Hlavní obsah

Nejsou to hezouni, ale milujeme je

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nejsou prototypem sexy hezouna, nemají extra vypracovaná těla ani pohled lamačů ženských srdcí. Zato mají charizma, smysl pro humor, dar výřečnosti a talent. Tyhle české herce milujeme!

Článek

Brad Pitt (57), George Clooney (60), Leonardo DiCaprio (46). Skvělí herci, ale také kluci z plakátu. Prvoplánoví krasavci. I u nás máme samozřejmě herce hezouny, ale milujeme i ty, kteří do těchto kolonek úplně nespadají. Herecký talent, umění rozesmát lidi, schopnost udělat si legraci sám za sebe, výřečnost, i to někdy funguje jako afrodiziakum. Důkazem jsou tihle čeští herci.

David Novotný (52)

Je prototypem obyčejného českého muže s mírně prořídlými vlasy a menším bříškem. I proto exceloval ve filmu i seriálu Okresní přebor (2012), ve filmu Hodinový manžel (2014), v seriálech Přešlapy (2009) či Kukačky (2021). A v neposlední řadě jej můžete vidět v Dejvickém divadle, kde hostuje. Například představení Muž bez minulosti, kde ztvárnil hlavní postavu, vás totálně strhne. David Novotný je prostě herec mnoha tváří a zvládá jak komediální role, tak ty dramatické. A byť jeho plakáty nevisí v kdejakém dívčím pokojíčku, pozvání na rande byste nejspíš neodmítly. Ale smůla, David Novotný je ženatý a má čtyři děti. Z prvního manželství dceru Emu (17), z toho současného pak Anežku (12), Josefa (9) a Antonii (6).

Foto: Profimedia.cz

David Novotný je skvělý filmový i divadelní herecFoto: Profimedia.cz

Leoš Noha (53)

Má tak trochu image zaníceného trampa, často ho uvidíte s plnovousem a dlouhými vlasy, ve velmi volnočasovém oblečení. Prostě žádný krasavec z červeného koberce. Hrává vesnické bodré chlapíky nebo lumpy, zlodějíčky či mafiány. Úžasný byl například v Okresním přeboru, kde hrál Ádu Větvičku, jeho „ty kjáávo“ se stalo legendární. A co taková role Romana Vepřeka, majitele bezpečnostní firmy a lokálního mafiána ze seriálu Most! (2019)? I tam byl nepřekonatelný. A že nemá břicho jako pekáč buchet? No a co!

Jednoduché to s ním ale asi nebude. Netají se tím, že je trochu bouřlivák. Je jednou rozvedený a z prvního manželství má dvě již dospělé děti – syna (33) a dceru (20). Nyní má dlouholetou přítelkyni a sám přiznává, že se trochu zklidnil.

Foto: Profimedia.cz

Titul nejvíc sexy muže planety by Leoš Noha nejspíš nezískal, ale talentu a humoru má na rozdáváníFoto: Profimedia.cz

Pavel Liška (49)

Rozcuchané vlasy, neupravené strniště, trochu vykulený pohled, ale také neuvěřitelný smysl pro humor, herecký talent a nedefinovatelné charisma. Je skvělý v hlavních, ale i drobnějších rolích. To je Pavel Liška, herec, který zářil například jako František ve filmu Návrat idiota (1999), ale i v menší roli jako řidič autobusu v Účastnících zájezdu (2006). Věčné hádky Karla a Karla (druhého řidiče hrál Miroslav Krobot) s pasažéry kvůli podšálkům jsou už taková filmová legenda.

V dlouhodobých vztazích zřejmě ještě trochu tápe. Teprve nyní s Barborou Polákovou oznámili, že už tři roky netvoří pár. Mají spolu ale dvě dcery Ronju (5) a Riku (4). S bývalou manželkou herečkou Kristýnou Bokovou (40) má pak ještě syna Šimona (16).

Foto: Profimedia.cz

Originalita, talent, smysl pro humor a odvaha utahovat si sám ze sebe. To jsou benefity Pavla LiškyFoto: Profimedia.cz

Jiří Mádl (34)

Ve Snowboarďácích (2004) a Rafťácích (2006) vytvořil filmovou dvojici s Vojtěchem Kotkem (33) a co si budeme nalhávat, za toho hezčího tam byl Kotek. Neukotveného teenagera si pak zahrál i v Gymplu (2007) a jeho volném pokračování Vejška (2014), postupně se ale herecky proměnil. I bez tváře a těla modela byl úžasný ve válečném snímku Colette (2017), kde hrál vězně koncentračního tábora, který se zamiluje do vězněné Židovky.

Mádl se ale z herce propracoval i na scenáristu a režiséra – na konto si připsal filmy Pojedeme k moři (2014) či Na střeše (2019). 12. srpna by měl mít premiéru film Deníček moderního fotra, ve kterém si zahraje hlavní postavu tatínka, který zůstane doma na rodičovské.

I v jeho případě platí, že charizma, inteligence a talent je víc než svaly a líbivá tvář. A pozor, dámy, stále je svobodný a bezdětný!

Foto: Profimedia.cz

Mádl není jen herec z filmů pro teenagery, je to i uznávaný režisérFoto: Profimedia.cz

Luděk Sobota (78)

Dnes už je to starší pán, ale ani v mládí nepatřil k hercům, jimž by režiséři svěřovali role milovníků a lamačů ženských srdcí. Hrával trochu zmatené, popletené, stydlivé a nejisté chlápky, kteří si srdce žen získávali svou upřímností, milou povahou a prostou dobrotou. Exceloval v řadě slavných českých komedií, jen pro připomenutí zmiňme například Co je doma, to se počítá, pánové… (1980), Jen ho nechte, ať se bojí (1977) či Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974).

A důkaz, že to s ženami umí? Je sice jedou rozvedený a z prvního manželství má syna Roberta (57), ale posledních 40 let žije v manželství s krásnou a o mnoho let mladší Adrianou Sobotovou (59), s níž má syna Ladislava (33).

Foto: Profimedia.cz

Smysl pro humor a vypravěčské umění, to je někdy víc než super postava a tvář modelaFoto: Profimedia.cz

Michal Suchánek (56)

Všichni ho známe ze Sněženek a machrů (1982) jako malého brýlatého teenagera, na kterého holky moc neletí. V dospělosti pak často hrál klasické táty od rodiny, semleté životem a povinnostmi a běžnými starostmi – takového ztvárnil třeba i v seriálu Trpaslík (2017).

Ale ještě jeden vzácný dar Michal Suchánek má – umí lidi bavit. Dokazuje to například v zábavné improvizační show Partička, kde už několik let exceluje po boku Richarda Genzera (54), Igora Chmely (50) a dalších herců.

Že je to krasavec, byste o něm asi neřekli, ale že vás umí pobavit a rozesmát, to ano. A koneckonců, co je v životě důležitější? Úsměv na tváři, nebo sexy chlap v posteli? Potvrdit to jistě může i jeho o šest let starší manželka Renáta, s níž má dvě děti - dceru Bereniku (24) a syna Jáchyma (30).

Foto: Profimedia.cz

Suchánkův smysl pro humor a umění utahovat si sám ze sebe je nepřekonatelnýFoto: Profimedia.cz

České filmy a seriály jsou skvělé, ale někdy se to nepovede. To nejhorší z české kinematografie, čemu se herci propůjčili.

Reklama

Načítám