Hlavní obsah

Meghan královnu neuctí. Harry míří do Evropy opět sám. Mluví se o totálním rozpadu manželství

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude to už téměř rok, co zemřela britská královna Alžběta II., a celá královská rodina se připravuje na uctění její památky. Na usmíření mezi jejími příslušníky, což by si jistě sama přála, to ale vůbec nevypadá.

Článek

Kdo by čekal, že smrt milované babičky obrousí hrany a přinese do královské rodiny konečně klid a smír, spletl by se. Princ Harry s manželkou sice s útoky na královskou rodinu v posledních měsících přestali, ale podle všeho jsou rozpory natolik silné, že k usmíření zřejmě jen tak nedojde. Britský bulvární tisk sice v posledních dnech spekuloval, že Harry, který začátkem září letí do Evropy, se touží setkat s otcem, králem Karlem III., a probrat s ním možnosti opětovného sblížení, podle posledních informací k tomu ale vůbec nedojde.

Princ Harry – sám jako kůl v plotě

Očekává se, že vévoda ze Sussexu přiletí do Spojeného království 7. září, tedy v předvečer prvního výročí smrti babičky, královny Alžběty II. Má se tu zúčastnit slavnostního předávání cen pro charitativní organizaci WellChild, pomáhající vážně nemocným dětem, kde pronese projev. Princ je již 15 let patronem této organizace a jde o jeden z mála patronátů, které si udržel poté, co on a vévodkyně ze Sussexu v roce 2020 opustili královskou rodinu.

Zda se tedy nějak zapojí do připomínky smutného výročí skonu královny, která zemřela loni 8. září, zatím není jasné. Ale vypadá to, že spíš ne. Podle britského deníku The Mirror se s ním otec ani bratr setkat nechtějí. Williamovi to prý dokonce jeho žena Kate výslovně zakázala. Všichni se totiž bojí, zda by to zlobivý princ či jeho žena zase nějak nepoužili proti nim.

Možná je ale problémem i čas, protože hned den nato, tedy 9. září, letí princ do Düsseldorfu, aby tam zahájil akci pro bývalé a v boji zraněné vojáky Invictus Games, které dal přednost před pobytem v Británii. Až tady se má údajně setkat se svou ženou Meghan Markle, která by měla letět přímo z Kalifornie do Německa.

Foto: Profimedia.cz

Na veřejnosti se princ poslední dobou téměř nikdy neusmívá. Proč?Foto: Profimedia.cz

Jsou vévoda a vévodkyně ze Sussexu před rozvodem?

Ale kdo ví, jestli Meghan do Evropy vůbec odletí, protože v poslední době znovu houstnou zprávy o tom, že spolu už dávno nežijí. O rozvodu prý ale zatím neuvažují, a to především kvůli dětem. Spekulace rozvířil i nedávný příspěvek na instagramu, kde se Meghan ukázala v objetí se svými kamarádkami při opožděné oslavě svých 42. narozenin bez svého diamantového zásnubního prstenu. Jak upozornil web Hello magazine, ten dosud nikdy nesundávala a nosila ho společně se zlatým snubním prstenem a s takzvaným „eternity ring“ neboli prstenem věčnosti, který bývá darován partnerovi na počest nějaké významné události, jako je třeba narození prvního dítěte.

Chybějící nádherný diamantový prsten v odhadované hodnotě 4,3 milionu korun dostala Meghan od prince Harryho, když ji požádal o ruku. Prsten pochází z klenotnické dílny Cleave & Company, kterou vybrala sama zesnulá královna Alžběta II. Použité diamanty byly dříve součástí šperku princovy matky, princezny Diany.

Půjde každý svou cestou?

Proč si prsten sundala, není jasné, žádné oficiální prohlášení nebylo vydáno. Některé bulvární listy přišly s vysvětlením, že jej možná dala klenotníkům do opravy. Mohla prý například nějaký diamant ztratit nebo prsten potřeboval vyčistit… Pravdou ovšem je, že se manželé v poslední době objevují na veřejnosti ruku v ruce naprosto výjimečně. Meghan většinu času tráví se svými kamarádkami a přáteli a Harry raději cestuje po světě sám.

Navíc, jak si všiml například deník The Things, vévodkyně v posledních týdnech výrazně zhubla, což je přičítáno i jejímu neúspěchu s tvorbou podcastů na platformě Spotify či spoluprací s Netflixem, kteří jí vypověděli lukrativní smlouvy. Nebo je vysvětlení ještě jednodušší a trápí se kvůli rozpadu svého manželství. Ani Harry se v posledních týdnech na veřejnosti zásadně neusmívá, takže o šťastném období se ohledně těchto dvou asi opravdu hovořit nedá. Tak uvidíme, čím nás ještě překvapí.

Načítám