Hlavní obsah

Koho trápí srdeční problémy a kdo dokonce čeká na transplantaci: nejen Vondráčková a Kašpárek

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemohla se ani rozloučit se svou letitou kamarádkou Hanou Zagorovou – na zádušní mši se Helena Vondráčková nedostavila kvůli zánětu osrdečníku. Se srdečními problémy v nemocnici skončil i známý kuchař Radek Kašpárek. Kteří slavní mají podobné trápení?

Článek

Zdravotní problémy sužují i další české hvězdy! V péči lékařů skončila Helena Vondráčková a srdce zradilo i kuchaře Radka Kašpárka, kterého musela do nemocnice odvézt záchranka. Srdeční choroby jsou velký problém moderní doby a bohužel se nevyhýbají ani slavným.

Helena Vondráčková

Když se ze zdravotních důvodů omluvila z účasti na zádušní mši, okamžitě bylo všem jasné, že nemůže jít o nic banálního. Helena Vondráčková byla totiž nejen kolegyně Hany Zagorové, ale především její letitá kamarádka.

Když její management uvedl, že má problémy se srdcem a je v péči odborníků pražského IKEMu, přišly oprávněné obavy. Další informace však byly naštěstí povzbudivé: zpěvačku sice trápil zánět osrdečníku, což není žádná legrace, ale zvládla to skvěle.

Foto: Profimedia.cz

Helena Vondráčková vypadá tak báječně, až se nechce věřit, že by mohla být někdy nemocná Foto: Profimedia.cz

Radek Kašpárek

Oblíbeného kuchaře a porotce z televizní soutěže MasterChef dohnaly zdravotní problémy. Kvůli srdečním potížím ho musela odvézt sanitka do nemocnice, kde byl krátce hospitalizován.

Foto: Martin Přibyl CNC / CNC / Profimedia

I oblíbený kuchař Radek Kašpárek skončil kvůli srdci v nemocnici Foto: Martin Přibyl CNC / CNC / Profimedia

Iva Janžurová

I tato národem milovaná herečka moc dobře ví, co je to trápení se srdcem. V roce 2016 se musela podrobit operaci, při níž jí lékaři vyměnili aortální chlopeň. Do zákroku se jí prý moc nechtělo, ale nakonec se mu podrobila a nelituje. Šlo totiž o jediné možné řešení nedomykavosti chlopně, kterou lékaři objevili při pravidelné kontrole. Po 2,5 hodinách na sále a po rekonvalescenci se ale herečka cítila jako znovuzrozená a naplno se vrhla do práce.

Foto: Profimedia.cz

Iva Janžurová má za sebou operaci srdce a je plná energieFoto: Profimedia.cz

Petr Rychlý

Že není dobré podceňovat zdravotní problémy a že se vyplatí poslouchat své tělo, ví své i tento oblíbený herec a moderátor. V roce 2012 dva měsíce v kuse ignoroval zdravotní potíže, až jednoho dne ráno ani nemohl vstát z postele a byl na pokraji kolapsu. Tehdy ho manželka naložila do auta a odvezla do nemocnice. Lékaři mu diagnostikovali infarkt a rovnou ho odvezli na sál, kde podstoupil angioplastiku. Při té se do tepny, kterou kvůli zúžení neproudí krev, zavede roztahující balonek a speciální výztuž. Od smrti ho prý tehdy dělilo jen pár hodin!

Foto: Profimedia.cz

Petr Rychlý přijel do nemocnice na poslední chvíli Foto: Profimedia.cz

Michal Viewegh

Na konec roku 2012 asi jen tak nezapomene ani oblíbený spisovatel. Kvůli náhlé srdeční slabosti si zavolal záchranku, která ho odvezla do IKEMu. Tam zjistili, že má prasklou srdeční aortu a už po cestě na sál ho museli resuscitovat – šlo mu opravdu o život. Po operaci se dlouho zotavoval, měsíce trpěl dezorientací, měl problémy s pamětí a s viděním a přišly i deprese. Vypadalo to, že psát už nikdy nebude, ale nakonec se k tvorbě vrátil.

Foto: Profimedia.cz

I známý spisovatel byl velmi blízko smrti a dlouhodobě se potýkal se zdravotními následky vážného stavu, v němž se ocitlFoto: Profimedia.cz

Leoš Noha

O obtížích se dlouho nevědělo, koneckonců, koho by napadlo, že oblíbený bouřlivák, který je neustále v dobré náladě, hýří vtípky, rozdává úsměvy a nezkazí žádný večírek, by mohl být nemocný. Jenže v padesáti letech mu lékaři diagnostikovali vrozenou srdeční vadu, kvůli níž mu prý srdce funguje tak na dvacet procent. Sám herec přiznává, že jeho zalíbení v hýřivém stylu života tomu moc nepomáhá. Loni v létě pak zkolaboval přímo na place při natáčení filmu. Skončil v nemocnici a dostal defibrilátor, zároveň je už několik let na listině čekatelů na transplantaci srdce.

Foto: Profimedia.cz

Leoš Noha má trápení se srdcem kvůli vrozené vadě, ale na život se stále usmíváFoto: Profimedia.cz

Osud nezajímá, že je někdo celebrita. A tak ani hvězdám se nevyhýbají nemoci, nehody či osobní tragédie. A tohle jsou slavní, kteří utekli hrobníkovi z lopaty.

Načítám