Hlavní obsah

Žádný skandál ani hokejista. Tyhle Miss slávu ustály a nezařadily se mezi rebelky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Volba královny krásy bývala ostře sledovanou soutěží, před televizní obrazovkou se procítěně fandilo, každý měl svou favoritku. Po vyhlášení se z vítězek staly celebrity, každého zajímalo, který hokejista či fotbalista získá jejich srdce a jak je sláva změní.

Článek

Některé Miss patřily mezi skandálnice, vědělo se o nich už před soutěží a i poté plnily stránky bulváru. Obrážely večírky, jejich (nejen) milostný život byl vše, jen ne nudný.

Ale i mezi královnami krásy se najdou takové, které korunku přijaly s pokorou, nehrnuly se do Prahy, dokonce si nechaly partnera, který je během soutěže podporoval. Jednou z nich byla a je Monika Žídková, které je dnes 45 let.

Monika Žídková (45)

Ač slaví 45. narozeniny, vypadá stále jako holčička. Soutěž vyhrála v roce 1995 a velký úspěch slavila i na soutěži mezinárodní, stala se Miss Europe 1995. Je jednou z mála Miss, které po soutěži neopustily partnera a nerozhlédly se v (show)byznyse. Stejně se také nikdy neodstěhovala z rodných Kravař. Naopak se tu v roce 2014 stala starostkou a velmi aktivně se angažuje v lokální politice.

S manželem Petrem Brzeskou (48) jsou spolu od mládí a mají spolu dvě děti: dceru Nikol a syna Davida. Založili spolu kosmetickou firmu a bývalá modelka se věnuje i moderování.

Věděli jste, že byla Monika Žídková u seznámení Karla Gotta (†80) s jeho Ivankou (46)? Jsou totiž blízké kamarádky, pochází z jednoho kraje a zúčastňovaly se stejných módních přehlídek.

Foto: Marek Patek / CNC / Profimedia

Jedna z nejsympatičtějších Miss se nyní angažuje v politice a pracuje pro lidiFoto: Marek Patek / CNC / Profimedia

Kateřina Stočesová (42)

Působila něžně a nevinně, ale favoritkou soutěže v roce 1998 nebyla. Za tu byla považována (a sama se tak i cítila) Alena Šeredová (44). Ta ale nakonec vyhrála druhé místo a královskou korunku si nasadila právě kudrnatá blondýnka.

Kateřina Stočesová nikdy skandály nepřitahovala, ale Miloš Zapletal (80), tehdejší ředitel soutěže, nemohl překousnout její vítězství. A na Miss World poslal svoji favoritku Šeredovou – oficiálním důvodem byla Stočesové neznalost angličtiny. Ta jí však nezabránila v zisku jiného titulu, Queen of the World.

Vždy se držela spíše stranou, věnovala se modelingu, vystudovala floristiku, měla obchod s golfovým vybavením a bulváru nenabízela pikantní detaily ze života. Manželství s podnikatelem Danielem Bezouškou nevydrželo, s podnikatelem Alešem Kocem se sice nevzali, ale mají spolu dvě děti, dceru Anne Marii (10) a syna Christophera (7). V současnosti je bývalá Miss single.

Foto: Profimedia.cz

Má za sebou vztahy s bohatými muži, nyní jí dělají radost hlavně dětiFoto: Profimedia.cz

Lucie Křížková (37)

Miss s dokonalou sportovní postavou vyhrála v roce 2003, předtím se věnovala sportovní gymnastice. Díky tomu získala na Miss World i titul První vicemiss World Sports, což je sportovní soutěž účastnic světové soutěže.

Kromě toho, že byla velmi úspěšnou modelkou, se brzy prosadila i jako moderátorka. Nejdříve spolu s Radkou Kocurovou (41) uváděla počasí, ale vypracovala se a už deset let patří mezi moderátorky pořadu Sama doma, kde v současnosti tvoří dvojici s Bárou Černoškovou (40).

Platila vždy za skromnou, do Prahy za prací dojížděla z Plzně, kde žije s manželem a dvěma dětmi. Život se jí obrátil vzhůru nohama vloni, když byl její muž, jachtař David Křížek (49), odsouzen za finanční podvod.

Foto: Martin Hykl / Czech News Center / CNC / Profimedia

Velká část jejích sledujících i veřejnosti ji podpořila v těžkých chvílích, je vnímána jako milá a pokorná ženaFoto: Martin Hykl / Czech News Center / CNC / Profimedia

Terezie Dobrovolná (47)

Soutěž vyhrála v roce 1997, a ač se chvíli věnovala modelingu, brzy se stáhla z očí veřejnosti. Užívala si totiž v soukromí – zamilovala se do jednoho z nejbohatších Čechů, Davida Berana (54). Žijí spolu ve východních Čechách a jsou rodiči tří dcer. Svatbu stále odkládají, není pro ni prý důvod.

Terezie se objevuje jen na největších společenských akcích, jako jsou právě volby královny krásy nebo například karlovarský filmový festival.

Foto: Profimedia.cz

Třetí dcera se bývalé Miss narodila po čtyřicítce. Děťátko již neplánovala, měla pocit, že v jejím věku není přirozené početí tak obvykléFoto: Profimedia.cz

Gabriela Lašková (32)

Krátkovlasá dívka vyhrála soutěž v roce 2013. Vedle modelingu slavila úspěchy i jako mažoretka nebo ve fitness aerobicu. Navíc slavila úspěchy i na mezinárodních soutěžích a v rámci moskevského Fashion Weeku ji diváci zvolili jako krásku, která se nejvíc hodí na Bond girl.

I ona patří k hrstce královen krásy, které si nenechaly slávu vstoupit do hlavy. Mimo jiné se provdala za svého dlouholetého partnera Filipa Lašku, se kterým má dva malé syny Benedikta (4) a Vincenta (1).

V současné době je úspěšnou moderátorkou a po boku Petra Suchoně (38) uvádí hlavní zprávy.

Foto: Profimedia.cz

Ač občas vyzkouší i delší vlasy, ty krátké k ní patří a má v nich šmrncFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám