti vypadá skvěle — vyřadila z jídelníčku lepek, cvičí pilates a žije si spokojeně v moravské metropoli s manželem Radkem Vonešem (48) a dvěma syny, odkud si občas vyrazí na vystoupení.

Foto: Profimedia.cz

Vždy působila jako žena vamp a to jí vydrželoFoto: Profimedia.cz

Která z letošních jubilantek je vaše favoritka? A víte, které dámy slavily 50 vloni?

Reklama

Načítám