Hlavní obsah

V práci za dámu, v civilu se ráda odváže: Podívejte se na skvosty ze šatníku Lucie Borhyové

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Hvězdu televizních obrazovek Lucii Borhyovou známe spíše v elegantních outfitech, které jsou součástí večerních zpráv. Jaký je ovšem její šatník v běžném životě, jaké má ráda barvy a co v její skříni nesmí chybět? Pojďte se v naší dnešní inspiraci podívat na módní vkus a styl této české moderátorky.

Článek

S Lucií Borhyovou (44) jsem se sešla na Barrandově ve studiu Nova, pár hodin před večerními televizními zprávami, jejichž je s Reyem Korantengem stále hlavní tváří. Byla ustrojená, nalíčená i učesaná přesně tak, jak ji vídáme na obrazovkách. Jako svůj první outfit tedy představila oblíbené pouzdrové šaty v červené barvě, které jsou součástí jejího pracovního šatníku. Přinesla nám na ukázku i svoje oblíbené kousky z domova.

„V naší kostymérně má každá moderátorka svůj štendr s připravenými outfity. K mým oblíbeným barvám šatů patří určitě červená a modrá, což jsou i barvy Novy. Dvakrát do roka prochází tento šatník také jarní a podzimní obměnou,“ vysvětluje na úvod Lucie a dodává, že outfity se poslední dobou velice umírnily oproti dřívější době, kdy se (konkrétně v jejích začátcích) nosily hodně strakaté věci, větší výstřihy či velké ramenní vycpávky, které měly přidávat na důvěryhodnosti. To už dnes ve zprávách neuvidíme. Zajímavostí je, že na líčení i účesy mají ve zprávách všechny vizážistky už pět let stejné mustry. Existují tedy jasně dané postupy, kterými se řídí, a to všem usnadňuje práci.

Foto: Tomáš Rubín

Červené šaty měla ten samý večer Lucie na sobě při vysílání večerních zprávFoto: Tomáš Rubín

Šaty, nebo kalhoty?

Když jsem položila Lucii Borhyové otázku, zda nosí raději šaty, nebo kalhoty, odpověď zněla kalhoty. Šatů si prý hodně užije v práci. Neznamená to však, že by je jindy na sebe neoblékla. Ostatně pochlubila se nám černým koženkovým modelem s páskem, který rovněž patří k jejímu stylu.

„Černou nosím hlavně podle nálady, ale tyhle šaty mám ráda, protože jsou šik, a navíc miluju kožené a koženkové kousky, kterých v mém šatníku najdete opravdu hodně,“ upřesňuje volbu svého druhého outfitu moderátorka, která by si tyto šaty oblékla například na večeři se svým přítelem, se kterým žije sedm let.

Foto: Tomáš Rubín

Černé koženkové šaty s páskem jsou šik a Lucka je ráda oblékne třeba na večeři s přítelemFoto: Tomáš Rubín

Nepodléhá trendům

Kromě toho, že si občas ráda vyrazí v šik šatech, má plnou skříň džínů. Některé vlastní už dlouhé roky, další nakupuje v průběhu let. Při jejich výběru ale zůstává věrná spíše jednomu střihu a nepodléhá trendům. „Nosím hlavně úzké džíny, zvony bych už si na sebe asi nevzala,“ směje se Lucka, která dává přednost nadčasovým kouskům.

Foto: Tomáš Rubín

Džíny s pastelovým svetříkem vypadají velice vkusně a ženskyFoto: Tomáš Rubín

Džíny i koženkové kalhoty často kombinuje s jednoduchými svetříky a skoro vždy s podpatky. Preferuje modrou barvu, ale i pastelové tóny, které jí, jak jsme se přesvědčili na vlastní oči, velmi přistanou. „Vysoké podpatky nosím odjakživa a nebojím se v nich běhat ani v Praze po dlaždičkách, občas nakupuju boty i v Itálii, kam jezdím ráda na dovolenou,“ říká milovnice lodiček i kozaček.

Foto: Tomáš Rubín

Kožené kalhoty nosí v civilu častoFoto: Tomáš Rubín

Odvážná mini

Svůj nadčasový šatník Lucie Borhyová sem tam rozbije nějakým extravagantním kouskem, kterým je i flitrová barevná minisukně, jež si žádá jednoduchý vršek v podobě bílé košile. Tenhle outfit měla Lucka na sobě naposledy u vánočního stromečku a nyní ho předvedla i nám. Co něj říkáte?

Foto: Tomáš Rubín

Flitrovou minisukni zatím Lucka oblékla k vánočnímu stromečku, její čas ale určitě ještě přijdeFoto: Tomáš Rubín

Výrazné šperky

Možná právě proto, že je nemůže mít na sobě v práci, kde je podle vlastních slov za dámu, nosí Lucie v civilu hodně výrazné šperky. „Dříve jsem preferovala stříbrné šperky, ale poslední dobou tíhnu spíše ke žlutému zlatu, jež se ke mně přece jen víc hodí. Rovněž vše doplňuji vlastními náramky, které vyrábíme na podporu mého nadačního fondu LuckyBe,“ doplňuje ke své nadaci.

Foto: Tomáš Rubín

Šperky si užívá hlavně mimo televizní obrazovkyFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám