Hlavní obsah

Spěje manželství prince Harryho a vévodkyně Meghan k rozvodu? Fámy neutichají

Foto: Kevin Mazur - GettyImages.com

Foto: Kevin Mazur - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od chvíle, kdy se princ Harry objevil na korunovaci krále Karla III. sám bez manželky Meghan, spekulují nejen britští či američtí novináři, že jeho manželství prochází krizí, která by mohla vyústit v rozvod. „Zaručené“ zprávy se objevují prakticky denně a teď, když je princ v Londýně kvůli soudu, je situace ještě zamotanější.

Článek

Princ Harry a vévodkyně Meghan mají problémy už delší dobu, tvrdí expertka na královskou rodinu Angela Levin. Harryho dobře zná – během psaní jeho biografie s ním byla v roce 2018 déle než rok v úzkém kontaktu. Podle ní je pár na hranici rozchodu a propast mezi nimi se každým dnem zvětšuje. Za důkaz, že má pravdu, považuje spisovatelka i fakt, že se princ poslední dobou na veřejnosti vůbec neusmívá a působí sklesle.

Poprask na obou stranách oceánu

Podobný názor má i americká novinářka Megyn Kelly, která se odvolává na nejmenovaný zdroj z blízkosti ostře sledovaného páru. Podle jejích informací měl princ Harry kontaktovat jednoho z proslulých rozvodových právníků, a dokonce začal přespávat po hotelech v blízkosti Montecita, kde rodina žije. Další zdroje tvrdí, že má nastálo pronajatý pokoj v jednom z luxusních hotelů v Los Angeles. Sice je vše ve fázi „jedna paní povídala“, ale Megyn Kelly se dušuje, že zprávy od jejího zdroje se už mnohokrát v minulosti ukázaly jako pravdivé.

Naproti tomu se ozývají hlasy, že jde skutečně pouze o šuškandu. Nebo spíše zbožné přání těch, kdo nemohou vystát vévodkyni Meghan, a veškeré skandály, které ji a prince Harryho poslední roky provázejí, přičítají právě jí. Například bývalý komorník princezny Diany Paul Burrell se nechal slyšet, že si neumí představit, že by princ manželství opustil, protože by tím přišel o možnost vídat své děti – syna Archieho a dceru Lilibet.

Ovšem informace, že princ Harry skutečně kontaktoval rozvodové právníky, potvrdila i známá expertka na královskou rodinu Lady Campbell, která o ní vydala už sedm knih a dlouhodobě se životem britské vládnoucí dynastie zabývá. „Mám to ověřené z pěti naprosto spolehlivých zdrojů,“ prohlašuje odbornice.

Je za tím uražená Meghan?

Proč se vévoda ze Sussexu objevil na korunovaci Karla III. sám bez rodiny? Jako důvod bylo uvedeno, že Archie právě v ten den slavil čtvrté narozeniny a maminka Meghan mu připravovala oslavu, dokonce mu prý osobně upekla citronový dort. I proto princ Harry hned po slavnostním obřadu opustil Velkou Británii a vrátil se prvním možným letem do USA. Omluvil se i ze setkání s rodinou, kam ho otec pozval. Záminka to byla víceméně trapná, protože dětská oslava se jistě dá o den posunout – na rozdíl od korunovace, která se konala poprvé po 70 letech.

Mezi fanoušky britské královské rodiny se má za to, že vévodkyně Meghan nepřijela, protože se cítila uražená tím, že nebyli s manželem přizváni, aby po korunovaci vyšli na balkon Buckinghamského paláce k tradičnímu pozdravu poddaných. Ten je ovšem vyhrazený především pracujícím členům královské rodiny a vzhledem k tomu, že se všech těchto povinností Meghan a Harry vzdali, nebylo co řešit.

Bitva o děti by byla krutá

Těžko soudit, jak celá situace zamávala vztahy mezi manželi a zda mohla být příčinou rozporů, o kterých se nyní divoce spekuluje. Faktem je, že pár žije už několik let pod docela velkým tlakem. Z valné části ho samozřejmě vyvolali sami, ale podobné situace mají většinou jen dvě možná vyústění: buď partnery rozeštvou, nebo ještě více spojí. A jak je to mezi Sussexovými doopravdy, vědí jen oni dva.

A možná mají přece jen pravdu ti komentátoři, kteří tvrdí, že i kdyby byl princ Harry v manželství nespokojený, kvůli dětem se do rozvodu pouštět nebude. Král Karel III. se prý už sice několikrát vyjádřil, že ho velmi mrzí, že se s vnoučaty nevídá, ale jen těžko si lze představit situaci, že by se za ním děti přestěhovaly do Velké Británie.

Foto: WPA Pool - GettyImages.com

Princ Harry přijel na korunovaci bez manželky.Foto: WPA Pool - GettyImages.com

Princ Harry před soudem

Navíc má princ Harry další problém. Momentálně se snaží přesvědčit britský soud, že se mu v minulosti bulvární tisk nezákonně naboural do jeho hlasové schránky, a vydavatele bulvárních novin Daily Mirror žaluje také za to, že mu údajně nechávali odposlouchávat telefon a použili další nezákonné metody včetně sledování soukromými detektivy. V důsledku toho prý princ čelil „značnému utrpení“ a začal nedůvěřovat svému okolí, včetně nejbližších přátel, uvádí se v soudním spise. Osobně kvůli tomu vypovídá u londýnského soudu, což je situace, kterou Velká Británie nezažila 132 let: v roce 1891 vypovídal u soudu jako svědek zločinu syn královny Viktorie princ Albert Eduard, který později vešel do dějin jako král Eduard VII.

Zda londýnský soud uzná, že Harryho práva byla opravdu narušena, zatím není jasné, ale další problém ho čeká vzápětí za oceánem. A to další soud, tentokrát kvůli drogám! V žádosti o americké vízum totiž údajně zamlčel svou zkušenost s užíváním kokainu a experimentováním s houbičkami, které popisuje ve svých memoárech. Zda kvůli tomu bude jeho vízum zpochybněno, se má u amerického soudu rozhodnout zítra. Teoreticky by tak mohlo dojít ke kuriózní situaci, že by mu bylo znemožněno vrátit se do USA zpět k rodině. A to by jistě ještě víc zamotalo i jeho rodinné vztahy.

Načítám