Hlavní obsah

Fran Fine slaví 65 a vypadá neskutečně: Jak se proměnily další postavy ze seriálu Chůva k pohledání

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký sitcom Chůva k pohledání si získal oblibu i u nás. Bylo to hlavně díky energické a okouzlující chůvě Fran Fine. Její představitelka Fran Drescher dnes slaví 65. narozeniny, ale její vzhled tomu vůbec neodpovídá! Jak stárnou ostatní protagonisté seriálu?

Článek

Chůva k pohledání byla stálice televizních obrazovek. Seriál se vysílal v letech 1993 až 1999 a celkově měl šest sérií. Hlavní hrdinkou byla chůva Fran Fine, „obyčejná holka“, která se shodou náhod dostala do rodiny bohatého vdovce a začala se starat o jeho tři ratolesti.

Svou prostořekostí, upřímností i šarmem si netradiční chůva postupně získala srdce nejen dětí, ale i upjatého pana Sheffielda, i když jí v tom překážela C. C. Babcock a také společenské rozdíly. A přitom všem diváky bavil majordomus Niles svými sarkastickými hláškami.

Jak vypadá čerstvá pětašedesátnice Fran Drescher a další herci z oblíbeného amerického sitcomu?

Foto: Profimedia.cz

Seriálová rodinka Sheffieldových a zábavná chůva FranFoto: Profimedia.cz

Fran Drescher (65)

Foto: Profimedia.cz

Fran Drescher jako chůva Fran Fine v roce 1993 a na filmové premiéře v červenci 2022Foto: Profimedia.cz

Navzdory tomu, že jí úsměv z tváře nemizí snad nikdy, má za sebou nejen jednu, ale několik krutých lekcí. V roce 1985 byla znásilněna a je přesvědčená, že právě toto trauma pak vedlo k tomu, že v roce 2000 onemocněla rakovinou dělohy. Chorobu úspěšně přestála, ale už nemohla mít děti.

Herečka byla dvakrát vdaná. Prvním manželem byl scenárista Peter Marc Jacobson (64), se kterým byla od střední školy. Rozvedli se po 21 letech v roce 1999 a až poté se exmanželce svěřil, že je gay. Doteď jsou přáteli a vyrážejí spolu na dovolenou – jako na snímku ze srpna, kdy navštívili Lisabon. Později byla vdaná v letech 2014-16 za inženýra Shivu Ayyaduraie (58). Herečka si ještě zahrála například v sitcomu Manžel k pohledání (2011–13), na jehož scénáři se podílela se svým prvním exmanželem.

Charles Shaughnessy (67)

Foto: Profimedia.cz

Charles Shaughnessy v roce 1993 jako Maxwell Sheffield a v dubnu 2022Foto: Profimedia.cz

Zámožného vdovce a tátu tří dětí Maxwella Sheffielda hrál tenhle fešák – původem britský herec, který se pyšní i titulem barona. V letech 1984-1992 se proslavil rolí v legendárním nekonečném seriálu Tak jde čas, pak přišla éra chůvy Fine, po které pokračoval s dalšími seriály a televizními filmy, nedávno si v jednom z nich zahrál prince Charlese.

Jako celebrita není příliš vidět ani slyšet. Od roku 1983 je ženatý a má dvě dcery. S Fran Drescher udržují přátelský vztah a sem tam se setkají, a byl dokonce na její druhé svatbě.

Lauren Lane (61)

Foto: Profimedia.cz

Lauren Lane v roce 1994 v roli C. C. BabcockFoto: Profimedia.cz

C. C. Babcock byla elegantní, snobská a nepříjemná obchodní společnice Maxwella Sheffielda, která si na něj vždy myslela, a chůva Fran tak pro ni představovala největší sokyni. Blondýnka po skončení seriálu pověsila herectví na hřebík a začala ho vyučovat, dodnes působí jako profesorka na univerzitě v Texasu a vychovává mladé herce a tanečníky.

Daniel Davis (76)

Foto: Profimedia.cz

Sluha Niles v podání Daniela Davise byl oblíbenou postavou díky svému suchému humoruFoto: Profimedia.cz

Diváky si v roli sluhy Nilese získal díky svému suchému anglickému humoru. Americký herec se v seriálu pošťuchoval se C. C., a to tak intenzivně, až nakonec skončili jako manželé. A to herci prý nepřišlo příliš uvěřitelné. Po skončení Chůvy pokračoval v hraní, ale žádnou výraznější filmovou či televizní roli už nezískal. Vidět jste ho mohli například ve thrilleru Dokonalý trik (2006) nebo v epizodě seriálu Sherlock Holmes: Jak prosté (2016). Slavil ovšem úspěchy jako divadelní herec.

Nicholle Tom

Foto: Profimedia.cz

Nicholle Tom snad nestárne: vlevo jako Magie před 20 lety, naposledy se ukázala na červeném koberci v roce 2018Foto: Profimedia.cz

Nejstarší ze tří sourozenců Sheffieldových byla Maggie. Americkou herečku můžete znát i ze série filmů o bernardýnu Beethovenovi (1992) nebo ze seriálu Beverly Hills 902 10 (1990–2000). Dále se objevila třeba v Deníku princezny (2001) nebo v seriálu Gotham (2015). V době pandemie se bavila natáčením kutilských videí na YouTube.

Madeline Zima (37)

Foto: Profimedia.cz

Madeline Zima jako malá Grace a vpravo na filmové premiéře letos v záříFoto: Profimedia.cz

Hrála roztomilou a bystrou Grace Sheffield, její další velkou rolí byla Mia v seriálu Californication (2007–09). Objevila se ale i třeba v seriálu Městečko Twin Peaks (2017) nebo Ty (2019 ), ale nijak výrazně se kariérně neprosadila.

Benjamin Salisbury (41)

Foto: Profimedia.cz

Brighton Maxwell byla poslední velká role pro herce Benjamina SalisburyhoFoto: Profimedia.cz

A co prostřední dítě v rodině – syn Brighton? Mladý herec svoji nastartovanou kariéru příliš nepodpořil a zahrál si už jen v pár menších filmech. Najít jeho fotku ze současnosti je takřka nemožné – ze showbyznysu se úplně stáhl.

Reklama

Načítám