Hlavní obsah
3,4
(120)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Vypadá to trochu jako smaženka, ale není to smaženka! Bombajský street food zvaný kejriwal (údajně pojmenovaný po zákazníkovi, který si ho pořád dokola objednával, jelikož měl od manželky zakázáno jíst doma vejce) je zapečený sendvič se sýrem, kterému svěžest dodává cibulka a sytost volské oko. Jak málo stačí na skvělou snídani či svačinu!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 kusy
Na topinky
  • 2 krajíce chleba
  • 2 lžíce másla
  • 80 g čedaru
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 špetka chilli
  • 2 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
K dochucení můžete použít
  • 1/2 hrsti čerstvého koriandru
  • 1 lžička hořčice
Článek

Postup

01.

Troubu vyhřejte na 200 °C nebo ještě lépe nastavte na funkci grilu. Najemno nastrouhaný sýr smíchejte s nasekanou jarní cibulkou (nebo asi čtvrtkou klasické cibule), čerstvě mletým pepřem a čerstvým či sušeným chilli dle chuti.

02.

V pánvi, na které budete smažit vajíčka, rozehřejte máslo a dozlatova na něm opečte dva velké krajíce dobrého chleba

03.

Pokud dáváte hořčici, z jedné strany s ní chleby potřete. Pokud hořčici nedáváte, do sýrové směsi můžete přidat nasekané koriandrové stonky. Sýrovou směs pak upěchujte na topinky a dejte je na chvíli zapéct do trouby, aby se sýr rozpustil a zezlátl.

04.

Mezitím si pánvičce po topinkách osmažte osolená a opepřená vajíčka jako volská oka. Položte je na chleby a můžete podávat, pro svěžejší chuť ještě posypejte nasekaným koriandrem nebo jarní cibulkou.

Reklama

Související témata:

Načítám