Hlavní obsah

ParaCentrum Fenix je pomocnou rukou pro vozíčkáře

Foto: ParaCENTRUM Fenix

Foto: ParaCENTRUM Fenix

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vozíčku se ocitnou lidé v důsledku nemoci nebo úrazu. Každý rok přibude v České republice asi 250 nových handicapovaných. Jejich dosavadní život se totálně změní a musí se učit všechno znovu. Těm, kteří mají v dosahu Brno, pomáhá ParaCentrum Fenix.

Článek

Sami klienti říkají, že velkou váhu pro ně mají zkušenosti těch, kdo jsou na vozíčku déle. Setkávání se, společné akce a možnost cokoli konzultovat jsou v začátcích neocenitelné. Hlavní je vidět, že život nekončí a lze stále pokračovat ve sportu, cestování a dalších aktivitách. V centru najdou například i videoprůvodce po městě a nejnavštěvovanějších budovách a úřadech dostupných vozíčkářům.

1. Jaká je hlavní náplň organizace

ParaCentrum Fenix funguje devatenáct let. Snaží se nabídnout lidem na vozíku pomoc v co nejvíce oblastech – poskytuje pohybová a kondiční cvičení, pomůže s výběrem vhodných kompenzačních pomůcek, pořízením nebo přestavbou bezbariérového bydlení, právní pomocí, vyhledá jim osobní asistenty nebo pomůže najít nové zaměstnání.

2. Komu jsou služby určeny

Nabídka centra směřuje k lidem nad patnáct let z Brna a okolí, kteří jsou kvůli nemoci či poranění míchy na vozíku. Pomoc nabízí i jejich blízkým, již se musí s náročnou situací také vyrovnat. Momentálně má organizace několik stovek klientů. Cílem je, aby byli v rámci svého handicapu co nejvíce soběstační a dokázali se aktivně zapojit do běžného života.

3. Jak můžete pomoci vy?

ParaCentrum Fenix uvítá finanční pomoc pro klienty. Někomu pomůže s potřebnou rehabilitací, jinému s asistencí. Můžete se zapojit například do projektu Dražba pro Fenix. Umělci zde prezentují svou tvorbu a v rámci charitativní dražby pak centrum získá peníze pro své klienty.

Rok pro dobro

Článek je součástí našeho projektu Rok pro dobro, v rámci kterého chce redakce Proženy.cz podpořit neziskové organizace, jež si daly za cíl pomáhat druhým. Více příběhů najdete v rubrice Rok pro dobro.

Přečtěte si příběh Julinky nebo třeba rozhovor se Štěpánkou Fingerhutovou, která podporuje organizaci Bez trestu.

Okamžitá pomoc

Na serveru Roztáčíme život naplno můžete peníze darovat ihned - jednorázově, ale také si nastavit měsíční zasílání příspěvku.

Finanční dar lze zaslat i na sbírkový transparentní účet:

2600983054/2010

Využít můžete i dárcovskou SMS na tel. čísle 87777 ve tvaru

DMS ROZTACIME 30

DMS ROZTACIME 60

DMS ROZTACIME 90

Cena DMS je tedy 30, 60 nebo 90 Kč, ParaCentrum Fenix obdrží 29, 59 či 89 Kč.

Další možnosti pomoci najdete zde

Související témata:
Vozíčkáři

Načítám