Článek
Postup
Krok 1: Co nejzralejší banány rozmixujte dohladka, přidejte kakao a změklé arašídové máslo a znovu pořádně promixujte.
Krok 2: Konzistence těsta záleží na velikosti a zralosti banánů – já měla poměrně velké a dost měkké. Ochutnejte ho, jestli přeci jen není třeba dosladit (třeba některým z těchto alternativních sladidel), případně přidejte kakao či arašídové máslo pro hustší konzistenci.
Krok 3: Lžící dělejte na plech vyložený pečicím papírem placičky, které můžete ještě posypat špetkou mořské soli (s tou nám sušenky chutnaly nejvíc), drcenými arašídy nebo třeba čokofleky. Pečte 10 až 15 minut při 180 °C podle velikosti, nechte pár minut vychladnout a zpevnit na plechu a poté přemístěte na mřížku.
Krok 4: Uchovávejte v uzavřené dóze v chladu a spotřebujte do 5 dnů.
Přezrálé banány skvěle využijete i do bezlepkového makovce, banánovo-kokosového štrúdlu nebo hříšně dobrého banánového dortu s arašídovým máslem a čokoládou.