Hlavní obsah

Zákulisí svatby prince Harryho: Oblékne nevěstu Victoria Beckham a přijedou Obamovi?

Foto: Profimedia.cz

SvatbaFoto: Profimedia.cz

Reklama

Nejočekávanější svatba příštího roku, tedy sňatek prince Harryho a americké herečky Meghan Markle, už získává jasnější rozměry. Minulý týden Kensingtonský palác zveřejnil datum, přes Vánoce si snoubenci budou zřejmě užívat klidu a po Novém roce započnou velké přípravy.

Článek

Málokteré nevěstě se dostává tolik pozornosti jako Meghan Markle (36). Ta si příští rok vezme za muže prince Harryho (33). Ačkoliv do té doby uplyne ještě hodně vody v řece Temži, už nyní je toho dost, co o jejich svatbě víme. Kdo třeba půjde za svědky a koho lze na svatbě očekávat?

Jaké je konečné datum?

Jen co dvojice oznámila své zasnoubení, ihned také informovala o tom, že jejich velký den bude příští rok na jaře, pravděpodobně v květnu. Tedy až poté, co porodí vévodkyně Kate (35), švagrová prince Harryho (33). A ta má termín v dubnu. Minulý týden ale snoubenci potvrdili konečné datum,  tím je 19. květen. Jestlipak Harry s Meghan vědí, že květen se považuje za smolný pro svatby?

Foto: Profimedia.cz

Svatba Harryho a Meghan bude 19. května na zámku Windsor Foto: Profimedia.cz

Kde bude obřad probíhat?

Spolu s datem sňatku oznámili i místo, kde se celá sláva uskuteční. V úvahu připadalo Westminsterské opatství, kde se ženil nejen Harryho bratr, princ William (35), ale i sama královna Alžběta II. (91). Dalším potencionálním místem byla Katedrála svatého Pavla, kde se brali Harryho rodiče, princezna Diana (†36) a princ Charles (69). Do třetice se hovořilo o kapli svatého Jiří na zámku Windsor, kde se nakonec sňatek uskuteční.

Kdo bude pozván na svatbu?

Seznam hostů sice není ještě ani zdaleka hotov, ale v tuto chvíli lze sázet na pár jistot, které se s největší pravděpodobností na svatbě objeví. Velmi blízkou přítelkyní Meghan Markle je americká tenistka Serena Williams (36), dá se předpokládat, že tedy na svatbě nebude chybět. Stejně, jako hereččiny kolegyně a kolegové ze seriálu „Suits“ (Kravaťáci), ve kterém teprve nedávno skončila právě kvůli vztahu s britským princem. Ten má zase poměrně dobré vztahy s bývalým prezidentem Spojených států amerických, Barackem Obamou  (56) a jeho ženou Michelle (53). Do kaple se ale vejde 800 hostů, kdo další, kromě královské rodiny se objeví, se nechme zatím překvapit.

Foto: Profimedia.cz

S Barackem Obamou si princ Harry velmi rozumí, letos se sešli v Kanadě na Invictus GamesFoto: Profimedia.cz

Co se změní pro Meghan 

Americké herečce se během vztahu s princem, a hlavně zásnubami, obrátil život naruby. A to ještě není všechno, spousta věcí se pro Meghan Markle teprve změní. Kromě toho, že se musela vzdát své herecké kariéry a přizpůsobit chování člence britské královské rodiny, také se sňatkem s Harrym stane právoplatnou britskou občankou. Získá také šlechtický titul, o kterém rozhodne královna. S největší pravděpodobností to bude Její královská Výsost vévodkyně ze Sussexu. Před svatbou se Meghan bude muset ještě nechat pokřtít, podstoupit biřmování a stát se členkou anglikánské církve.

Kdo půjde za svědky?

Když měl svatbu princ William, za svědka mu šel jeho bratr, princ Harry. A tak se dá očekávat, že tentokrát si své role akorát prohodí a že i William svému bratrovi sňatek odsvědčí. Mnohem zajímavější je, kdo stane po jeho boku a této role se zhostí na straně nevěsty. Za nejbližší osobu z přátel Meghan Markle je považována Jessica Mulroney (36), kanadská stylistka, která, mimo jiné, obléká například Sophii Grégoire-Trudeau (42), manželku kanadského premiéra Justina Trudeau (45).

Foto: Profimedia.cz

Na svatbě Kate Middleton a prince Williama šel za svědka princ Harry, teď to bude zřejmě naopakFoto: Profimedia.cz

Svatební šaty

Zatímco princ Harry má svatební oděv jasný, bude se ženit v uniformě, na šaty Meghan Markle se celý módní svět jen třese. Proslýchá se, že princ by byl nejraději, kdyby si jeho nevěsta oblékla něco, co navrhla Victoria Beckham (43), blízká rodinná přítelkyně. Zato Meghan má ve svých favoritech jasno. Jejími oblíbenci jsou Elie Saab, Delphine Manivet a Cristos Costarellos. Dává přednost šatům s romantickým nádechem.

Myslíte si, že se Meghan do královské rodiny hodí?

Reklama

Načítám