Hlavní obsah

Konspirační teorie, kterým věří celebrity

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Žijeme v době informací, jenže jich je tolik, že obyčejný smrtelník nemá šanci všechno pojmout. A tak někteří snadno přijmou jednoduchá vysvětlení, která ale mohou být zkreslující nebo zavánět konspiračními teoriemi. Tyhle můžete najít například v tvrzení následujících celebrit.

Článek

Země je placatá a letadla nás práškují covidem-19 nebo škodlivými chemikáliemi. Nejen tato tvrzení lze označit za konspirační teorie. Věří jim a také je šíří i mnohé celebrity.

Ilona Csáková (51)

Česká zpěvačka v minulosti nabyla dojmu, že je vhodné, aby se na sociálních sítích vyjadřovala k pandemii onemocnění covid-19. Se svými sledujícími se podělila o několik skutečně kreativních teorií a zajímavých postřehů. Často sdílí dezinformace, například o tom, že covidem práškují české obyvatele některá letadla, která nad nimi prolétají. Zmínila také, že plošné testování nařizují ti, kteří „jedou podle scénáře Billa Gatese“, a že vakcinace je kontraproduktivní.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli „nesmyslným vládním opatřením“ kandidovala na podzim loňského roku do Sněmovny, ale neúspěšněFoto: Profimedia.cz

Kylie Jenner (24)

Obavy z práškování vyjádřila v roce 2015 také podnikatelka a členka slavného rodinného klanu. Na svém Instagramu poukázala na to, že čáry, které za sebou na nebi nechávají letadla, rozprašují chemikálie a toxiny. Uvedla také, že to zřejmě souvisí i s rychlejším vymíráním včel, a vyjádřila starost nad tím, jaké dopady to bude mít na zdraví dospělých i dětí. Sypání prášku, který sterilizuje populaci a ničí obilí, z letadla, patří k rozšířeným konspiračním teoriím, a i když vědci neustále vysvětlují, proč bílé čáry za letadly vznikají, budeme se s těmito tajnými programy vlády setkávat nejspíš ještě dlouho.

Foto: Profimedia.cz

Kylie Jenner se bojí, jaký dopad má na naše zdraví práškování z letadelFoto: Profimedia.cz

Madonna (63)

Ke covidu-19 měla potřebu se na sociálních sítích vyjádřit i americká zpěvačka. Na svůj Instagram v červnu 2020 umístila video, ve kterém uvedla, že lék na koronavirus už vědci vynalezli, ale před světem ho tají a schovávají pro bohaté elity. Poznamenala také, že bohatí dále bohatnou a chudí chudnou. Za své vyjádření si od fanoušků vysloužila ostrou kritiku a posléze video zablokoval samotný Instagram.

Foto: Profimedia.cz

Madonna se buď vystavuje na sociálních sítích skoro nahá, nebo komentuje věci, o kterých toho moc nevíFoto: Profimedia.cz

B.o.B. (33)

Americký rapper se domnívá, že, co se týče zeměpisu, ví mnohem víc než nějací vědci. Na začátku roku 2016 tweetoval o tom, že Země není kulatá, jak se tvrdí, ale že je ve skutečnosti plackou. Podpořil to tím, že když stojí na pláži, vidí objekty, které by vlivem zakřivení Země prý vidět vůbec neměl. Pochybnosti vyjádřil také nad přistáním na Měsíci, které podle něj mohlo být zfalšované a nahrané.

Foto: Rapper má zajímavé představy o tom, jak vypadá planeta Země, Profimedia.cz

Rapper má zajímavé představy o tom, jak vypadá planeta ZeměFoto: Rapper má zajímavé představy o tom, jak vypadá planeta Země, Profimedia.cz

Jenny McCarthy (49)

Playmate a herečka, kterou můžete znát například ze sitcomu Dva a půl chlapa (2003–2015), už léta brojí proti očkování dětí. V roce 2009 řekla časopisu Time, že vakcíny jsou plné toxinů a mohou některým dětem způsobit autismus. Farmaceutický průmysl to podle ní ví, ale stejně je vyrábí a tlačí lidem, aby vydělal co nejvíce peněz. Podle je ní potřeba, aby byly vyvinuty bezpečnější vakcíny, než jsou ty, které máme. Argument, který často používají odpůrci očkování, vyvrátilo mnoho ověřených vědeckých studií.

Foto: Profimedia.cz

Herečka brojí proti vakcínám, kterými jsou očkované dětiFoto: Profimedia.cz

Whoopi Goldberg (66)

Na Měsíci přistála poprvé posádka Apolla 11 v roce 1969. Americká herečka o tom ale není na sto procent přesvědčená a v minulosti vyjádřila jisté pochybnosti. Nezdálo se jí, že se vlajka na Měsíci vlní, když tam není vzduch. I toto je jeden z rozšířených „důkazů“ o tom, že nám vlády lžou. Vlajka se na záběrech ve skutečnosti vlnila jen ve chvíli, kdy se jí dotýkali astronauti, navíc se na ní v době složení vytvořily záhyby. Příště by si astronauti raději měli vzít žehličku. Mimochodem, pokus na toto téma dělali také experimentátoři v pořadu Bořiči mýtů (2003–2018) a jejich vlajka se v nasimulovaném prostředí chovala téměř totožně jako ta ze záběrů z Měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Herečka vyjádřila pochybnosti nad přistáním na MěsíciFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám