Hlavní obsah

Oprah Winfrey se umí ptát. Co dostala ze slavného cyklisty?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celým světem ještě doznívá rozhovor moderátorky Oprah Winfrey (67) s britským princem Harrym (36) a jeho ženou Meghan (39). Co se týče vedení podobných interview, nemá slavná moderátorka mezi ženami konkurenci. Připomeňte si její nejslavnější rozhovory.

Článek

Moderátorka Oprah Winfrey udělala během své dlouhé kariéry desítky tisíc rozhovorů. Jen v rámci svého pořadu The Oprah Winfrey Show vedla mezi lety 1986 až 2011 interview s více než 37 tisíci respondenty. Otázky kladla nejen obyčejným lidem, ale hlavně světovým hvězdám.

Harry (36) a Meghan (39)

Zatím jejím posledním velkým úspěchem je rozhovor s princem Harrym a jeho ženou Meghan. Letos 7. března ho odvysílala televize CBS a 1. dubna se objevil i v programu ČT2. Interview se točilo kolem toho, proč se slavný pár rozhodl vzdát svých oficiálních rolí v britské královské rodině. Zaznělo několik kontroverzních a překvapivých výroků. Meghan mimo jiné prozradila, že se někdo z královské rodiny obával, jakou barvu pleti bude mít jejich společný syn Archie (1), protože Meghan je míšenka. Uvedla také, že během prvního těhotenství myslela na sebevraždu, ale nikdo z paláce jí neposkytl pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Produkční společnost, kterou moderátorka vlastní, prodala rozhovor stanici CBS za 7 milionů dolarůFoto: Profimedia.cz

Whitney Houston (✝48)

Neméně exkluzivní byl i rozhovor se slavnou zpěvačkou v roce 2009. Šlo o první interview, se kterým Whitney Houston souhlasila po dlouhých sedmi letech mlčení. Šlo také o jedno z posledních zásadnějších mediálních vystoupení, protože se v roce 2012 utopila ve vaně. Přispěla k tomu srdeční choroba i užívání kokainu. S Oprah otevřeně mluvila o své závislosti na návykových látkách i o tom, že ze strany bývalého manžela zpěváka Bobbyho Browna (52) zažívala domácí násilí. V roce 2012 Oprah vyzpovídala i zpěvaččinu dceru Bobbi Kristinu Brown (✝22), která v roce 2015 zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Whitney Houston v rozhovoru řekla, že po drogách sice stále touží, ale je čistá. Dlouho jí to nevydrželoFoto: Profimedia.cz

Michael Jackson (✝50)

Nelze samozřejmě opomenout krále popu. Rozhovor s ním z roku 1993 je totiž považovaný za nejsledovanějších televizní interview vůbec. Celosvětově ho vidělo kolem devadesáti milionů lidí. Po čtrnácti letech bez rozhovorů otevřel zpěvák brány svého pohádkového Neverlandu a nechal moderátorku nahlédnout do svého soukromí. Svoji potřebu obklopovat se dětmi zdůvodnil tím, že o vlastní dětství kvůli brzkému začátku kariéry přišel, a tak ho prožívá alespoň skrze ně. Svěřil se také s tím, že ho otec v dětství bil.

Foto: Profimedia.cz

S králem popu vedla moderátorka v roce 1993 velmi emotivní rozhovor. Ve stejném roce byl poprve obviněn ze sexuálního zneužíváníFoto: Profimedia.cz

Betty Broderick (73)

V Americe jde o známou vražedkyni, které věnovala média velkou pozornost. Betty Broderick, matka čtyř dětí, byla v domácnosti, zatímco její muž dělal právnickou kariéru. Po sedmnácti letech si našel devatenáctiletou milenku a od rodiny odešel. Rozvod se táhl dlouhá léta. Betty Broderick zmítala nesnesitelná žárlivost. Nechávala svému exmanželovi na záznamníku neslušné vzkazy, a dokonce najela autem do předních dveří jeho domu. V roce 1989 svého bývalého muže a jeho novou ženu zastřelila u nich doma. Dostala dvaatřicet let vězení. A právě Oprah byla první, kdo ji v roce 1992 důkladně vyzpovídal, zatímco seděla v ženské věznici. Mluvila o obrovském vzteku a žárlivosti, který ji donutil zabít otce svých dětí. Podle těchto událostí byl natočený i film A Woman Scorned: The Betty Broderick Story (1992).

Foto: Profimedia.cz

Případ Betty Broderick sledovala celá AmerikaFoto: Profimedia.cz

Lance Armstrong (49)

Významné přiznání dostala moderátorka v roce 2013 z někdejšího úspěšného cyklisty, který sedmkrát po sobě vyhrál prestižní závod Tour de France. Přestože mu byly vítězné tituly už v minulosti odebrány, užívání podpůrných látek během své kariéry dlouho popíral. U Oprah se k dopingu konečně přiznal. Hned po odvysílání rozhovoru se od něj začali odklánět jeho dosavadní sponzoři.

Foto: Profimedia.cz

Po letech popírání a lhaní se cyklista konečně přiznalFoto: Profimedia.cz

Rihanna (33)

Barbadoská zpěvačka  se v talk show u Oprah Winfrey ocitla v roce 2012 a postarala se o pořádný poprask. V roce 2009 obletěly svět fotografie zmlácené Rihany, což bylo dílo jejího tehdejšího přítele zpěváka Chrise Browna (31). Zpěvačka dosáhla soudního rozhodnutí, že se k ní nesměl nějakou dobu ani přiblížit. Nicméně v tomto interview Rihanna šokovala vyznáním lásky k Brownovi. Jeho čin omlouvala a svěřila se, že ho stále miluje. I přes obrovský skandál se dala dvojice na chvíli zase dohromady, ale v roce 2013 se jejich cesty opět rozešly.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka všechny zaskočila, když se začala usvědčeného násilníka zastávatFoto: Profimedia.cz

Mike Tyson (54)

Emotivní byl také rozhovor bývalého boxera v roce 2009. Řešilo se v něm jeho časté násilné chování, pobyt ve vězení, ukousnutí kusu ucha jeho soupeři, závislost na drogách i smrt jeho čtyřleté dcery. Ta zemřela v roce 2009 poté, co si nešťastnou náhodou omotala kolem krku provaz visící z cvičebního náčiní.

Foto: Profimedia.cz

Bouřlivé roky už jsou pro boxera minulostíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám