Hlavní obsah

Šedesátnice Barbora Hrzánová. Skoro 30 let s mužem, co se do ní zamiloval na první pohled

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není sice žádná femme fatale, rozhodně neplatí ani za módní ikonu, nemá výšku ani křivky topmodelky, ale přesto je Barbora Hrzánová VIP se vším všudy. A to díky neskutečnému hereckému talentu, díky němuž dokáže zahrát v podstatě cokoli od postižené dívky, přes dítě až po obyčejné dospělé ženy. A dnes je jí rovných 60!

Článek

Její tatínek nebyl nikdo jiný než slavný herec, bonviván a tak trochu rebel Jiří Hrzán. Ano, ten, který tragicky a předčasně (ve 41 letech), ale také trochu romanticky zemřel, když šplhal po budově a oknem se chtěl dostat ke své milé. Místo noci plné vášně bohužel přišel smrtelný pád.

Právě po něm Barbora Hrzánová rozhodně zdědila herecký talent. Ale jak říká novinář a spisovatel Richard Erml v anotaci knihy Vinnetou naší doby, kterou spolu s Hrzánovou napsal, geny do ní vložila samozřejmě i její maminka. A ty se pak šťastně sešly s těmi Hrzánovými a vznikla dokonalá kombinace. „Ona je komediant, ale chytrej komediant,“ říká o Hrzánové, která dnes slaví šedesátiny, Erml.

Škála jejích rolí nezná hranic

Říká se, že opravdového herce poznáte podle toho, že si poradí s jakoukoli rolí. A na Barboru Hrzánovou to platí snad dvojnásob. Kromě běžných rolí, v nichž hraje ženy s nejrůznějšími povahovými rysy a nejrůznějšími osudy, zvládla i vyloženě nevídané věci.

Například ve filmu Requiem pro panenku dokonale ztvárnila mentálně postiženou dívku Johanku, za což byla oceněna na filmovém festivalu v kanadském Torontu. V dnes už legendárním divadelním představení Hrdý Budžes přes 20 let hraje žákyni druhé třídy Helenku Součkovou a tohle představení je standardně vyprodané. Za roli malé holčičky dokonce získala v roce 2003 Cenu Thálie.

Ale poradí si i s vážnými a klasickými rolemi, koneckonců za ztvárnění Niny Zarečné v Čechovově Rackovi získala v roce 1994 Cenu Alfréda Radoka za nejlepší ženský herecký výkon.

Jedna láska na celý život

Herecký talent zděděný po otci je tedy v jejím případě zcela bez pochyb, ale vypadá to, že jeho bonvivánství a milostnou přelétavost Barboře Hrzánové příroda do vínku nenadělila.

Už od roku 1996 žije totiž po boku herce Radka Holuba, s nímž má dnes už dospělého syna Antonína (mimochodem i on je herec). Jejich manželství patří k těm nejstabilnějším v českém showbyznysu. Manželé spolu nejen žijí, ale i hrají hned v několika inscenacích, vypadá to, že je to opravdu osudová láska. A odpovídá tomu i to, jak došlo k jejich svatbě.

V pořadu Blízká setkání v Českém rozhlase Dvojka se totiž Radek Holub svěřil, že se do Hrzánové zamiloval okamžitě, jak ji spatřil. A rovnou ji také požádal o ruku. „Bára mi říkala: Ale nemůžeš mě přece požádat o ruku, když jsme spolu ani nechodili. Tak jsem jí řekl: Tak pojď chodit. A chodili jsme do rána po nábřeží… chodili, chodili a chodili… rozednívalo se a já řekl: Tak a teď už tě můžu požádat o ruku, protože už jsme spolu, Barunko, právě čtyři hodiny chodili,“ popsal Holub v rádiu. Hrzánová prý řekla „ano“ a zhruba po půl roce se tedy vzali. A i když bulvár před pár lety spekuloval, že má Hrzánová něco se zpěvačkou Anetou Langerovou (v knize Vinnetou dnešní doby se přiznala, že dokáže vzplanout nejen k mužům, ale i ženám), jejich manželství to ustálo.

Barbora Hrzánová je se svým mužem skoro 30 let a pořád je to prý baví.

Související témata:
Barbora Hrzánová
Radek Holub
Divadelní hra Hrdý Budžes

Načítám