Hlavní obsah

Velká prsa? Už ne, díky. Implantáty si daly vyjmout Victoria Beckham, Mena Suvari i kuchařka Kamu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Victoria Beckham, Mena Suvari, Chrissy Teigen nebo Kamu. Ačkoli má pro své rozhodnutí každá jiné důvody, jedno mají společné: Všechny se po letech rozloučily s plnějším hrudníkem a nechaly si vyjmout prsní implantáty. Co je k tomu vedlo?

Článek

Díky, ale už je nechceme. Následující hvězdy daly po letech společného soužití vale prsním implantátům a vrátily se k velikosti, kterou jim nadělila příroda. Co je k tomu vedlo a proč některé tajily, že mají zvětšená ňadra?

Kamu

Před dvěma lety se s implantáty rozloučila oblíbená kuchařka Kamu – Kamila Chadim (dříve Rundusová). A na instagramu otevřeně uvedla, proč se k takovému kroku rozhodla: „Jestli měl někdo dobře udělaný prsa, tak jsem to byla já. Byla to opravdu ta nejkrásnější prsa, vypadala fakt jak moje. No jo, jenže nebyla.“ A dodala, že pro ni bylo vždycky těžké žít s implantáty, a třebaže jí přítomnost cizích těles nikdy nebyla příjemná, důležitější pro ni tehdy bylo uznání okolí.

Až po letech si uvědomila, že vylepšený hrudník nepotřebuje, a rozhodla se pro odstranění implantátů. „…Co pro mě v životě měly udělat, už udělaly. Dodaly mi sebevědomí v době, kdy jsem byla zakomplexovaná a měla psychiku na bodu mrazu. Dnes už své tělo vnímám jinak,“ napsala Kamu a nezapomněla dodat, že neexistuje jediná správná cesta a každý by se měl řídit vlastními pocity.

Victoria Beckham

Bývalá „Spajska“ o svém evidentně zvětšeném poprsí dlouhá léta mlžila a několikrát dokonce popřela, že by měla implantáty. S pravdou šla ven až v roce 2009, kdy v rozhovoru pro Vogue uvedla, že její obří prsa už jsou minulost. Ňadra si podle všeho nechala zvětšit v roce 1999, tedy krátce před rozpadem skupiny Spice Girls. A když před pár lety sepisovala pro stejný magazín dopis svému osmnáctiletému já, sama sobě vzkázala, aby si nezahrávala se svým hrudníkem a místo toho se radovala z toho, co má. „Tolik let jsem to popírala – blbost! Byla to ale jen známka mé vnitřní nejistoty,“ dodala upřímně Victoria Beckham.

Foto: Profimedia.cz

Módní návrhářka a bývalá členka skupiny Spice Girls dnes preferuje přirozenost, ale před pár lety své tělo prožívala jinakFoto: Profimedia.cz

Vyjmutí prsních implantátů

Jaké bývají důvody k vyjmutí prsních implantátů? Může jít o zdravotní komplikace, v některých případech se ženy nedokážou s novými prsy sžít nebo se jim přestanou líbit (i implantáty podléhají gravitaci). Mnohdy také odrazuje nutnost reoperace – implantáty mají průměrnou životnost 10–15 let. Vyjmutí je relativně nenáročný zákrok a trvá kolem půl hodiny. Výsledný vzhled pak závisí na různých faktorech: klíčová je velikost implantátu, jeho uložení a elasticita kůže.

Ashley Tisdale

Hvězda Muzikálu ze střední se faktem, že má zvětšená prsa, nikdy netajila. K odstranění výplní ji před lety dovedly drobné, ale stále se nabalující zdravotní problémy, které si herečka dala do kontextu právě s prsními implantáty. A ačkoli si prý život se svým přirozeným poprsím užívala, dlouho u drobnějšího hrudníku nezůstala. Tentokrát ale nešlo o dílo chirurga, ale přírody: zhruba rok po vyjmutí implantátů otěhotněla a fanouškům se se smíchem svěřila, že je zpátky tam, kde byla. Dnes má Ashley Tisdale dvouletou dceru Jupiter.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Ashley Tisdale se implantátů vzdala kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavuFoto: Profimedia.cz

Chrissy Teigen

Před třemi lety si nechala implantáty vyjmout i bývalá modelka a manželka zpěváka Johna Legenda. „Byly pro mě skvělým parťákem po mnoho let, ale tuhle etapu už mám za sebou. Chci zase zapnout zip u šatů a pohodlně si lehnout na břicho,“ napsala sledujícím. Chrissy Teigen je dnes sedmatřicet a má tři děti. Prsa si nechala zvětšit ve dvaceti letech, kdy pracovala jako modelka a častokrát se fotila jen v plavkách. Náhled na situaci jí změnilo mateřství – nechtěla se pouštět co deset patnáct let do dalších operací spojených s výměnou implantátů.

Foto: Profimedia.cz

Trojnásobná maminka Chrissy Teigen se nechce pouštět do zbytečných riskantních operací a užívá si pocit, že zapne šaty ve své velikostiFoto: Profimedia.cz

Yolanda Hadid

Bývalou modelku můžete znát z reality show Paničky z Beverly Hills a mnoho lidí o ní nejspíš slyšelo především v souvislosti s jejími dcerami – jsou to slavné topmodelky Gigi a Bella. Implantáty si Yolanda Hadid nechala vyjmout před čtyřmi lety, krátce po oslavě 55. narozenin. Stopkou pro ni byl boj s lymskou boreliózou – tehdy se dozvěděla, že průběh nemoci může zhoršovat i uvolněný silikon.

„Zdraví je naše bohatství, proto prosím, čiňte informovaná rozhodnutí, dříve než si do těla vložíte něco cizího,“ napsala na instagram. A dodala, že iluze, jak má vypadat sexy žena, ji téměř zabila. Zařekla se proto, že bude žít nejen bez prsních implantátů, ale i bez výplní, bez botoxu a bez „všech těch blbostí okolo“. „Je na nás, abychom se naučily milovat samy sebe a oslavovaly naši jedinečnou krásu v každém věku,“ uvedla s tím, že krása bez zdraví nemá smysl.

Foto: Taylor Hill, Jeffrey MayerWireImage-GettyImages.com

Yolanda Hadid zjistila přímo při natáčení reality show, že se jí silikon uvolňuje do těla a zhoršuje její zdravotní stav. Dnes žije nejen bez implantátů, ale také bez botoxuFoto: Taylor Hill, Jeffrey MayerWireImage-GettyImages.com

Mena Suvari

Pár let po vydání filmu Americká krása si ňadra nechala zvětšit i herečka Mena Suvari. Rozhodla se pro menší, nenápadný objem, který se hodí k její drobné postavě. Zákrok držela pod pokličkou a o mlčenlivost poprosila i svoje okolí.

S výplněmi se ale nesžila a navíc ji začala děsit jejich rizika: „Jedna herečka, se kterou jsem v té době pracovala, se podělila o svou zkušenost se svými implantáty a tím, jak kvůli nim málem zemřela. Byla jsem šokovaná a vyděšená. Pomyslela jsem si, že se to může stát i mně, a došlo mi, že ani nevím, jaký druh implantátu mám.“ V té době navíc chtěla zakládat rodinu a to pro ni představovalo další impuls se silikonu zbavit. Dnes má dvouletého syna a na svém těle už nic měnit nehodlá.

Foto: Profimedia.cz

Ačkoliv je rozdíl téměř neznatelný, herečka Mena Suvari se s implantáty nikdy nesžilaFoto: Profimedia.cz

Samovyšetření prsu

  • Proč se provádí: Samovyšetření prsu patří k nejsnadnějším metodám prevence rakoviny prsu. Mělo by se kombinovat s mamografickým či ultrazvukovým vyšetřením.
  • Kdy se provádí: Vyšetření provádí žena vždy po skončení menstruace, ideálně 5.–10. den menstruačního cyklu.
  • Jak se provádí: Provádí se pohledem i pohmatem, kdy žena zkontroluje tvar, zabarvení či velikost prsů. Následně se kontrolují prsa pohmatem krouživými pohyby.
  • Co následuje: V případě jakýchkoli změn je nutné navštívit gynekologa nebo mamologické centrum.

Reklama

Načítám