Hlavní obsah

Na to by si troufl málokdo aneb Šílené trendy z Asie: Frčí kocovinový pohled či přehnané zdobení

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asijské země jsou vyhlášené tím, že v nich mnohdy vznikají hodně bizarní trendy, které se tam sice uchytí, ale v Evropě vyvolávají spíše úsměv či údivem zdvižené obočí. Jaké jsou nejšílenější a nejpodivnější z nich?

Článek

Líčení očí jako po pořádné party nebo módní styl, který ujíždí na infantilních doplňcích. Asijské módní trendy jsou rozmanité a pro nás Evropany také mnohdy hodně šokující. Zkusili byste některý z nich, nebo je to na vás opravdu moc?

Decora

Od slova dekorace je odvozený japonský módní styl, který byl sice populární hlavně na přelomu milénia, ale v japonské čtvrti Harajaku je stále k vidění řada jeho vyznavačů. A jednoduchost rozhodně není jeho pravé jméno. Pro oblékání v tomto stylu je typické mixování všech možných barev, hlavně těch neonových, a také heslo, že žádné množství doplňků není moc. Představitelé této subkultury si dávají záležet hlavně na těch dětinských. Věší na sebe velké množství plastových náramků, náhrdelníky ve tvaru ovoce apod.

Ganguro

V devadesátých letech má kořeny také další japonský trend, který se vyznačuje kombinací extrémně tmavého opálení a kontrastního make-upu. Ženy, které mu propadly, používají bílý korektor a bílý pudr místo rtěnky a očních stínů. Svůj vzhled ještě vyšperkovávají umělými řasami a perleťovou tvářenkou. Co se týče oblečení, vévodí mu minisukně a opět hodně doplňků v podobě náramků, prstenů a náhrdelníků.

Kocovinový pohled

Kruhy pod očima se člověk většinou snaží spíše zamaskovat, v roce 2015 ovšem Japonskem a také v Koreji koloval trend v líčení očí, který měl za úkol naopak kocovinový pohled vytvořit. K efektu zarudlých očí se skvěle hodí červenorůžový stín, popřípadě tvářenka. Ženy si ovšem k unaveným očím s výraznými pytli pomáhaly i lepicí páskou nebo stínováním. Jejich cílem bylo vypadat co nejvíce opuchle a nevyspale.

Yaeba

Zatímco běžně jsou křivé či vyčnívající zuby spíše vadou na kráse, kterou se snažíme zkorigovat pomocí rovnátek, v Japonsku navštěvují zejména mladé dívky zubní ordinace, aby z nich odešly s vyčnívajícím špičákem, který tak trochu připomíná upíří chrup, případně zvětšenými předními zuby. Dělá se to pomocí nasazeného falešného zubu.

Hello Kitty

Roztomilá japonská kočička je skoro jedním ze státních symbolů této země a popularitu si získala i za jejími hranicemi. Její obrázky jsou na oblečení, kabelkách, pouzdrech na mobilní telefony, náušnicích… zkrátka všude. Některé Japonky tuto slavnou kočku dokáží využít i při tvorbě make-upu, a dokonce se prodávají i Hello Kitty kontaktní čočky.

Posilovač rtů

Krásné plné rty jsou snem mnoha žen, ale make-up není všemocný a estetické úpravy se každému podstupovat nechtějí. Proto přišli Japonci s bizarní pomůckou v podobě jakéhosi kalíšku, do kterého člověk vloží rty a nasátím vzduchu se mu rty krátkodobě zvětší a působí plnějším dojmem. Kanadský dermatolog Benjamin Barankin ovšem před tímto trendem varoval s tím, že si člověk může udělat kolem úst modřiny.

Shironuri

V japonských ulicích lze narazit také na vyznavače stylu Shironuri, což v překladu znamená namalováno na bílo. Základem je mrtvolně bíle nalíčený obličej, výrazné líčení očí doplněné o výstřední umělé řasy a kostýmy ve viktoriánském stylu. Výsledkem je potom vzhled připomínající porcelánovou panenku nebo také postavu z hororu.

Načítám