Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Sušenky jen ze 3 surovin, bez mouky a přidaného cukru, a ještě za pár minut hotové? To už za to stojí. A výsledek? Překvapivě dobrý – krásně vláčné sušenky s výraznou chutí kakaa a banánů, které určitě nepečete naposledy!

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 kusů
  • 3 ks banánu
  • 1/2 hrnku arašídového másla
    5
  • 1/2 hrnku kakaa
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Co nejzralejší banány rozmixujte dohladka, přidejte kakao a změklé arašídové máslo a znovu pořádně promixujte.

02.

Konzistence těsta záleží na velikosti a zralosti banánů. Ochutnejte ho, jestli přeci jen není třeba dosladit (třeba některým z těchto alternativních sladidel), případně přidejte kakao či arašídové máslo pro hustší konzistenci.

03.

Lžící dělejte na plech vyložený pečicím papírem placičky, které můžete ještě posypat špetkou mořské soli (s tou nám sušenky chutnaly nejvíc), drcenými arašídy nebo třeba čokofleky. Pečte 10 až 15 minut při 180 °C podle velikosti, nechte pár minut vychladnout a zpevnit na plechu a poté přemístěte na mřížku.

04.

Uchovávejte v uzavřené dóze v chladu a spotřebujte do 5 dnů.

Tip

Čím zralejší banány použijete, tím lepší sušenky jsou.

Přezrálé banány skvěle využijete i do bezlepkového makovce, banánovo-kokosového štrúdlu nebo hříšně dobrého banánového dortu s arašídovým máslem a čokoládou.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie382,66 kJ
Bílkoviny3,22 g
Tuky5 g
Sacharidy8,09 g
Sůl0,03 g
SAFA1,38 g
Vláknina2,38 g
Cukry4,74 g

Načítám