Hlavní obsah

Nejvíc sexy muži? Někteří vítězové ankety jsou nečekaní!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aby byl muž vnímán jako sexy, nestačí mu jen krásné oči nebo vypracované tělo. Umí se i chovat, má smysl pro humor a neváhá pomáhat. Víte, kteří slavní pánové v anketě Sexiest Man Alive uspěli? A někteří dokonce i dvakrát!

Článek

Anketa časopisu People, jejíž název by se dal přeložit třeba jako „nejpřitažlivější žijící muž“, je vyhlašována od roku 1985. Ač se nejedná o titul, který by svému nositeli přinesl slávu či peníze, získal si renomé. Dosud bylo vyhlášeno 31 vítězů – někteří pánové vyhráli opakovaně, mimo jiné třeba Johnny Depp (57) či Richard Gere (71). Téměř vždy se jedná o známé tváře a idoly žen, není to však pravidlo!

Kdo získal titul jako první a který vítěz nejvíc překvapil? Podívejte se, jací pánové patří k dvakrát zvoleným, kdo byl oceněn zpětně, který sportovec se dostal mezi herce a hudebníky a kdy se na nejvyšší žebříček probojovala Kanada. A dostávají šanci i senioři?

1985: Mel Gibson (64)

V roce 1985 neměla volba nejvíc sexy muže ještě žádná pevná pravidla. Časopis plánoval vydat životní příběh charismatického herce, a protože jej mnozí považovali za proklatě sexy, někdo to navrhl dát i na titulní stranu. A bylo to. Umělec měl v tu dobu za sebou roli Šíleného Maxe (1979, 1981), zářil jako Fletcher v dramatu Bounty (1984) a pohled do jeho modrých očí rozhodně nenechával nikoho chladným.

Foto: Profimedia.cz

Respektovaný herec a režisér má za sebou i pár nepříjemných afér, ale vždy platil za sexsymbolFoto: Profimedia.cz

1989: Sean Connery (90)

Nejmladším vítězem ankety byl v roce 1988 John F. Kennedy mladší (bylo mu v té době 27) a hned o rok později se na titulní straně časopisu People objevil jako nejvíc sexy nejslavnější představitel agenta 007, kterému bylo tehdy 59 a dodnes zůstává nejstarším vyvoleným v historii ankety.

Foto: Profimedia.cz

Prošedivělé vousy a uhrančivý pohled jsou sexy a v případě Seana Conneryho je věk jen čísloFoto: Profimedia.cz

1994: Keanu Reeves (56)

Prvních deset let se anketa vyhlašovala spíše nepravidelně, a tak se stalo, že v roce 1994 dokonce nebyl zvolen nikdo. To se ovšem nemohlo nechat jen tak, a proto byl v listopadu 2015 zpětně jako největší fešák vyhlášen krasavec z Drákuly (1992) a Nebezpečné rychlosti (1994).

Foto: Profimedia.cz

Ať hrál Keanu Reeves v romantických, nebo akčních filmech, ženy šílely a titul sexy muže si rozhodně zasloužíFoto: Profimedia.cz

2000: Brad Pitt (56)

Poprvé byl vyhlášen v roce 1995, tedy v době, kdy exceloval ve filmech Sedm a 12 opic. A protože zraje jako víno, je jedním ze slavných mužů, kteří vyhráli anketu opakovaně, a kamarádi na něj prý občas volají: „Dvakrát!“ Podruhé se to stalo o pět let později, kdy měl za sebou kultovní drama Klub rváčů (1999), a je to tedy naprosto pochopitelné. Pamatujete jeho vypracované tělo?

S kým byl Brad Pitt v 90. letech zasnoubený? Mluvil o ní jako o andělovi.

Foto: Profimedia.cz

Kdo jiný by měl vyhrát opakovaně než tenhle krasavec? Foto: Profimedia.cz

2006: George Clooney (59)

Člověk by si myslel, že přitažlivých chlapíků se v showbyznysu najde spousta, a nemuseli by tedy být voleni ti stejní podruhé. Ale když jde o tohoto jedinečného fešáka, tak ani deset vítězství by nebylo příliš. Poprvé se na titulce ocitnul v roce 1997 a znovu pak o devět let později, kdy měl za sebou veliký režisérský a scenáristický úspěch s dramatem Dobrou noc a hodně štěstí (2005). Sám herec k titulu řekl, že je mu líto kamaráda Brada Pitta, který si užíval svoje dvojnásobné vítězství, a teď jsou v tom spolu.

Které role George Clooney vážně lituje? Prý postavu úplně zničil.

Foto: Profimedia.cz

Být sexy? To je přece tak přirozené! George Clooney to jinak ani neumíFoto: Profimedia.cz

2010: Ryan Reynolds (43)

Herec z romantické komedie Návrh (2009) byl prvním kanadským vítězem ankety. Titul prý dal jeho rodině důvod ke škádlení až do konce života a on sám hned po ocenění vtipkoval, že nejtěžší bude promyslet, jak skutečnost, že je oficiálně sexy, zakomponovat i do běžných hovorů s náhodnými lidmi na ulici. Později byl sympaťák vyhlášen i nejvíc sexy tatínkem – s blondýnkou Blake Lively (33) mají tři děti.

Foto: Profimedia.cz

První Kanaďan, který vyhrál titul nejpřitažlivějšího muže. Inu, KanadaFoto: Profimedia.cz

2015: David Beckham (45)

Jedním z mála mužů, kteří získali titul a nejsou z umělecké profese, je bývalý fotbalista, manžel ex-Spice Girl Victorie Beckham (46) a čtyřnásobný táta. Prý ho to velmi překvapilo, protože se sice rád pěkně obléká a stará se o sebe, ale jako sexsymbol sám sebe nevnímá. A fanoušky pobavil tím, jak na jeho úspěch reagovala rodina: reakce manželky byla strohá („Gratuluji!“) a synové se mu vysmáli.

Foto: Profimedia.cz

Že to David Beckham nečekal? Tak to my zase ano!Foto: Profimedia.cz

2017: Blake Shelton (44)

Jedním z posledních vítězů ankety je v USA velmi oblíbený country zpěvák a porotce talentových soutěží. U nás ho známe spíš jako partnera zpěvačky Gwen Stefani (50). Vítězstvím byl polichocen, prý byl celý život spíš ošklivý a rok s titulem sexy kluka si vychutná. Ne všichni měli pro jeho zvolení pochopení: podle některých odpůrců nejenže není nejvíc sexy muž, ale dokonce není ani nejvíc sexy muž se jménem Blake Shelton.

Titul mu pomohl získat jiný jeho držitel Adam Levine (41). Víte, jak to zařídil?

Foto: Profimedia.cz

Ne každý vítěz ankety je jednohlasně přijat, ale charisma tenhle chlapík zcela jistě máFoto: Profimedia.cz

Anketa

Kdo je nejvíc sexy podle vás?
Mel Gibson
4,6 %
Sean Connery
8,3 %
Keanu Reeves
16,5 %
Brad Pitt
15,7 %
George Clooney
22,9 %
Ryan Reynolds
22 %
David Beckham
7,7 %
Blake Shelton
2,3 %
Celkem hlasovalo 23248 čtenářů.

Už jste hlasovali, který fešák se líbí právě vám? A víte, proč jsou muži s dětmi tak sexy?

Reklama

Načítám