Hlavní obsah

Hitparáda česnekovek: Nejlepší sýrové pomazánky, které známe

Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádný tvaroh, žádný jogurt, žádné odlehčování. Prostě poctivé česnekovky: tučný sýr, majonéza a česnek. Roky mi trvalo, než jsem se smířila s tím, že na silvestrovském večírku nikdo o žádné zdravé experimenty nestojí. Které tři sýrové pomazánky se ustálily na předních příčkách oblíbenosti?

Článek

Hlasování, která česneková pomazánka na jednohubky a na chlebíčky je nejlepší, dopadlo pokaždé nerozhodně. U žen k vínu vítězí nivová s kouskem ořechu a hrušky, pivaři sahají po hermelínové s uzenou paprikou (a ideálně i kouskem uheráku a vajíčka) a úplně nejklasičtější sýrovou pomazánku z eidamu a pomazánkového másla milují snad všichni. A ti, co tvrdí, že ne, ti ji tajně ujídají v kuchyni.

Foto: Marianna Bartková

I s „obyčejnými“ chlebíčky můžete udělat velkou parádu! 3 sýrovky-česnekovky v plné kráseFoto: Marianna Bartková

Elegantní niva: s hruškou a ořechy

Za mne snad nejlepší pomazánka na topinky. Když výraznou nivu zjemníte trochou žervé a majonézy, můžete si dovolit přidat česnek i maličko hořčice – zní to divoce, ale dohromady všechny suroviny skvěle ladí.

Foto: Marianna Bartková

Pro svátečnější pocit z česnekových topinek je obložte kousky hrušek, vlašáků a čerstvých bylinekFoto: Marianna Bartková

Krémový hermelín: s uzenou paprikou

Ani tady se nebraňte kouzlu majonézy (nejlepší je samozřejmě domácí majonéza) – v kombinaci s hermelínem, troškou česneku a uzenou paprikou je přesně to, co hosté chtějí na chlebíčkách a jednohubkách na večírku jíst.

Foto: Marianna Bartková

Když je na tom paprika, je to vlastně zdravé, že?Foto: Marianna Bartková

Retro týden: eidam & pomazánkové máslo

Jen šest ingrediencí (včetně soli a pepře) vám stačí na tuhle klasickou pomazánku z eidamu. Jasně, určitě vymyslíte mnohem sofistikovanější kombinace, ale jemný eidam snese poměrně dost česneku a aspoň nemusíte mít špatné svědomí, že jím přehlušujete nějaké vytříbené chuťové symfonie.

Foto: Marianna Bartková

Když retro, tak pořádné, pěkně s mandarinkou a kudrnkou!Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Česnekové pomazánky mají tu (ne)výhodu, že spolehlivě poznáte, kdo si jednohubky dal...Foto: Marianna Bartková

Jaká je ta vaše nej pomazánka? Napište nám recept!

Reklama

Načítám