Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte chuť zkusit něco nového, a navíc bez hory špinavého nádobí? Pro dnešek máte s naším receptem vše vyřešeno. Zkuste zázvorové rizoto s tofu z jednoho hrnce.

10 min.
Příprava
32 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g jasmínové rýže
  • 25 g másla
  • 2 hrnky drůbežího vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 150 g uzeného tofu
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks cibule
  • 1 kousek pórku
  • 50 g kešu
  • 3 lžíce zázvorové šťávy
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 3 lžíce medu
Článek

Postup

01.

V hluboké pánvi nejdřív nasucho opečte kešu oříšky a vyjměte je.

02.

Pak na oleji orestujte na kousky nakrájené tofu, přidejte nastrouhanou mrkev a najemno nakrájený pórek, cibulku s natí i normální cibuli. Zeleninu z pánve vyndejte a přidejte k oříškům, rozpusťte v ní kousek másla a zpěňte na něm rýži. Tu pak postupně zalévejte kuřecím nebo zeleninovým vývarem a vařte takto doměkka.

03.

Nakonec do rýže vmíchejte orestovanou zeleninu, oříšky a sójovou omáčku promísenou s medem a šťávou vymačkanou z jemně nastrouhaného zázvoru. Podle chuti přidejte ještě trochu sójové omáčky nebo zázvorové šťávy. Uvidíte, že vám bude chutnat!

Související témata:

Načítám