Hlavní obsah

Harry a Meghan ztrácí přátele, tituly i práci. Ruce pryč od nich dali Clooney i Beckham!

Foto: Kevin Mazur - GettyImages.com

Foto: Kevin Mazur - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je až s podivem, jak rychle se mění postavení prince Harryho a jeho ženy Meghan ve společnosti. Jako by se proti nim spikl celý svět, ale spíš jen sklízejí, co zaseli.

Článek

Je to vlastně celý řetězec zpráv, který dává dohromady jeden jediný obrázek. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu jsou stále osamělejší, ruce pryč od nich dávají už i nejbližší spojenci, kteří při nich až doposud věrně stáli. Naposledy svět oběhla poznámka George Clooneyho. Ten byl až doposud i se se svojí ženou Amal považován za blízkého přítele zlobivého páru, ale podle deníku The Mirror měl na otázku, jaký vztah k Harrymu a Meghan má, prohlásit: „Neznáme je.“

David Beckham se hodně naštval

Podobně to má i další pár, který byl Sussexovým až doposud oporou. David a Victoria Beckhamovi jim pomáhali s přesídlením do USA, vzájemně se navštěvovali na večírcích a vyráželi do společnosti, ale teď je podle všeho s přátelskými vazbami jednou provždy konec.

První známkou ochlazení bylo, když se Harry a vévodkyně Meghan neobjevili na loňské honosné svatbě nejstaršího syna Beckhamových Brooklyna. Mnohem závažnější okamžik ale nastal, když princ Harry nedávno Beckhamovy obvinil, že o nich prozrazují citlivé informace novinářům. David Beckham se po princově telefonátu podle listu The Mail on Sunday opravdu hodně naštval, doslova prý zuřil, a vztahy jsou momentálně na bodu mrazu. A o jejich obnovení asi nemůže být řeč.

Foto: Max Mumby/Indigo - GettyImages.com

David a Victoria Beckhamovi patřili k nejbližším přátelům Harryho a Meghan. S tím je ale, zdá se, konec…Foto: Max Mumby/Indigo - GettyImages.com

V tichosti přišli o tituly

Když Harry s Meghan zmizeli za oceán, Buckinghamský palác oznámil, že jim i nadále náleží tituly vévoda a vévodkyně ze Sussexu, ale protože nebudou plnit žádné povinnosti plynoucí z jejich příslušnosti ke královské rodině a ani nebudou placeni z veřejných prostředků, nemohou být oslovováni „Jejich královská Výsost“.

O jaké tituly Sussexové přišli

Jeho/Její královská Výsost (His/Her Royal Highness, označovaný jako titul HRH za jménem) je oslovení používané v monarchiích nebo v panovnických rodech pro korunního prince, korunní princeznu a ostatní syny a dcery vládnoucího krále. Dále se oslovení královská Výsost používá pro vládnoucího velkovévodu a velkovévodkyni. Zdroj: Wikipedie

Z tehdejší dohody s královnou mimo jiné vyplynulo, že princ Harry a jeho manželka už nebudou získávat žádné prostředky z veřejných zdrojů a že státní pokladně vrátí částku ve výši 2,4 milionu liber (přes 70 milionů korun), kterou utratili za renovaci sídla v hrabství Berkshire poblíž windsorského hradu. „Jsem ráda, že po několika měsících rozhovorů a nedávných diskusích jsme společně našli pro mého vnuka a jeho rodinu konstruktivní cestu vpřed. Harry, Meghan a Archie budou vždy milovanými členy mé rodiny,“ uvedla v roce 2020 královna ve svém prohlášení.

Ovšem tituly HRH, které na oficiálních stránkách královské rodiny za jejich jmény stále byly, nyní v tichosti zmizely. Zdá se, že web prošel důkladnou revizí a zejména britští novináři v tom vidí jen další krok oddělování Sussexů od královské rodiny.

Rána za ranou

Od korunovace krále Karla III., na kterou princ Harry dorazil bez ženy a dětí, se od královských manželů neodvracejí jen přátelé, ale přišli i o významné zdroje příjmů. Spolupráci s nimi ukončila platforma Spotify, která páru vypověděla smlouvu v hodnotě 20 milionů dolarů (440 milionů korun) na výrobu podcastů. Důvodem měla být především nespokojenost s kvalitou a nespolehlivost při dodržování termínů. Výkonný ředitel Spotify pár dokonce označil za „podvodníky“.

Podobné to má být i se spoluprací s Netflixem, pro který natočili v loňském roce diskutabilní dokument Harry a Meghan, jenž vzbudil vlnu negativních reakcí. Nejčastěji byli označováni za uplakánky a veřejnost s nimi neměla moc slitování. Další návrhy na projekty s touto streamovací službou byly z její strany zamítnuty jako nezajímavé či nedostatečně promyšlené.

Foto: Netflix

Po dokumentu na Netflixu by princ Harry rád natočil další, tentokrát ovšem bez Meghan. Chce se vydat do Afriky po stopách princezny DianyFoto: Netflix

Mají ještě šanci? Koupili práva na bestseller

Sussexové se ale nevzdávají. Poslední zprávy hovoří o tom, že zakoupili práva na zfilmování bestselleru Meet me at the Lake spisovatelky Carley Fortune. Učinili tak prostřednictvím své firmy Archewell Productions a snímek má v budoucnu mít v nabídce právě Netflix. Britský The Sun odhaduje, že částka za práva se vyšplhala na 3,8 milionu dolarů (necelých 84 milionů korun).

Má jít o příběh, jenž se zabývá traumaty z dětství, která se v mnohém podobají příběhům Harryho a Meghan včetně ztráty rodiče při autonehodě. Autorka románu je prý ze spolupráce nadšená (aby ne, za ty peníze)… Tak se nechme překvapit, co z tohoto záměru vznikne.

Načítám