Hlavní obsah

Seriál Koruna se vrací! Poslední řada se zaměří na prince Williama i tragickou smrt princezny Diany

Foto: Netflix.com

Foto: Netflix.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušky seriálu Koruna určitě potěší zpráva, že se jejich oblíbené vyprávění o osudech britské královské rodiny vrací na obrazovky už tento čtvrtek, tedy 16. listopadu. Na co se mohou těšit?

Článek

Šestá, poslední série seriálu Koruna bude rozdělena na dvě části, což je poslední dobou u oblíbených seriálů na Netflixu téměř norma. Té druhé se diváci dočkají 14. prosince, což lze brát jako hezký předvánoční dárek.

Váhání princezny Diany

Pátá řada seriálu Koruna skončila ve chvíli, kdy se princezna Diana seznámila s Dodim Al-Fayedem, který se jí stal po rozvodu s Charlesem velkou oporou. A doufala, že s ním začne nový život. Co v seriálu ovšem pravděpodobně nezazní, je tvrzení některých pozorovatelů královské rodiny, že princezna Diana dokonce přemýšlela o tom, že by se s ním usadila v USA, aby utekla od všeho, co jí připomínalo nepovedené manželství.

Mluví o tom i její bodyguard Lee Sansum. Ve své knize „Protecting Diana: A Bodyguard’s Story“ tvrdí, že byla dokonce už rozhodnutá se přestěhovat a začít za oceánem nový život. „Chci odjet do USA a žít tam, abych se od toho všeho tady dostala pryč,“ sdělila mu prý. Bála se ovšem, že by tím navždy ztratila své syny, takže se ke kroku nakonec neodhodlala. Nebo to nestihla, protože za ni rozhodl krutý osud.

Tragická smrt

Jak známo, princezna Diana měla se svým přítelem Dodim Al-Fayedem v Paříži 31. srpna 1997 tragickou autonehodu, při které oba zahynuli. Tvůrci seriálu tuto osudovou chvíli samozřejmě nemohou opomenout, ale rozhodli se ji pojmout, i s ohledem na Dianiny syny, citlivě.

Jak v oficiálním prohlášení prozradila producentka seriálu Suzanne Mackie, nehoda samotná nebude v seriálu zachycena, diváky čekají jen scény, které se udály těsně před a nějakou dobu po ní.

Lady Dianu, která bude vystupovat v prvních čtyřech dílech poslední řady, opět ztvární herečka Elizabeth Debicki. Role prince Charlese se zase ujme Dominic West, prince Philipa si znovu zahraje Jonathan Pryce a královnu Alžbětu II. hraje i nadále Imelda Staunton.

Láska Williama a Kate

Šestá řada se pak zaměří i na období, kdy se princové museli vyrovnat s matčinou smrtí a novým vztahem svého otce. Vrcholit má chvílí, kdy William nastoupí na univerzitu a zamiluje se do Kate Middleton, své budoucí ženy. Tu si zahraje nováček seriálu Meg Bellamy, zatímco prince Williama ztvární dva herci: nejprve Rufus Kampa a později Ed McVey.

Tohle že je Harry?

Rušno v komentářích bude zřejmě kolem obsazení prince Harryho, kterého nakonec ztvární Luther Ford. Což je trochu s podivem, protože autoři seriálu si na hledání jeho představitele dali hodně záležet.

Zveřejnili dokonce výzvu, že hledají herce ve věku 16 až 20 let, a výslovně uvedli, že není vyžadována předchozí herecká zkušenost, jen „silná fyzická podoba“ s princem. Což se při pohledu na Luthera moc nepovedlo – nebýt jeho výrazně zrzavých vlasů, podobu mezi oběma by asi našel málokdo.

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Zdají se vám podobní? Díky vlasům trochu ano, rysy tváře jsou ale rozdílnéFoto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Kam až seriál dojde?

Zatím není jasné, jak dlouhé časové období seriál nakonec obsáhne a které události ze života britské královské rodiny se do něj vejdou. Jisté je jen to, že určitě nezasáhne až do současnosti. „Když jsme začali diskutovat o dějových liniích pro pátou sérii, brzy se ukázalo, že abychom naplnili bohatost a složitost příběhu, bude potřeba udělat šest řad,“ řekl v červenci 2020 podle portálu People tvůrce ságy Peter Morgan. „A aby bylo jasno, ani šestá řada nás nepřiblíží k současnosti – jen nám umožní pokrýt sledované období podrobněji.“

Načítám