Hlavní obsah

Co dnes dělají hvězdy dívčích skupin? Tereza Kerndlová si dává tajemnou pauzu, Beyoncé ovlivňuje inflaci

Foto: Kevin Mazur , Gettyimages.com

Foto: Kevin Mazur , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dívčí kapely slavily boom zejména v posledních desetiletích minulého století. V Česku to bylo trio Black Milk, v Anglii Spice Girls a v USA například Destiny´s Child. Jejich sláva netrvala věčně, ale z mnoha uskupení vzešly hvězdy první kategorie. Jak dnes žijí Terezy Kerndlová a Černochová nebo Victoria Beckham?

Článek

Dívčí kapely jely největší bomby na přelomu tisíciletí, ale jejich vznik se datuje už do 60. let minulého století, kdy byly protipólem například k Beatles. Měnil se styl hudby, na kterou se zaměřovaly, a daly vzniknout mnoha skladbám, které se hrají dodnes. Nešlo ale vždy jen o hudbu, dívčí kapely často po světě šířily myšlenku ženské síly a byly inspirací nejen v módě.

Tereza Kerndlová z dnes již zaniklé kapely Black Milk slaví 37. narozeniny. Jak se má ona a další dámy z dívčích bandů?

Tereza Kerndlová

Kapela Black Milk vznikla v roce 2002 a tvořila ji trojice slavných dcer – Tereza Černochová (dcera zpěváka Karla Černocha), Tereza Kerndlová (dcera zpěváka Ladislava Kerndla) a Helena Zeťová (její nevlastní otec je muzikant Lešek Semelka). Vydaly dvě obrovsky úspěšná alba, než se jejich cesty rozdělily.

Tereza Kerndlová, která se dala na sólovou dráhu, si nikdy nepotrpěla na skandály. 10 let je provdaná za svého manažera Reného Mayera. A svůj instagramový účet plní fotkami od moře, ve španělské Esteponě je víc než v Česku. Její sledující se občas v komentářích ne příliš citlivě ptají, kdy se rodina Terezy rozroste. Zpěvačka nedávno neustálé spekulace podpořila, protože ohlásila koncertní pauzu do roku 2025 a sdílela příspěvek s textem: „Vím, že vás poslední dobou hodně zanedbávám, ale za pár měsíců snad pro vás budu mít hezké překvapení,“ který si lze vyložit různě.

Tereza Černochová

I dcera Karla Černocha začínala ve skupině Black Milk. Kromě lásky ke zpěvu byla vždy milovnicí zvířat a vedle pěvecké kariéry zvládla i vystudovat vysokou školu. Směje se, že desky vydává vždy po sedmi letech, letos vydala třetí, jmenuje se Slečna náročná. I ona je náročná a pečlivě si vybírá, s kým se hudebně propojí. Zpívá s Monkey Business a jejími hudebními parťáky jsou Matěj Ruppert a Roman Holý.

K nedožitým 80. narozeninám svého otce pořádá letos několik koncertů. A co se týče osobního života, tak přiznává, že dlouho kolem sebe stavěla zeď a žila jen pro svou dceru. Vloni se ale svěřila, že je zamilovaná.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Černochová kromě svých věcí zpívá i s kapelou Romana Holého Monkey BussinesFoto: Profimedia.cz

Nicole Scherzinger

Proslavila se jako nejvýraznější členka americké dívčí skupiny Pussycat Dolls, a i když jí sólová kariéra nevyšla, už více než dvacet let se řadí mezi celebrity a televizní hvězdy. Vyhrála taneční soutěž Dancing with the Stars, bývá porotkyní v soutěži The X Factor a i její vztahy jsou oblíbené téma.

Nyní je Nicole Scherzinger šťastně zasnoubená a s o 6 let mladším ragbistou Thomem Evansem plánuje svatbu. A její fanoušci stále obdivují její dokonalou postavu a to, že snad ani nestárne.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Scherzinger má před svatbouFoto: Profimedia.cz

Beyoncé

O tom, že bude zpěvačka, měla malá Beyoncé jasno od dětství. Byla vůdčí členkou Destiny´s Child a jako sólová zpěvačka trhá rekordy jak v prodeji hudebních nosičů, tak v množství nejrůznějších ocenění. Letos se po sedmi letech vydala na sólové turné a kromě toho, že během velkolepé show vylézala z lastury, jezdila v transportéru a létala na koni, ovlivňovala i inflaci v zemích, kde vystupovala. Turné mělo vydělat na dvě miliardy liber.

Zpěvačka tvoří jeden z nejbohatších párů showbyznysu se zpěvákem a producentem Jay-Z. Mají spolu tři děti, a ač se čas od času objeví zvěsti o jeho nevěrách, krize vždy překonali.

Foto: Kevin Mazur , Gettyimages.com

Beyoncé měla letos po sedmi letech celosvětové turné, byla i v PrazeFoto: Kevin Mazur , Gettyimages.com

Victoria Beckham

Psal se rok 1994 a ve Velké Británii spojila „girl power“ (dívčí síla) pětici odlišných dívek: zpěvačky s přezdívkami Scary Spice, Sporty Spice, Baby Spice, Ginger Spice a Posh Spice utvořily kapelu Spice Girls. Victoria měla roli té elegantní s nosíkem nahoru a jako taková se zalíbila fotbalovému králi Davidu Beckhamovi a vzali se.

Kapela se několikrát rozpadla a v různém počtu a složení i vrátila, ale jediná, která opravdu udělala kariéru, je právě Victoria. Ne však v hudební, ale v módní branži. Je uznávanou návrhářkou. Na Netflixu měl premiéru dokument Beckham, který přibližuje nejen kariéru jejího muže, ale i jejich společný život. Žijí jeden pro druhého a pro své čtyři děti a nerozdělily je ani jeho nevěry.

Foto: Profimedia.cz

Vzali se před 24 lety a zatím jim to klape Foto: Profimedia.cz

Načítám