Hlavní obsah
3,8
(19)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Připravte si během chvíle lahodnou večeři nebo chutnou svačinku. Pokud jste milovníci sýrů s bílou plísní, měli byste tento recept rozhodně vyzkoušet. S přípravou se moc nezdržíte, ale výsledek chutná opravdu báječně.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks hrušek
  • 1 ks nektarinek
  • 120 g červeného hroznového vína
  • 50 g směsi ořechů
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce balzamikového glazé
  • 2 ks camembertu
  • 8 snítek čerstvého oregana
Článek

Postup

01.

Ovoce omyjte a nechte okapat. Hrušku zbavte středu, nektarinku pecky a oba plody nakrájejte na menší kousky. Hroznové víno překrojte na poloviny. Ořechy nasekejte nožem nahrubo.

02.

Třtinový cukr vložte do pánve se silným dnem a nechte zkaramelizovat. Pak postupně přidejte pokrájenou hrušku, nektarinku a hroznové víno. Chvilku opékejte a následně zakapejte balzamikovým octem. Jakmile se cukr rozpustí a ovoce trochu změkne, sundejte pánev z ohně a nechte zchladnout.

03.

Sýry vodorovně rozkrojte. Pekáč nebo zapékací mísu vyložte pečicím papírem a čtyři kolečka sýrů na něj položte řeznou stranou nahoru. Posypte je nasekanými ořechy, navrch rozdělte obsah pánve s opečeným ovocem a položte pár snítek oregana.

04.

Takto připravené camemberty nechte zapéct v troubě vyhřáté na 220 °C asi 5 až 10 minut. Ozdobte čerstvým oreganem. Můžete podávat s rozpečenou bagetou.

Naučte se připravit luxusní nakládané sýry!

Reklama

Související témata:

Načítám