Hlavní obsah

V sedmdesáti v nejlepší formě, štíhlá a v oblíbené fialové. Oprah Winfrey hubne s prášky a nestydí se za to!

Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, Gettyimages.com

Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří mezi nejbohatší a nejmocnější ženy světa, miliony lidí ji obdivují, je pro ně vzorem. Moderátorka Oprah Winfrey slaví sedmdesátiny a nikdy nevypadala lépe. Otevřeně hovoří o tom, že k zázračnému úbytku váhy si čas od času pomůže i prášky na hubnutí a nestydí se za to. A poslední týdny září především ve fialové, která má pro ni speciální význam.

Článek

Těžké dětství v chudobě, sexuální zneužívání, těhotenství ve 14 letech, smrt miminka krátce po porodu a následný útěk z domova, aby mohla začít nový a lepší život. A to se Oprah Winfrey více než povedlo. Díky své inteligenci, píli a nezdolnosti vystudovala žurnalistiku a v roce 1984 se stala moderátorkou dnes už legendárního pořadu.

Ve své The Oprah Winfrey Show se nikdy nebála otevírat společenská tabu a mluvit o věcech, o nichž se donedávna spíš mlčelo. Otevřenost a upřímnost je to, na co ve svém životě vsadila, a nic na tom nemění ani teď, když slaví sedmdesátku.

Konečně štíhlá i díky práškům

V životě bojovala s kdečím a ve srovnání s tím, co jí osud nachystal za útrapy, se pár kilo navíc zdá jako banalita. Nicméně v minulosti přiznala, že velkou část života usilovala o štíhlou postavu, ale většinou marně anebo jen s dočasným efektem.

O svém trápení s váhou mluvila Oprah Winfrey stejně otevřeně jako o jiných věcech: V roce 1988 dokonce na pódium přivezla vozík s třiceti kily sádla, čímž demonstrovala, kolik toho dokázala v životě nejvíc zhubnout.

Stejně otevřená je i nyní, kdy se jí podařilo hmotnost opravdu výrazně snížit, a navíc si štíhlou figuru už dlouho drží. Svěřila se, že se věčně trápila ne příliš úspěšnými dietami a až nyní se naučila jíst relativně vyváženě, aniž by se musela vzdát všeho, co miluje: třeba těstovin či čerstvého chleba.

A také přiznala, že si k linii pomáhá i léky na hubnutí. To, že existují prostředky, které neškodí jejímu zdraví a zároveň jí pomohou zůstat štíhlá, vnímá jako úlevu, vykoupení a dar – a nikoli jako podvod. Není to podle ní nic, za co by se měla ona (a ani ostatní ženy) stydět nebo za co by si zasloužila jakoukoli kritiku a posměch. Řekla, že jí lék například pomohl „přežít“ Den díkůvzdání. Tlumil hlad i chutě, takže nakonec přibrala jen půl kila místo obvyklých čtyř.

Oprah miluje fialovou. Proč?

Populární moderátorka miluje i módu a nebojí se výraznějších barev. A jedna jí je přece jen nejbližší – fialová a všechny její odstíny. „Fialová je pro mě podstatou toho, co pro mě představuje Bůh: komplikace spojené s jejím vytvořením a zároveň její jednoduchost,“ vysvětlila v minulosti. Poslední měsíce se ale moderátorka do téhle barvy halila přece jen častěji, než je obvyklé, a pozorným fanouškům neuniklo, že i to mělo důvod.

Fialová je pro ni něco jako klíčová barva jejího života, protože úzce souvisí se snímkem Purpurová barva z roku 1985. Režíroval ho Steven Spielberg, vznikl podle oceněné knižní předlohy Alice Walker a hlavní role se ujala Whoopi Goldberg. Zahrála si v něm i Oprah Winfrey a za svůj výkon si tehdy vysloužila nominaci na Oscara i na Zlatý glóbus pro nejlepší herečku ve vedlejší roli.

Proč ale fialová teď, desítky let po uvedení slavného dramatu? Vysvětlení je prosté. Loni totiž spatřilo světlo světa muzikálové pojetí nezapomenutelného příběhu se stejným názvem, a i když v tomto zpracování Oprah Winfrey nehraje, její podporu snímek rozhodně má!

Načítám