Hlavní obsah

Nepříliš šťastné narozeniny Brada Pitta: Rozvodová bitva, obvinění z domácího násilí i konec kariéry

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodský fešák a idol žen dnes slaví poslední narozeniny před šedesátkou. Jak už to tak u mnohých hvězd bývá, jeho život je dosud nejen plný vzestupů, ale i pádů.

Článek

Americký herec se naposledy objevil v akční komedii Bullet Train, která měla premiéru letos v létě. A dost možná to byl jeden z posledních snímků, v němž jsme ho mohli vidět hrát. V rozhovoru pro magazín CQ uvedl, že cítí, že se jeho herecká kariéra chýlí ke konci. Z filmového prostředí ale zcela odejít nechce. Plánuje se více věnovat své produkční společnosti.

Nejpřitažlivější muž roku

Přestože původně studoval, aby se stal novinářem, univerzitu nedokončil a rozhodl se realizovat svůj herecký sen. Odjel do Los Angeles, kde docházel na kurzy herectví. Na ně si ovšem musel vydělat. A tak vystřídal řadu nejrůznějších profesí – dělal poslíčka, hlídal parkoviště nebo prodával zmrzlinu. Nic mu nespadlo do klína, i když symetrická tvář určitě odvedla kus práce za něj. Ostatně v roce 1995, kdy už měl kariéru rozjetou, ho magazín People tituloval jako nejpřitažlivějšího muže roku. A v roce 2000 byl takto označen znovu.

Oscar za film Tenkrát v Hollywoodu

Ve stejném roce, kdy získal ocenění za svůj vzhled, byla oceněna i jeho práce. Za vedlejší roli ve filmu 12 opic si vysloužil Zlatý glóbus, a dokonce i nominaci na Oscara. Zlatou sošku nakonec vyhrál v roce 2020 za roli ve filmu Tenkrát v Hollywoodu a přidal k tomu ještě jeden Zlatý glóbus.

Foto: Profimedia.cz

Film 12 opic mu přinesl slávu a Zlatý glóbusFoto: Profimedia.cz

Ženy Brada Pitta

V jeho životě hrály hlavní roli zejména tři ženy. S Gwyneth Paltrow byl zasnoubený, ale nakonec z toho sešlo. O devět let mladší herečka prý nebyla ještě dostatečně vyzrálá. V roce 2000 si řekl před oltářem ano s Jennifer Aniston, ale jejich manželství nevydrželo. O důvodech se hodně spekulovalo. Někteří tvrdili, že Brad se chtěl usadit a založit rodinu, zatímco hvězda Přátel dávala přednost kariéře. Nedávno ovšem herečka poskytla otevřený rozhovor, v němž uvedla, že se dlouhá léta snažila otěhotnět, ale nedařilo se. Snad to bude dostatečný vzkaz pro všechny škarohlídy, kteří soudí druhé, aniž by je znali.

Uvádělo se také, že Brad Jennifer opustil kvůli Angeline Jolie, se kterou začal chodit v roce 2004. Jenifer Aniston ale uvedla, že žádná z bulvárních spekulací není pravdivá. S Angelinou se Brad oženil v roce 2014, ale o dva roky později herečka podala žádost o rozvod. Nepříjemnosti s tím spojené se táhnou dodnes.

Foto: Profimedia.cz

S bývalkou Jennifer Aniston udržují přátelství i po rozvoduFoto: Profimedia.cz

Válka Brangeliny

V roce 2019 byli oba prohlášení soudem za legálně svobodné, ale rozvodové řízení zatím nedospělo ke konci. Tahanice o děti soud ukončil v květnu 2021. Zatímco herečka je chtěla mít ve výhradní péči, herec trval na střídavé. Soud mu nakonec vyhověl, ale herečka se odvolala, protože jako jeden z důvodů rozpadu jejich manželství uvedla násilné chování Brada Pitta vůči ní a jejím dětem. Nezletilé děti byly nakonec svěřeny do hereččiny péče a herec má právo je navštěvovat.

Rozepře nicméně pokračují na několika frontách. Herec podal na herečku žalobu za to, že bez jeho souhlasu prodala svůj podíl na společné vinici, a ona se v rámci obrany vytasila s detaily ohledně jeho údajného agresivního chování. Tvrdí, že se projevoval jako násilník. Při jednom ze soukromých letů měl v roce 2016 jedno ze šesti dětí škrtit, další udeřit do obličeje a nevyvázla ani Angelina, kterou prý polil pivem, chytil za vlasy a praštil s ní o sedadlo. Co se týče hercových aktuálních vztahů s dětmi, podle zdrojů z jeho blízkého okolí se snaží s nimi dobře vycházet, zajímá se o ně apod. Výjimkou je jedenadvacetiletý Maddox Jolie-Pitt, který se v rámci sporu přiklonil na stranu matky a nemá zájem se s otcem vídat.

Foto: Profimedia.cz

S Angelinou Jolie patřili k harmonickým párům, teď na sebe kydají jen špínuFoto: Profimedia.cz

Démon alkohol

Že alkohol byl nebo je jeho dobrým společníkem, herec nepopírá. V roce 2019 v rozhovoru přiznal své problémy s pitím a to, že sklenička pro něj byla způsobem, jak utéct od starostí. Z minulosti má zkušenosti i s marihuanou, kterou se snažil zahnat deprese, jimiž trpěl v devadesátých letech.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt má rád víno a vlastní dokonce prodáváFoto: Profimedia.cz

Brad Pitt v současnosti

A jak to má herec dnes? Sice oznámil, že se jeho kariéra chýlí ke konci, ale fanoušci ještě nemusejí zoufat. V lednu bude mít premiéru snímek Babylon, v němž si zahrál po boku Margot Robbie, a připravuje také film z prostředí formule 1, ve kterém by se měl objevit jako pilot rychlého vozu.

Co se týče žen, i když médii probíhají zprávy, že randí s modelkou Emily Ratajkowski, v poslední době se v této souvislosti skloňuje ještě jedno jméno, a to nutriční koučky Ines de Ramon, bývalé manželky Paula Wesleyho, hvězdy seriálu Upíří deníky. Nechme se překvapit, jak to dopadne.

Reklama

Načítám