Hlavní obsah

Victoria Beckham slaví 50. narozeniny! Od Posh Spice přes sexy blondýnku až po uznávanou ikonu

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Victoria Beckham slaví padesáté narozeniny, což je ideální příležitost k rekapitulaci. A to nejen jejích zásadních životních momentů, ale i těch nejikoničtějších outfitů. Jak vypadala její proměna z Posh Spice na uznávanou módní návrhářku a ikonu?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Beckhamovi jsou proslulí pořádáním opulentních večírků ve svém anglickém sídle v Cotswolds a údajně plánují obrovskou party. Se svými přáteli totiž chtějí oslavit 17. dubna nejen Victoriiny kulatiny, ale i jejich stříbrnou svatbu. V červenci uplyne pětadvacet let ode dne, kdy si řekli ano, a vtipkují, že půjde o ještě větší událost, než byla svatba jejich syna Brooklyna s dcerou miliardáře Nelsona Peltze Nicolou Peltz, která měla stát přes 80 milionů korun.

Vozila se Rolls-Roycem, ale zažila šikanu

Díky Netflixu a jeho loňskému dokumentu Beckham víme, že Victoria nepochází ze skromných poměrů a že se do školy vozila Rolls-Roycem. K hudební kariéře ji prý nakopl film Sláva (1980) a kromě zpívání se zdokonalovala i v tanci. Ačkoli ale vyrůstala v bohatství a komfortu, na školní léta nevzpomíná ráda a v rozhovoru pro magazín Allure potvrdila, že byla neustále šikanovaná. Proto lpí na tom, aby se její děti chovaly ke všem laskavě, a dceru Harper prý vždycky nabádala, aby si šla hrát i s holčičkou, která sedí v ústraní, protože právě tou kdysi sama bývala.

Byla jsem průměrná zpěvačka, přiznává

Život Victorie Beckham se otočil naruby v roce 1994, kdy vyhrála konkurz do dívčí kapely Spice Girls. A hned jejich první singl, Wannabe, byl obrovský hit. Ze „Spajsek“ se stala nejpopulárnější popová kapela 90. let. Když se v roce 2000 rozpadla, většina holek se vrhla na sólovou dráhu a album nakonec vydala i Victoria.

Rychle ale pochopila, že tahle cesta nebude pro ni. „Vždycky jsem si všechno musela oddřít. Makala jsem, ale stejně jsem nikdy nebyla dost dobrá. Byla jsem průměrná tanečnice. Průměrná zpěvačka. Lidé říkali, že neumím zpívat, a věřte mi, že o tomhle tématu umím vtipkovat jako málokdo,“ řekla v rozhoru pro Allure s tím, že její vášní byla celoživotně móda: „Bylo to něco, co jsem chtěla vždycky dělat. Jen jsem nevěděla, jak se tam dostat.“

V módním světě prorazila

Že se z popové hvězdy stane uznávaná módní návrhářka, nejprve nikdo nevěřil. Posh Spice sice módu milovala a se svým manželem Davidem plnila obálky časopisů, ve světě módy ale jméno neměla. Pak přišel rok 2008 a její první kolekce, která dokázala, že se liší od všech těch hvězd, které se pod oblečení jen podepíšou. Victoria zkrátka udělala to, co vždycky – začala dřít a úspěch se nakonec dostavil. Navzdory veškeré skepsi si v průběhu let vybudovala mezi návrháři jméno a před pár lety se pustila i do tvorby vlastní beauty řady.

Victoria Beckham a její módní vývoj

Návrhářka dělá sama sobě tu nejlepší možnou reklamu. Zůstává věrná své estetice, která se promítá i v její módní značce. Victoria Beckham tvoří oblečení pro moderní ženy, které hledají univerzální, nositelné a sofistikované kousky, jimž nechybí určitá lehkost. Důraz klade zejména na kvalitní materiály a střihy.

Tenhle postoj k módě ale neměla vždycky. V dobách největší slávy skupiny Spice Girls vyplňovaly šatník Posh Spice především krátké šaty. Později se snažila ladit se svým manželem a po roce 2000 měla image sexy holky, která miluje obepnuté střihy a odvážné dekolty. Od těch ale upustila v dobách, kdy se začala věnovat módě. Dnes je považována za jednu z nejstylovějších a nejlépe oblékaných žen planety.

Načítám