Hlavní obsah

Když hvězdy (ne)vaří: Kdo v TV pořadu málem zapálil kuchyň a kdo se předvedl smaženým lančmítem?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Ve světě televizní zábavy je možné skoro všechno. A kromě vyhlášených kuchařských es mohou mít svůj pořad i celebrity, do kterých byste to dost možná neřekli. Některé předvádějí svůj um a jiné spíše nešikovnost.

Článek

Pořady o vaření jsou divácky velmi lákavé. A když se navíc spojí se slavným jménem, táhnou ještě víc. V kuchyni se tak ocitají i lidé, kteří vzbuzují pochybnosti, zda skutečně dokáží někoho obohatit svými kuchařskými dovednostmi.

Paris Hilton (41)

Dědička hotelového impéria v kuchyni za sporákem? Bizarní představa, která se ovšem stala realitou. Přestože blondýnka sama přiznává, že neumí moc vařit, má na Netflixu několikadílnou kulinářskou show s názvem Paris v kuchyni (2021). Do kuchyně, kde si často neví rady ani se surovinami, ani se spotřebiči, si v každém dílu zve na pomoc nějakou celebritu, jako je například Demi Lovato (30) nebo Kim Kardashian (41). Vždy má dokonalý make-up a účes a prezentuje se ve stylových outfitech. Diváci si mohou podle jejích rad připravit například veganský burger nebo frittatu.

Foto: Profimedia.cz

Podle Paris je základ v kuchyni hlavně dobře vypadatFoto: Profimedia.cz

Jaromír Soukup (53)

Je tak trochu záhada, jak zvládá mediální magnát, o kterém se momentálně mluví hlavně kvůli jeho čerstvé lásce s modelkou Agátou Hanychovou (37), na TV Barrandov moderovat tolik pořadů. Buď umí zastavit čas, nebo je to prostě supermuž a nenapravitelný workoholik. Kromě pořadů zaměřených na politiku nebo šoubyznys vysílá jeho televize i Vaření se Soukupem. Nutno ovšem dodat, že se v kuchyni před kamerami pohybuje celkem obratně, a dokonce to vypadá, že snad i ví, co dělá. Diváci se od něj mohou naučit hlavně jednoduché, rychlé recepty z čerstvých surovin, často inspirované italskou kuchyní.

Foto: Tomáš Krist / MAFRA / Profimedia

Zdá se, že Jaromír Soukup je mužem mnoha talentůFoto: Tomáš Krist / MAFRA / Profimedia

Selena Gomez (30)

Na HBO Max je k vidění pořad Selena vaří s šéfkuchaři (2020–2022), jehož hlavní hvězdou je Selena Gomez. Ta se ani nesnaží předstírat, že by se v kuchyni dokázala nějak obratně otáčet. Několikrát se jí podařilo kuchyni málem zapálit a také často neví, jak se určitá surovina jmenuje. Aby ale divákům přece jen něco předala, zve si do jednotlivých epizod profesionální šéfkuchaře, kteří se dělí o své tipy a triky a radí, jak katastrofám předcházet nebo jak je řešit.

Foto: Profimedia.cz

S pořadem herečka začala během covidové karantényFoto: Profimedia.cz

Robert Mikluš (39)

Na zálibu Čechů v pořadech o vaření reagovala i show internetové televize Stream s názvem Luxus na talíři (2016), která byla myšlena spíše jako parodie na podobné pořady (tak trochu ve stylu České sody, 1993–1996). V roli kuchaře v ní vystupuje herec Robert Mikluš, který diváky v každé epizodě obšťastní svým heslem: „Česky, ale dokonale“.

Zdánlivě obyčejné recepty jsou v show vyhnány do extrémů drahými surovinami i složitými postupy, takže si je obyčejný člověk v podstatě nemá šanci připravit. O to větší je to ale zábava. Recepty ovšem vznikaly pod dohledem odborníků z Pražského kulinářské institutu. Víte, jak se připravuje luxusní žemlovka nebo delikatesa v podobě ovčího mozku?

Foto: Profimedia.cz

Robert Mikluš vám žádné náhražky nedovolíFoto: Profimedia.cz

James May (39)

Moderátor populárního motoristického pořadu Top Gear se rozhodl, že mu auta nestačí. Chce se obecenstvu předvést v kuchyni, což udělal v rámci pořadu Tak už vař! (2020). A podívaná je to mnohdy skutečně bizarní, protože moderátor rozhodně není v kuchyni žádným profíkem. Podělí se i o recepty, o které asi nikdo moc nestojí, jako je lančmít obalený v kukuřičných lupíncích a následně osmažený. Tak dobrou chuť!

Foto: Profimedia.cz

James May měl možná raději zůstat u autFoto: Profimedia.cz

Snoop Dogg (50)

U slavného rappera by si člověk řekl, že si vystačí s jointem a na vaření ho moc neužije. V roce 2016 se ovšem k překvapení všech dal dohromady se slavnou americkou moderátorkou Marthou Stewart (81) a vznikl pořad Martha & Snoop’s Potluck Dinner Party (Marthin a Snoopův večírek s večeří), který byl dokonce nominovaný na televizní cenu Emmy. Rapperovo zapálení do vaření je dokonce tak velké, že v roce 2018 vydal vlastní kuchařskou knihu.

Foto: Profimedia.cz

I na první pohled nesourodá dvojice může mít společný pořad o vařeníFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám