Hlavní obsah

Co (ne)víte o Meghan Markle: Dětství trávila na natáčení známého seriálu a Harryho utáhla na kuře

Foto: WPA Pool - GettyImages.com

Foto: WPA Pool - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ta, co odloudila prince Harryho z královské rodiny. Zlatokopka, která si jde tvrdě za svým. Meghan Markle už dostala mnoho nálepek. Její příběh je vlastně velmi poutavý. Jak se z nepříliš známé herečky stala světově známá celebrita a jaký byl její život před impozantní královskou svatbou?

Článek

Pokud jste sledovali seriál Kravaťáci (Suits), který si můžete pustit na Netflixu, tušíte, jak Meghan Markle vypadala před tím, než se seznámila s princem Harrym a začala si svůj pohádkový románek. Malá, drobná, okatá herečka s roztomilým pršáčkem byla ozdobou seriálu, i když o jejím herectví si každý může myslet své. Hezká ale rozhodně byla a stát se herečkou byl odjakživa její sen. Co o Meghan Markle možná nevíte?

Neklidné dětství

Narodila se a vyrostla v Los Angeles jako Rachel Meghan Markle. Její rodiče se rozvedli, když jí bylo šest let, a poté žila jen s matkou, která byla instruktorkou jógy a také pracovala jako sociální pracovnice. Meghan má dva nevlastní sourozence z otcova předchozího manželství, ale blízký vztah s nimi nemá, jsou o hodně starší než ona a příliš se nevídali. S otcem, bývalým televizním osvětlovačem a kameramanem, má velmi napjaté vztahy a prakticky se s ním nevídá.

První krůčky před kamerou

Byl to ale právě otec, který svou nejmladší dceru přivedl k televizním kamerám, když ji začal vodit s sebou na natáčení. „Deset let jsem chodila po vyučování na natáčení seriálu Ženatý se závazky. Možná to nebylo nejlepší místo, kde by měla malá holčička v katolické uniformě vyrůstat, ale táta mi vždycky řekl – Meg, co kdybys tamhle s něčím pomohla… A mně se to moc líbilo,“ vzpomínala budoucí vévodkyně v jednom ze starších rozhovorů.

Miluje jógu

Díky sportovně založené matce začala cvičit už v sedmi letech, ale skutečnou lásku k józe prý našla až mnohem později. „Jako dítě mě to moc nebavilo, ale máma mi vysvětlila, že tomu musím dát čas, a měla pravdu,“ řekla Meghan v jednom z rozhovorů. Nyní je vášnivou fanynkou jógy a cvičí poctivě a pravidelně, aby se udržela ve formě.

Herectví ji lákalo

„Není větší klišé, než když se chce holka z Los Angeles stát herečkou,“ myslí si dnešní vévodkyně ze Sussexu. Přesto u ní láska k hraní zvítězila, i když byla prý už jako dospívající velmi ambiciózní a zvažovala, že se bude věnovat politické kariéře. Blízké jí jsou i feministické myšlenky.

Jako 11letá v jednom z domácích úkolů tepala společnost Procter & Gamble, zaměřující svou reklamu na mýdlo výhradně na ženy. „Nemyslím si, že je správné, aby děti vyrůstaly s myšlenkou, že vše v domácnosti obstarává výhradně matka,“ vyjádřila už tehdy svůj názor. Nakonec vystudovala na prestižní škole v Illinois dva obory: mezinárodní vztahy a divadlo. A jak v jednom z rozhovorů přiznala, její studentská léta byla docela divoká.

Byla už jednou vdaná

Svého prvního manžela (producenta) potkala v roce 2004, chodili spolu šest let, než se rozhodli během čtyřdenní svatby na pláži svůj vztah stvrdit. Nedlouho poté ale Meghan získala roli v seriálu Kravaťáci a odjela kvůli natáčení do Toronta. Vztah na dálku nevydržel a pár se v roce 2013 rozvedl. Možná ale byla na vině i zábava s kolegy, protože všichni herci si byli údajně hodně blízcí a vídali se i mimo kamery. Podle slov Meghan spolu často popíjeli skotskou až do pozdních nočních hodin.

Má ráda víno a dobré jídlo

Meghan Markle se ráda prezentuje jako skutečná gurmánka, dříve psala i blog věnovaný jejím oblíbeným pokrmům, a ráda vaří. K jejím favoritům patří rybí tacos, kapustové chipsy či mořské plody. Každý večer si prý nalije skleničku vína, a když ji princ Harry požádal o ruku, uvařila mu své nejoblíbenější jídlo – pečené kuře. Údajně je tak dobré, že mu neodolá žádný muž, a ženu, která mu ho připraví, si chce okamžitě vzít.

Ráda se přátelí se slavnými

Než se v roce 2016 poprvé setkala s princem Harrym, měla už hodně kamarádů z řad slavných osobností. Přátelila se například se Serenou Williams, Oprah nebo ženou George Clooneyho Amal. Uháněl ji prý i známý anglický fotbalista Ashley Cole, ale jeho pověst sukničkáře Meghan odradila.

Načítám