Hlavní obsah

Já jsem s ní nespal aneb Slavní lháři, u kterých se ukázalo, že nemluvili pravdu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Už děti se učí, že lhát se nemá. I přesto je všude kolem nás nepravdivých tvrzení celá řada. Některá pramení z vypočítavosti, jiná třeba z touhy chránit si soukromí. Lžou a vymýšlejí si i celebrity, a když to na ně praskne, je to docela trapas.

Článek

Kdo tvrdí, že nikdy nelhal, lže právě teď. Někdy se totiž bez vymýšlení neobejdete, především, když nechcete druhému ublížit. Důvody jsou zkrátka jak zavrženíhodné, tak bohulibé. Může to být třeba ochrana soukromí, ale taky snaha druhého pošpinit nebo sám sebe obohatit. Proč lhaly následující celebrity a jak to na ně prasklo?

Amber Heard

V soudním procesu mezi herečkou a jejím exmanželem Johnny Deppem, který sledoval skoro celý svět, vyšlo mimo jiné najevo, že herečka lhala o penězích pro charitu. Když mezi manželi proběhlo majetkové vyrovnání, slíbila, že pošle sedm milionů dolarů na charitu a pak prohlašovala, že tak učinila.

U soudu se ovšem ukázalo, že poslala daleko menší částku, než tvrdila. Zbytek si prý nechala, aby měla peníze na další soud s exmanželem.

Foto: Profimedia.cz

Soudci i veřejnost se klonili spíš k verzi Deppa než jeho ženyFoto: Profimedia.cz

Eva Burešová

O druhém těhotenství české herečky a zpěvačky, která je partnerkou šéfkuchaře Přemka Forejta, se dlouho jen spekulovalo. Eva Burešová ovšem tyto zprávy, objevující se v médiích, vyvracela, přestože už pod srdcem nosila nový život.

Taková lež je ale naprosto pochopitelná. V rané fázi těhotenství se cítila zranitelná a nepřipravená křičet radostnou novinku do světa.

S pravdou ven šla na začátku dubna a svým fanouškům připravila spolu se svým partnerem dojemné pěvecké vystoupení v rámci pořadu Tvoje tvář má známý hlas, kde už plně odprezentovala své těhotenské bříško.

Foto: Profimedia.cz

Eva Burešová to nechtěla zakřiknout, proto nejdřív své těhotenství popíralaFoto: Profimedia.cz

Jussie Smollett

Americký herec Jussie Smollett, který si zahrál například ve filmu Vetřelec: Covenant (2017), chicagské policii v roce 2019 tvrdil, že se stal terčem rasistického útoku. Ve skutečnosti ale zaplatil dvěma mužům, aby jeho napadení fingovali, a on si tak získal pozornost médií a zároveň poškodil politiku Donalda Trumpa. To aspoň u soudu odpřisáhl jeho osobní trenér, který prý sám na žádost Smolletta bouchače najal.

Přestože byl odsouzený k pěti měsícům vězení, odpykal si jen pár dnů a stále tvrdí, že žádný útok nezinscenoval.

Foto: Profimedia.cz

Někteří lidé udělají pro popularitu (nebo politiku) cokoli, Smollett vinu ale stále popíráFoto: Profimedia.cz

Kim Kardashian

Americká podnikatelka a hvězda reality show lhala v roce 2007 o sexuální nahrávce. Když se jí novinář zeptal, jestli existuje choulostivé video s ní a jejím bývalým přítelem, zpěvákem jménem Ray J, tvrdila, že nic takového rozhodně nenatočila.

Jenže nedlouho poté se nahrávka dostala na veřejnost a Kim musela s pravdou ven. Sice se omluvila, ale také se obhajovala, že v takto osobní věci je lhaní ospravedlnitelné, věřila, že video nikdo nikdy neuvidí.

Foto: Profimedia.cz

Zveřejnit soukromé sexvideo je sprosťárna nejhrubšího zrna, kdo by se divil, že zapíralaFoto: Profimedia.cz

Mel B

Americká zpěvačka a bývalá členka kapely Spice Girls opakovaně lhala o svém manželství s filmovým producentem Stephenem Belafontem. Tvrdila, že jsou jeden pro druhého stvořeni a že jejich manželství je zalité sluncem. Objevovaly se pochybovačné hlasy, ale herečka se je svými prohlášeními snažila umlčet.

S pravdou ven šla až při rozvodu, kdy u soudu uvedla, že ji manžel bil, ponižoval a vodil si domů milenky, se kterými ji nutil ke společnému sexu.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka se prý svého manžela bála, a tak o jeho násilnické povaze lhalaFoto: Profimedia.cz

Lance Armstrong

Na trati podával cyklista skvělé výkony, ale později se ukázalo, že při všech sedmi vítězstvích Tour de France dopoval. I po odebrání titulů ovšem dlouhé roky tvrdil, že svůj výkon nikdy nijak nelegálně nepodpořil.

Pravdu vybalil až při rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfrey v roce 2013. Ta je totiž známá tím, že ze slavných dokáže vydolovat pravdu. Povedlo se jí to i tentokrát.

Foto: Profimedia.cz

Místo pověsti fenomenálního sportovce měl z ostudy kabátFoto: Profimedia.cz

Bill Clinton

Bývalý americký prezident se držel pravidla zatloukat, zatloukat, zatloukat. Když se na veřejnosti v roce 1998 objevily informace o jeho poměru se stážistkou v Bílém domě Monicou Lewinsky, tvrdil celému národu a potažmo světu, že s touto ženou nikdy sexuální vztah neměl.

O půl roku později už ale mluvil jinak. Pod tíhou důkazů v televizním vystoupení přiznal, že lhal, křivě přísahal a svého činu lituje. Aféra Monica Lewinsky ale postihla daleko víc ji než jeho.

Foto: Profimedia.cz

Přestože veřejně a záměrně lhal, společnost mu odpustila. Jí neFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám