Hlavní obsah
3,6
(125)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Spíše než recept je tohle tip, jak zužitkovat zbylé starší rohlíky a kousky různých uzenin a sýrů v lednici. Křupavé zapečené rohlíky jsou hotové za chviličku, vajíčková náplň je vláčná a roztavený sýr se krásně táhne. Mají jenom jednu chybu: nikdy jich neuděláte dost.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks rohlíku
  • 4 ks vejce
  • 120 g tvrdého sýra
  • 80 g šunky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte papírem na pečení. Rohlíky podélně rozřízněte na polovinu a lžičkou částečně vydlabejte střídku tak, aby vznikly jakési lodičky.

Tip: Ani vydlabanou střídku nemusíte vyhazovat. Až se rohlíky upečou, vložte ji do chladnoucí trouby a usušte. Je skvělá jako křupavá posypka na různé saláty.

02.

Do větší mísy nastrouhejte tvrdý sýr, přidejte šunku nakrájenou na malé kostičky a vejce. Velmi jemně osolte (sýr i uzenina už obsahují dost soli) a opepřete a vidličkou dobře promíchejte.

Tip: Použít můžete téměř jakýkoliv tvrdý sýr, který najdete v lednici: chybu neuděláte s eidamem ani ementálem, máte-li rádi výraznější chutě, můžete k nim přidat i kousek sýra s modrou plísní. Toho ale stačí opravdu jenom troška ve směsi s méně výrazným druhem.

03.

Náplň rozdělte do připravených vydlabaných rohlíků a vložte do trouby. Pečte asi 15 minut, až náplň začne zlátnout. Podávejte horké, s miskou zeleninového salátu a posypkou ze zelených natí.

Vsadím se, o co chcete, že devět z deseti dětí, kterým tohle jídlo nabídnete, se začne shánět po kečupu. Připravit si domácí kečup ze zralých rajčat není nic složitého a jeho chuti se nic nevyrovná. 

Reklama

Související témata:

Načítám