Hlavní obsah

Slavné jen díky penězům, nebo něco opravdu dokázaly? Celebrity, které vyrostly ve zlaté klícce

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Příběhů o tom, jak se někdo dokázal odrazit ze dna a splnil si svůj americký sen, tedy kupříkladu to z bezdomovce dotáhnul na slavnou hvězdu, je docela hodně. Na druhou stranu je i mnoho umělců, pseudocelebrit nebo sportovců, kteří vyrostli ve zlaté klícce a peníze rodičů jim usnadnily start.

Článek

Peníze sice nejsou všechno, ale když je člověk má, mohou mu ledacos usnadnit. Třeba start úspěšné kariéry. Které celebrity rozhodně nepocházejí z nuzných poměrů?

Paris Hilton

Zpěv jí moc nejde, v herectví také neexcelovala a vlastní pořad o vaření na Netflixu ukázal, že v kuchyni to taky není žádná sláva. Přesto zná blondýnku celý svět. Je totiž dědičkou hotelového impéria Hilton a dříve se bez ní neobešel žádný večírek s celebritami. Zapamatovatelná byla i proto, že se stylizovala do panenky Barbie, nosila vyzývavé oblečky a jedním z jejích módních doplňků byl pejsek. Nemůžeme jí ale upřít, že udělala kus práce a je úspěšnou podnikatelkou a rozhodně nežije jen z peněz své rodiny. Pořádný balík umí vydělat i sama. Prodává například vlastní teplákové soupravy, parfémy apod.

Foto: Profimedia.cz

U Paris Hilton rozhodně neplatí, že by jen parazitovala na penězích své rodinyFoto: Profimedia.cz

Bella Hadid a Gigi Hadid

Sestry Hadidovy patří v současné době k nejvyhledávanějším topmodelkám a předvádějí pro věhlasné značky. Krásu a úspěch mají v genech, protože jejich matka Yolanda Hadid byla rovněž úspěšnou modelkou. Nemalými finančními částkami ovšem do rodinného rozpočtu přispíval také její dnes již bývalý manžel Mohamed Hadid, který se živí jako developer a buduje luxusní sídla a hotelové komplexy.

Foto: Profimedia.cz

Sestry často chodí i stejné přehlídky, a tak si nemusejí nic závidětFoto: Profimedia.cz

Nicola Peltz

O americké herečce se v poslední době mluvilo hlavně díky tomu, že se přivdala do slavné rodiny Beckhamů. Ale ani ona sama rozhodně není z chudého kraje. Je totiž dcerou Nelsona Peltze, obchodníka, investora a také muže, jehož jmění se odhaduje na 1,7 miliardy dolarů. Herečka ovšem není jedinou dědičkou. Má totiž dalších devět sourozenců.

Foto: Profimedia.cz

Přivdala se k Beckhamovým, ale také s sebou přinesla obří věnoFoto: Profimedia.cz

Julia Louis-Dreyfus

Jednou z výrazných seriálových rolí, která americkou herečku proslavila, byla Christine v sitcomu Nové trable staré Christine. Hodně pracuje, hodně vydělává, ale k nejbohatším lidem Hollywoodu patří i díky penězům své rodiny. Jmění jejího otce Gerarda Louise-Dreyfuse, který pracoval jako obchodník, se odhadovalo na 3,5 miliardy dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka je velmi pracovitá, ale také slušně dědilaFoto: Profimedia.cz

Petra Ecclestone a Tamara Ecclestone

Příjmení Ecclestone ve sportovním světě něco znamená. Bernie Ecclestone je totiž bývalým šéfem Formule 1 a během života si vydělal miliardy. Z toho těží i jeho dcery, které se obě věnují modelingu a dopřávají si život v luxusu. Když si Petra brala před lety svého prvního manžela, vyšla veselka na 319 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Petra (vlevo) a Tamara si užívají život v luxusuFoto: Profimedia.cz

Ivanka Trump a Tiffany Trump

Výrazně usnadněný start do života, alespoň co se financí týče, měly také dcery podnikatele a bývalého amerického prezidenta. I v tomto případě se bude ovšem jeho velký majetek jednou dělit na menší části, dětí má totiž Donald Trump celkem pět. Přestože by se zmíněné sestry mohly do konce života povalovat na pláži s drinkem v ruce, jsou obě velmi pracovité. Mladší Tiffany vystudovala práva a působí jako výzkumná asistentka a Ivanka absolvovala ekonomii a úzce spolupracuje s otcem, kterému pomáhala i s prezidentskou kampaní.

Foto: Profimedia.cz

Tiffany (vlevo) se nedávno provdala za libanonského miliardáře. Ivanku jste mohli potkat letos v říjnu v PrazeFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám