Hlavní obsah

Svatba na pokračování: Slavné páry, které obnovily manželský slib. Které se přesto rozešly?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obnovení manželského slibu je v posledních letech stále populárnější. Jde o symbolický rituál, při kterém si manželé opět vyjádří lásku a soudržnost. Oblíbený je i mezi celebritami. Kdo se pomocí něj snažil překonat krizi a komu se to nepovedlo?

Článek

Může to být nástroj k překonání krize i způsob, jak si za romantičtějších podmínek říct, že se stále milují. Manželské sliby po letech obnovují i celebrity, ale ne vždy jim to pomůže. Jsou ale i dojemné případy, kdy si dva znovu slíbili věrnost, a to po padesáti letech.

Ondřej Gregor Brzobohatý (39) a Taťána Kuchařová (34)

Jejich manželství vypadalo pohádkově, ale rozhodně tak neskončilo. Hudebník a modelka se brali v roce 2016 při romantickém obřadu. Tečku za manželskou krizí, která je dostihla o pár let později, se loni v létě snažili udělat tím, že obnovili svůj manželský slib. Stejně jako na svatbě měla modelka na hlavě věneček z květin a všechno vypadalo idylicky. Podle dostupných informací ale nebylo, a letos v březnu se dvojice rozvedla. Jeden pro druhého nemají moc hezkých slov. Modelka svého bývalého muže, který nyní randí s moderátorkou Danielou Písařovicovou (43), veřejně obvinila z toho, že jí lhal a podváděl ji. A to dokonce i v době, kdy se prý snažili o dítě. Hudebník to ovšem popírá.

Foto: Profimedia.cz

Loni v červnu pózovali jako spokojený párečekFoto: Profimedia.cz

Salma Hayek (55) a François-Henri Pinault (60)

Americko-mexická herečka se za francouzského podnikatele provdala v roce 2009 a on ji u příležitosti výročí svatby překvapil v roce 2018 dojemným gestem. Na dovolené na ostrově Bora-Bora pro ni přichystal obřad, při kterém si vyznali lásku a řekli si, že jejich ano pořád trvá. Herečka prý neměla do poslední chvíle ani tušení, jaké překvapení se chystá, a myslela si, že míří do wellness. U obřadu nechyběla jejich společná dcera Valentina (14).

Foto: Profimedia.cz

Podnikatel dělá své manželce často doprovod na červeném koberciFoto: Profimedia.cz

Heidi Klum (49) a Seal (59)

Své ano si německá modelka a hudebník řekli poprvé v roce 2005 na pláži v Mexiku. Z obnovování manželského slibu si potom udělali každoroční tradici, která měla jejich svazek posílit. Modelka ale po rozvodu, ke kterému došlo v roce 2014, konstatovala, že to bylo k ničemu. Překonat problémy a zajistit fungující manželství a vzájemnou shodu na důležitých věcech jim to nepomohlo. Čtyři děti, které spolu mají, soud svěřil do střídavé péče. Seal je biologickým otcem tří dětí, ale modelčinu nejstarší dceru Leni (18) před lety adoptoval.

Foto: Profimedia.cz

Ani obnovení manželského slibu nepomohlo vztah udržetFoto: Profimedia.cz

Mariah Carey (53) a Nick Cannon (41)

Americká zpěvačka a její manžel rapper měli také potřebu se každoročně před zraky ostatních ujišťovat, že se od roku 2008, kdy se vzali, pořád milují. Mariah Carey se u těchto příležitostí vždy s nadšením oblékla do nových svatebních šatů. V roce 2012 si řekli své další ano na vrcholu Eiffelovy věže a v roce 2013 je přivítal Disneyland. Zpěvačka se převlékla za Popelku a na obřad dorazila v proskleném kočáře, její muž oblékl kostým prince, víc romantické už to snad ani být nemohlo. Zřejmá je ale skutečnost, že to těm dvěma moc nepomohlo. V roce 2016 zazvonil zvonec a manželství byl konec.

Foto: Profimedia.cz

I po rozvodu spolu vycházejí dobře, prioritou jsou pro ně jejich děti, dvojčataFoto: Profimedia.cz

František Nedvěd (✝73) a Marie Nedvědová

Padesát společných let – to je úctyhodná výdrž. Pochlubit se jí mohl například český písničkář se svou ženou. Ti loni v červnu slavili zlatou svatbu a na Staroměstské radnici v Praze u této příležitosti obnovili svůj svatební slib. Marie oblékla červené šaty a slaměný klobouček. Manželé to stihli za pět minut dvanáct, protože o měsíc později podlehl František Nedvěd rakovině plic.

Foto: Jan Vilímek / CNC / Profimedia

Proběhla i výměna snubních prstýnkůFoto: Jan Vilímek / CNC / Profimedia

Victoria Beckham (48) a David Beckham (47)

Brali se v roce 1999 při opulentní svatbě v Irsku, a jestli někomu věříme zamilovanost i po letech (nebo alespoň smysl pro rodinu), pak je to právě bývalá zpěvačka a módní návrhářka a slavný ex fotbalista. Během let vystupují na veřejnosti zcela jednotně a nemají jeden pro druhého křivého slova, přestože se jim nevyhnula nevěra (5 slavných párů, které překonaly nevěru).

Obnovení manželského slibu, které absolvovali v roce 2017, bylo zřejmě skutečně projevem lásky, a ne snahou zažehnat krizi. Odehrálo se u nich doma v komorní atmosféře. Základem spokojeného vztahu těchto dvou je podle Davida Beckhama skutečnost, že spolu o všem otevřeně mluví.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Beckhamovi při sobě stojí, ať se děje, co se dějeFoto: Profimedia.cz

Načítám