Hlavní obsah

Zábava pro děti za každého počasí: Zkuste IQ park nebo Peklo

Foto: filmlegendsmuzeum.cz

Foto: filmlegendsmuzeum.cz

Reklama

Ne vždycky přeje počasí výletům do přírody. Zvlášť když zrovna panuje nejchladnější období roku. V Česku ale naštěstí existuje řada zábavných, a někdy i naučných center, parků nebo muzeí, kde si s dětmi užijete báječný den.

Článek

I když je venku počasí na draka, nudit se s dětmi doma nemusíte. Zkuste vyrazit na některé z míst, kde si užije zábavu celá rodina. Máme pro vás tipy, které nezklamou.

Peklo Čertovina

Že nikdo neví, kde je brána do pekel? My ale o jedné víme, je v Čertovině na Hlinsku. Natáčela se tam pohádka Zdeňka Trošky – Čertoviny (2017). Tento zábavní park se nachází v pěti patrech jdoucích 12 metrů pod povrch země. V útrobách stavby se nachází labyrint spletitých chodeb, kterým vás až do nejnižšího bodu provedou samozřejmě čerti a čertice. Během celé prohlídky čeká na děti nejen skutečně autentická pekelná expozice, ale taky spousta her, atrakcí, a také zábavné představení. Nudit se nebudou ani dospělí, v Pekle Čertovina je totiž také restaurace, pražírna i stylová pekelná vinárna.

Foto: peklocertovina.cz

Jestli jste viděli pohádku Čertoviny, bude vám to v Pekle povědoméFoto: peklocertovina.cz

Velký svět techniky

V industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic se skrývá spousta zábavy pro všechny věkové kategorie. Se zvídavými ratolestmi ale určitě vyrazte do Velkého světa techniky, který vlastně sestává ze světů tří. Těm nejmenším je určen Dětský svět, kde je všechno jako ve světě dospělých, od farmy přes obchody až třeba po autoservis. Starší děti se pak zabaví ve Světě vědy a objevů nebo ve Světě přírody, kde mohou mimo jiné prozkoumat lidské tělo, poznat, jak fungují stroje, nebo se vydat na cestu do pravěku. O zábavu i poznání na 14 000 metrech čtverečních nebude nouze.

Foto: dolnivitkovice.cz

Vítkovický areál, kde se dřív těžilo uhlí, nabízí spoustu zábavy, včetně centrifugyFoto: dolnivitkovice.cz

Film Legends Museum

Setkat se s Iron Manem, Yodou, Indiana Jonesem, pirátem Jackem Sparrowem nebo třeba celou skvadrou postav z pohádek Walta Disneyho? Tenhle sen se vám ve Film Legends Museum splní. Expozice hrdinů hollywoodských filmů, kteří jsou vyvedeni do takových detailů, až se tají dech, můžete navštívit ve čtyřech městech – v Poděbradech, Praze, Kroměříži a Kutné Hoře. Pokud postupně navštívíte všechna čtyři místa, zhlédnete více než 2 150 exponátů, což dělá ze sítě takto zaměřených muzeí jednu z největších sbírek na světě.

Foto: filmlegendsmuzeum.cz

Filmoví fanoušci si přijdou na své hned ve čtyřech českomoravských městechFoto: filmlegendsmuzeum.cz

Dinosauria

Pěkně od podlahy prozkoumat pravěk a tvory, kteří v této době žili, můžete v pražském Dinosauria Museum Prague. Návštěvníky čekají originální kostry dinosaurů, jež jsou částečně tvořeny skutečně kostmi starými 200 milionů let. Děti ale budou bavit i modely jiných pravěkých živočichů v životní velikosti. Nechybí také interaktivní vzdělávací část, zábava ve virtuální realitě nebo expozice věnovaná minerálům, včetně trilobitů a meteoritů.

Foto: dinosauria.cz

Do exponátů byly použity i skutečné kosti dinosaurůFoto: dinosauria.cz

Science centrum IQlandia

Spatřit Thespiana, mluvícího plně programovatelného humanoidního robota, můžete v libereckém science centru IQlandia. Právě zde se tuze chytrý robůtek objevil jako úplně první. V liberecké IQlandii je ale mnohem více lákadel, nachází se zde na čtyři stovky interaktivních exponátů, které dětem i dospělým přiblíží svět vědy. Za zmínku nepochybně stojí i prvotřídní planetárium s téměř devíti metrovou kopulí a pestrou nabídkou filmů o historii Země nebo příběhy dobytí vesmíru.

Foto: iqlandia.cz

Jak funguje lidské tělo, i to se zde dovíteFoto: iqlandia.cz

Reklama

Načítám