Hlavní obsah

Nahé šaty, roucho papežovo i odhalené těhotenské břicho: Ikonické outfity Rihanny

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za pětatřicet let toho stihla spoustu: získala devět cen Grammy, vybudovala impérium Fenty, porodila syna a vysloužila si pověst ikony, která nikoho nekopíruje. Rihanně přejeme všechno nejlepší k narozeninám a vám nabízíme ohlédnutí za jejími nejsilnějšími módními momenty.

Článek

Věřili byste, že od jejího prvního singlu Pon de Replay uplynulo osmnáct let? Rihanna, která dnes slaví pětatřicáté narozeniny, má na svém kontě nejen značný počet úspěchů, ale i vydařených outfitů. Kdy a kam se oblékla nejlépe?

Super Bowl, 2023

Čím jiným začít! RiRi se minulý týden zařadila mezi hvězdy, které se měly možnost předvést v mezičase Super Bowlu. Na pódium se postavila po dlouhých sedmi letech a své největší hity zazpívala v červené kombinéze Loewe, pod kterou měla korzet tvořený na míru. V samém začátku show si pohladila břicho, rozevřela kombinézu a jásot zesílil – zpěvačka v přímém přenosu ukázala, že čeká baby číslo dvě.

Foto: Profimedia.cz

Diváky na stadionu i u obrazovek dostala Rihanna do varu v červené kombinézeFoto: Profimedia.cz

Představení Fenty Beauty, 2022

Zkraje loňského roku, kdy zpěvačka oznámila, že čeká s raperem A$AP Rockym svého prvního potomka, se začala psát kapitola Rihanna a její těhotenské outfity. Většina jich bříško kompletně odhalovala a ano, některé z nich byly minimálně diskutabilní. Nám se nejvíce líbila ve stříbrném crop topu s dlouhým rukávem doplněném dlouhou sukní značky Coperni.

Foto: Kevin Mazur - GettyImages.com

Shine Bright like a Diamond, zpívá Rihanna, která zazářila v třpytivé sukniFoto: Kevin Mazur - GettyImages.com

The Fashion Awards, 2019

S vlastní módní značkou Fenty přišla zpěvačka v roce 2019 a jen o pár měsíců později si za ni přebírala cenu na londýnských Fashion Awards. Na červený koberec dorazila stylově v šatech vlastní značky, které byly doplněné poloprůsvitným kabátkem.

Foto: Profimedia.cz

Byznyswoman Rihanna ve vlastním Fenty modeluFoto: Profimedia.cz

Met Gala, 2018

Tahle hvězda ví, jak udělat dojem. Na jednu z největších módních akcí roku, Met Gala, nakráčela oblečená v bohatě zdobených šatech a majestátním rouchu, které navrhl John Galliano pro značku Maison Margiela. A nechyběla jí ani mitra. Téma spojující náboženství a módu tak zpěvačka zvládla na výbornou.

Foto: Profimedia.cz

Rihanna chtěla po návrháři šaty, které by vzdaly hold katolické církvi. Maestro Galliano neponechal nic náhodě a připravil je rovnou ve třech variantách. Kromě vítězné krémové si mohla hvězda vybrat šedou nebo černouFoto: Profimedia.cz

Předávání cen LVMH, 2017

Na předávání cen LVMH pro mladé návrháře přišla RiRi v dlouhých krajkových šatech značky Dior, které v rámci Resort kolekce navrhla Maria Grazia Chiuri. Šaty se na přehlídce objevily v doprovodu westernového klobouku a na pokrývku hlavy nezapomněla ani zpěvačka. Aby celku dodala na osobitosti, podložila ještě klobouk šátkem.

Foto: Marc Piasecki WireImage - GettyImages.com

Ještě někdo pochybuje o tom, že je módní ikona?Foto: Marc Piasecki WireImage - GettyImages.com

Představení Fenty Beauty, 2017

V roce 2017 Rihanna přivedla na svět kosmetickou značku Fenty Beauty, která se těší obrovské oblibě. A na její slavnostní zahájení tehdy dorazila v obrovské žluté sukni Oscar de la Renta, ke které patřilo jen příjemně ležérní triko na uzel. Na nohou měla sandálky na podpatku se spirálovým páskem od značky Y/Project.

Foto: Profimedia.cz

Rihanna v objemné sukni Oscar de la RentaFoto: Profimedia.cz

Met Gala, 2015

Na Met Gala a slavné schodiště se ještě vrátíme. Do historie nejlépe oblékaných žen se Rihanna zapsala svými šaty s dlouhatánskou vlečkou, které vytvořila čínská návrhářka Guo Pei. Róbu šila ručně dva roky a perličkou je, že si ji zpěvačka našla sama na internetu pod heslem „čínská couture“. Do šatů se bezhlavě zamilovala, s vlečkou to prý ale jednoduché nebylo. Rihanna si stěžovala, že v ní bez pomoci téměř nemohla chodit.

Foto: Profimedia.cz

Čínskou tématiku zvládla Rihanna na jedničku: její couture šaty patří k tomu nejlepšímu, co se na Met Gala objeviloFoto: Profimedia.cz

Grammy, 2015

Na předávání hudebních cen Grammy si Rihanna zvolila šaty, které připomínaly vrstvu růžové šlehačky. Couture róba byla od návrháře Giambattisti Valliho a bez okolků překonala všechny šaty, které se na červeném koberci sešly. A to nejen svou velikostí, ale i zábavným designem ve stylu moderní princezny.

Foto: Profimedia.cz

Nedostali jste teď náhodou chuť na sladké?Foto: Profimedia.cz

Módní ceny CFDA, 2014

Tohle je zřejmě ten nejodvážnější model, který kdy zpěvačka oblékla. Na předávání amerických módních cen se objevila v průsvitných šatech návrháře Adama Selmana, které byly kompletně poseté krystaly Swarovski. A stejně na tom byly i přidané rukavičky a pokrývka hlavy. Diskusi vyvolal fakt, že Rihanna přišla na akci bez podprsenky, zpěvačka toho ale ani na minutu nezalitovala. Prý by šaty zazdila. Jediné, co by zpětně změnila, byly kalhotky. Hvězda na sobě měla tělová tanga, dnes by si prý ale vybrala stejně blýskavé kalhotky, které by efekt šatů ještě umocnily.

Foto: Profimedia.cz

Nejkontroverznější, nejodvážnější, nejdiskutovanější… zpěvaččiny nahé šaty se dočkaly spousty přívlastkůFoto: Profimedia.cz

Grammy, 2013

Před deseti lety získala Rihanna Grammy za video klip We Found Love a v dalších dvou kategoriích byla nominovaná. Dnes jich má devět. Svůj úspěch tehdy oslavila v šatech značky Azzedine Alaïa, které doplnila luxusními šperky Neil Lane.

Foto: Profimedia.cz

Červenou jsme začali, červenou skončíme. Rihanna ovládla Grammy 2013 v transparentní róbě AlaïaFoto: Profimedia.cz

Načítám