Hlavní obsah

Spice Girls po 30 letech? Mají svoje poštovní známky a Mel C je rovných 50. A vypadají fantasticky!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo jich pět, byly neskutečně sexy a dobyly svět. Britská kapela Spice Girls se stala fenoménem druhé poloviny 90. let a dodnes platí za nejúspěšnější dívčí skupinu všech dob. Od jejího vzniku uplynulo 30 let, navíc Sporty Spice neboli Mel C právě slaví padesátiny.

Článek

Dospívaly jste v devadesátkách? Pak vás tenhle fenomén nemohl minout. Pětice sexy krásek z Velké Británie tehdy nečekaně dobyla svět. Victoria Beckham, Emma Bunton, Geri Halliwell, Mel B a Mel C se daly dohromady v roce 1994 a jsou hvězdy dodnes.

Fanynky tenkrát napodobovaly jejich styl, frčelo mikádo à la Victoria nebo rozverné culíky podle Emmy. A jakmile někdo zanotuje „so tell me what you want, what you really, really want“, nejspíš se chytnete. Jejich megahit Wannabe se totiž stal jedním z nejprodávanějších singlů všech dob. A nic na tom nemění ani fakt, že Spice Girls v roce 1998 opustila Geri Halliwell a o dvě léta později se skupina rozpadla úplně.

Letos je to 30 let od vzniku kapely a britská Královská pošta vydala k tomuto významnému výročí speciální známky. A Mel C se čerstvě zařadila mezi padesátnice! Jak se jí v životě dařilo?

Nejméně nápadná Sporty Spice

  • Victoria Beckham byla Posh Spice, trochu nedostupná, blýskavá kráska s nosánkem nahoru (koneckonců posh znamená v překladu snobský).
  • Emma Bunton neboli Baby Spice byla ta nejroztomilejší, nevinná holčička s dvěma blonďatými culíky.
  • Melanie Brown neboli Scary Spice (v překladu strašidelná) byla nespoutaná divoška.
  • Geri Halliwell jako Ginger Spice platila za ohnivě zrzavou divu, jakýsi oheň, který se rozhoří pokaždé, když zazní hudba.

A Mel C s přezdívkou Sporty Spice? Byť ve videích Melanie Chisholm často metala různé přemety, protože je opravdu pohybově hodně nadaná, nejspíš si ji z dívek v kapele vybavíte jako poslední. Místo sexy minišatů totiž v rámci svého alter ega nosila tepláky, sportovní topy a tenisky a vlasy měla nejčastěji sčesané do hladkého culíku. A možná i proto se stala nejméně výraznou členkou Spice Girls.

Deprese a porucha příjmu potravy

Jenže ani dobrá fyzička nepomohla Mel C, aby ustála pozornost médií a fanoušků. V devadesátkách se o duševním zdraví mluvilo jen okrajově, deprese byly trochu tabu, zato ženské proporce a vzhled, o tom se diskutovalo skoro pořád a zcela veřejně. Koneckonců třeba Victorii Beckham a Geri Halliwell tehdy v televizním pořadu donutil moderátor se zvážit. Bylo to myšleno jako vtip, ale dnešní optikou je to až neuvěřitelný zásah do osobního prostoru.

A tak Mel C trpěla bulimií a měla i problém se závislostí na sportu: v jednom období se denně trápila tři hodiny v posilovně, aby pak měla výčitky, že necvičila dost. Nezapomene ani na okamžik, kdy ji některá média označila za Sumo Spice. Absurdní je, že to bylo v době, kdy nosila velikost oblečení 38.

Vyléčilo ji mateřství

Po celou dobu se Mel C snažila se svými psychickými problémy i s poruchou příjmu potravy bojovat. Vyhledala odbornou pomoc, zkoušela akupunkturu, aromaterapii, brala i antidepresiva. Z problémů ji ale definitivně dostalo až rodičovství, když se jí v roce 2009 narodila dcera. Až díky těhotenství, porodu a mateřství zjistila, jak úžasné její tělo je, a začala ho mít ráda.

Dceru má se svým expartnerem Thomasem Starrem, s nímž žila deset let (před ním stihla rychlý, asi měsíční románek s Robbiem Williamsem). S Thomasem se rozešli v roce 2012 a Mel C byla poté asi tři roky single. Dalších sedm let (2015–2022) strávila po boku Joea Marshalla, což byl nejen její přítel, ale zároveň i manažer. Od jejich rozchodu média různě spekulovala, s kým ex Spice Girl randí, ale až loni v únoru se ukázalo, že jde o londýnského galeristu Cassiuse Colmana. Zpěvačka se s ním zná 25 let, ale zdá se, že jiskra přeskočila až teď. Jak se dnes daří bývalým členkám legendární kapely?

Spice Girls se staly nejslavnější dívčí kapelou, ale co pánové? Pamatujete? Nejslavnější chlapecké kapely! Po kom jste šílely vy?

Načítám