Hlavní obsah

Beyoncé chová včely, Ryan Gosling plete a Will Smith šermuje. Tak trochu zvláštní záliby celebrit

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život slavných není jen práce před kamerou, v nahrávacím studiu, talkshow nebo na pódiu. Jsou to lidé z masa a kostí, kteří se starají o rodinu i o sebe. Mají své povinnosti, ale také záliby. A někteří překvapivé nebo až kuriózní. Jedna star si říká včelí královna, jiná propadla třeba háčkování.

Článek

Na červeném koberci vypadají v luxusních róbách jako z pohádky, za své role získávají Oscary, jejich koncertní turné jsou okamžitě vyprodaná, prostřednictvím sociálních sítí otevírají fanouškům dveře do oslnivého světa umění. Je jasné, že tito umělci si šli do fronty na talent dvakrát přidat.

Ale pokud byste si mysleli, že svou prací žijí nonstop a ani ve chvíli, kdy zhasnou světla reflektorů, nepřestávají listovat scénářem, přemýšlet nad postavou, cvičit hlasivky nebo si opakovat taneční choreografii, byli byste na omylu. Slavné osobnosti pěstují řadu zajímavých, někdy i dost zvláštních koníčků.

Tom Hanks miluje psací stroje

Ne zcela běžné hobby má i oscarový herec Tom Hanks. Fascinují ho staré psací stroje. Sbírá je od svých 19 let, restauruje je, má jich ve sbírce víc než 250, a dokonce napsal knihu „Uncommon Type“ (volně přeloženo Neobvyklý typ, ale zároveň „type“ znamená psát na stroji) - jedná se o sbírku povídek, kde každá je napsaná na jiném psacím stroji.

Je vidět, že herec umí ocenit kvalitní řemeslo a není ten typ, co by uznával jen moderní technologie. Zároveň ale nedávno v eseji pro New York Times napsal, že přestože je sbírání těchto unikátních strojů obrovská radost, má v plánu je začít rozdávat a nakonec si nechat jen jeden.

Beyoncé chová včely

O tom, že je tato světová diva pravou „Queen B“ (Královna Bí, bee je anglicky včela), jsou přesvědčeny miliony jejích fanoušků, kteří milují její hudbu a navštěvují její koncerty po celém světě.

Ale ona je včelí královnou doopravdy. Když totiž byla v rozhovoru pro britský Vogue vyzvána, aby na sebe prozradila něco, co překvapí, odpověděla, že má dva úly, kde chová na 80 tisíc včel a ročně vyrobí stovky sklenic medu. S včelařením začala, protože její dcery Blue a Rumi trpí různými alergiemi a med má spoustu léčivých účinků.

Will Smith šermuje

Byl mužem v černém, trenérem světových tenisových jedniček, Aladinem, ale tím vším byl jen před kamerou. V soukromí je hrozně rád šermířem, jak prozradil pro Daily Mail!

Will Smith je obrovským nadšencem do této sportovní disciplíny, a dokonce se mu podařilo na šerm nalákat i své kamarády Toma Cruise a Davida Beckhama. Cruise má ve svém domě místnost vhodnou k tréninku, kde pánové kříží zbraně a užijí si u toho spoustu zábavy. Zároveň jsou si ale prý vědomi toho, že nemládnou a musí si dávat pozor na klouby.

Ano, zrovna tihle tři pánové, kteří svou kondicí konkurují o generaci mladším mužům, jsou příkladem toho, že k věku přece jen patří nějaké ty neduhy.

Meryl Streep, Julia Roberts a Ryan Gosling pletou

Zaměstnat ruce, když vám během práce jede hlava naplno? Doporučuje to každá druhá slavná osobnost. Kdo se věnuje pletení?

Během pauz při natáčení plete Meryl Streep a s oblibou pak pletenými kousky obdarovává své kolegy. Při natáčení se naučila plést i Julia Roberts a v rozhovoru pro CBS News prozradila, že podle upletených metrů porovnávali s kolegy, jak se kdo cítil osamělý minulou noc a podobně.

Že jsou ruční práce jen pro ženy? Nenechte se vysmát! Zapáleným pletařem je i na Oscara nominovaný (za roli Kena ve filmu Barbie) Ryan Gosling. Ten v rozhovoru pro GQ Australia řekl, že se plést naučil při natáčení filmu Lars a jeho vážná známost. Pletení si nakonec zamiloval natolik, že by rozhodně nesmělo chybět v jeho „dni snů“. Ano, i my bychom pletení s Ryanem zařadili do dokonalého dne.

Steve Martin hraje na banjo

Populární komik, který nyní září v seriálu Jen vraždy v budově po boku Seleny Gomez, není jen skvělý herec, ale i volnočasový hudebník - hraje fantasticky na banjo. I když, lze ještě mluvit o koníčku, když vydáváte alba a dostáváte prestižní ocenění? Se svou pověstnou skromností prohlásil pro magazín Banjo Newsletter, že sice hraje na banjo 60 let, ale je trochu v depresi z toho, že není ještě lepší.

Justin Bieber skládá Rubikovu kostku

Na síti sleduje tuto pěveckou hvězdu 292 milionů lidí, které kromě nových songů zajímá i její soukromí. Neustále zkoumají, zda je Justin Bieber šťastný po boku své manželky Hailey Bieber. Ale víte, co strašně rád dělá? Je vášnivý milovník Rubikovy kostky a má obrovský talent na její skládání, jak předvedl v show Jamese Cordona, do dvou minut měl hotovo. Podle odborníků to může znamenat, že je buď extrémně soutěživý, nebo zvládá s klidem řešit náročné situace.

Načítám