Hlavní obsah

Karolína Kurková a její styl na prahu čtyřicítky. Mini, ponožky v lodičkách a džíny k velké večerní

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyčejná holka z Děčína, co dobyla svět modelingu. Andílek Victoria's Secret, kráska, která předváděla snad pro všechny slovutné módní značky světa, ale i manželka a trojnásobná matka. A také módní ikona pro odvážnější. To je Karolína Kurková, která navíc za pár dnů, 28. února, oslaví 40. narozeniny.

Článek

V patnácti letech se Karolína Kurková, rodačka z Děčína, začala věnovat modelingu. Měla nabídky v Miláně, ale už o dva roky později se stěhovala do New Yorku. Předváděla snad pro všechny slavné světové módní značky včetně Prady, Louise Vuittona, Chanelu, Versaceho či Christiana Diora.

Karolína Kurková a Victoria's Secret

Uchvátila svět svou přirozenou krásou, vysokou postavou (měří 180 cm) a hlavně nádhernýma dlouhýma nohama. Není divu, že se stala i andílkem Victoria's Secret. Členkou okřídleného týmu krásek, které předvádí spodní prádlo téhle slavné značky, byla v letech 2002 až 2009.

Kromě tvrdé dřiny, kterou je pověstná, si ale našla čas i na soukromý život. V roce 2009 se po třech letech randění vdala za producenta Archie Druryho a mají spolu tři děti. A zdá se, že i po letech společného života patří ke stabilním VIP párům.

Kurková jako módní ikona

Je jasné, že po letech v modelingu má k módě Karolína Kurková hodně blízko. Nejenže jde o její pracovní nástroj, ale je to taky vášeň. Jen málokdy šlápne vedle a většinou patří k ozdobám všech společenských událostí. Jak to tedy má s módou?

Vzhledem k tomu, jaké nohy jí příroda nadělila, vás nejspíš nepřekvapí, že k oblíbeným kouskům jejího šatníku patří nejrůznější minisukně. Na akcích jsou tak pravidelně k vidění její nádherné nohy, které by snad byl hřích schovávat.

Rozhodně ale nelze říct, že by je vystavovala pořád a všude, je také velkou milovnicí kalhot, overalů a kalhotových kostýmů. Pravidelně se v nich objevuje, a to nejen v klasických a minimalistických, ale nebojí se s nimi experimentovat v podobě výrazných barev, různých vzorů a důmyslných detailů.

Módní chameleon

Karolína Kurková je módní chameleon. Jeden den se na veřejnosti objeví v jednoduchém kalhotovém kostýmu, druhý den se vrhne vstříc nejrůznějším módním trendům a výstřelkům. Divoké vzory, barvy, ale třeba i ponožky v lodičkách, to všechno si ráda vyzkouší. Platí to i pro velkou večerní. Umí být za elegantní dámu v černé, ale nepohrdne ani hravými barvami. A leckdy kombinuje na první pohled nekombinovatelné – třeba modré džíny s honosnou róbou. Ale světe div se, v jejím pojetí to funguje! Můžete se o tom přesvědčit v naší galerii.

Načítám