Hlavní obsah

Velkolepé zahájení Varů: Geislerová oblékla šaty z piva, Plodková objemnou sukni šitou ručně

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tomu se říká slibný start! Včera večer byl oficiálně zahájen další ročník karlovarského festivalu, a ačkoli byly na červeném koberci zapotřebí deštníky, hvězdy nepřestaly rozdávat úsměvy. Které z nich předvedly to nejstylovější entrée?

Článek

Karlovy Vary znovu žijí filmovým festivalem. Na zahájení 57. ročníku se už tradičně sjela spousta českých i zahraničních hvězd (Russell Crowe si kufry vybalil už ve středu). A i když jsou důvodem, proč se KVIFF koná, filmy, přirozenou součástí podobných akcí je i móda. Kdo udělal na červeném koberci největší dojem?

Vydejte se s námi za módou

Karlovarský festival se těší velké oblibě a je na první pohled zřejmé, že hvězdy přípravu nepodcenily. Dojem na nás udělala herečka Jana Plodková, která si místo šatů oblékla dvoudílný žakárový model od české návrhářky Zuzany Kubíčkové. Výroba objemné sukně a bralette topu si žádala desítky hodin ručních prací, výsledek ale rozhodně stojí za to. Stejná návrhářka šila šaty i pro herečku Jitku Schneiderovou, která se na zahájení festivalu objevila v róbě z tmavě zeleného hedvábného šifonu.

Velký příběh se pak skrýval za róbou herečky Ani Geislerové, která si oblékla první šaty z… piva. Ano, čtete správně – šaty ve spolupráci s Pilsner Urquell vytvořil návrhář Jakub Polanka, který rozbil na kolečka speciální materiál, obrousil ho a přichytil k podkladu. Na 15 metrů látky bylo zapotřebí 300 litrů piva, které se díky přidání přírodní bakterie a procesu fermentace proměnilo v mikrobiální celulózu.

Svou volbou nezklamala ani modelka Daniela Peštová, která se oblékla do šatů ukrajinské značky J'amemme a celek dotáhla šperky Roberto Coin. Nepřehlédnutelná byla róba herečky Jitky Čvančarové, kterou oblékla návrhářka Petra Balvínová. Lehké fuchsiové šaty jsou za nás rozhodně krokem správným směrem. Zpěvačka Dara Rolins vsadila na oranžovou a stejně jako Jana Plodková přišla v objemné sukni a topu. Ester Geislerová dorazila v neonově zelených šatech od The May Studio, za kterým stojí návrhářka Štěpánka Pivcová, a dozdobila se náramkem Niessing z klenotnictví Halada. Slavnostní zahájení si nenechala ujít ani topmodelka Pavlína Pořízková, která šaty od slovenské návrhářky Veroniky Kostkové doplnila šperky značky Apart. Fotky mnoha dalších hvězd si můžete prohlédnout ve fotogalerii a nezapomeňte nám napsat, kdo je váš módní favorit.

Načítám