Hlavní obsah

Držím přerušovaný půst, hodně spím a nebilancuju. K čemu by mi to bylo? Jana Krausová slaví 70

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exceluje na divadelních prknech i ve filmu, je to skvělá výtvarnice, dvojnásobná matka a nyní i několikanásobná babička. Nádherná ženská, která má charisma a šmrnc. Jana Krausová slaví 70. narozeniny. Čím se udržuje v kondici, jaká ji čeká oslava a jak se jí hraje s expartnerem?

Článek

Představovat známou herečku Janu Krausovou asi není nutné, ale to, že právě slaví sedmdesátiny, by mohl být pro někoho šok. Takový věk by jí totiž tipnul asi jen málokdo… A zvlášť jestli jste ji viděli na prknech Studia DVA, kde po boku svého expartnera Karla Rodena září hned v několika skvělých komediích, anebo třeba v seriálu Sedm schodů k moci – tam si střihla roli maminky hlavní postavy.

Rodina drží při sobě

Herečka si vždy střežila soukromí, i když zájem o její milostný život býval značný. Média i fanoušky hodně zajímalo její manželství s Janem Krausem, s nímž má syny Adama a Davida, jejich rozvod a jakási výměna partnerů (Jan Kraus se zakoukal do Ivany Chýlkové, Jana Krausová zase do Karla Rodena, který předtím žil s Chýlkovou).

Nikdo ze zúčastněných však nikdy neměl potřebu situaci dramaticky komentovat, navíc je to mnoho let zpátky a Jana Krausová se jakýmkoli spekulacím už jen směje. Jedno je ale jasné: jejich rodina vždy držela hodně při sobě – a v kruhu nejbližších také proběhne oslava hereččina jubilea. „Navíc mám narozeniny po mojí mamince, které je 95. Takže se to musí oslavit. Sejdeme se celá rodina, takže nás bude opravdu hodně. Že budeme všichni pohromadě a zdraví, to je pro nás asi největší dárek,“ svěřila se oslavenkyně.

Jana Krausová v Bublinách

Chcete se o životě, práci a také o soukromí této oblíbené herečky dozvědět víc? Pusťte si náš videorozhovor. Nedávno přijala pozvání do podcastu Bubliny a rozpovídala se rozhodně víc, než je u ní obvyklé:

Práce s rodinou a hodně spánku

Minimálně s některými členy rodiny se ovšem vídají opravdu často. V hereččině domovském divadle Studio DVA totiž hrají oba její expartneři, s Karlem Rodenem dokonce ztvárňují hned v několika komediích manželský pár, a syn Adam zde působí jako režisér. Je práce s blízkými výhoda? „Když nás, nebo jen mě, Adam režíroval, tak to bylo fajn. Máme totiž podobný smysl pro humor, což je důležité. A hraní s Karlem? Rozhodně víme, co od sebe navzájem můžeme čekat, což je asi dobře,“ pochvaluje si Jana Krausová.

Divadelní herectví je fyzicky i psychicky náročné. Jak se Jana Krausová udržuje v kondici? „Snažím se, abych byla zdravá, dbám hlavně na dostatek spánku, ten opravdu potřebuju. A víc než rok držím přerušovaný půst, ale jinak to dost flákám,“ popsala svůj „návod“ na to, jak být fit. Polepšit by se prý měla se cvičením a třeba masážemi, na to ji moc neužije. A stejně tak na bilancování – ani na to Jana Krausová moc není. „Já nebilancuju, k čemu by mi to bylo?“ říká rezolutně.

Jan Kraus má na ženy skvělý vkus! Jeho druhá manželka je šedesátnice Ivana Chýlková: šmrnc Francouzky, obří talent a výměna manželů

Načítám