Hlavní obsah

Dokonalá postava Victorie Beckham: Disciplína, odříkání a cvičení skoro 2 hodiny denně

Foto: Jose Perez/Bauer-Griffin , Gettyimages.com

Foto: Jose Perez/Bauer-Griffin , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít tak postavu jako Victoria Beckham! Ale byly byste schopné tomu obětovat dvě hodiny ráno a obědvat každý den jen rybu se zeleninou? Podívaly jsme se na režim této ikonické návrhářky a někdejší Posh Spice, která nás nepřestává inspirovat.

Článek

Victoria Beckham (49) stále něco chystá, ať je to nová módní kolekce, nebo třeba ta parfémová. Pro ty, co to nevědí – Posh Spice tvoří i svoji řadu kosmetiky, kterou nyní rozšiřuje o tři nové parfémy. Kampaň si nafotila sama a předvedla skvělou formu. Jak to tahle matka čtyř dětí dělá, že je pořád štíhlá jako proutek a pevná jako kámen? Jak asi tušíte, Posh Spice vyniká ohromnou disciplinovaností. Svůj přístup k tělu ale v poslední době změnila. Pro magazín Grazia uvedla: „Být hubená je staromódní, chci být štíhlá, ale mít prsa a zadek.“ A začala cvičit jinak.

Nudná dieta

V jídle se ale drží své osvědčené rutiny. Říká se, že strava je polovina úspěchu, ne-li 80 %, proto Victoria nenechává nic náhodě. Její manžel David v jednom z rozhovorů práskl, že jeho manželka jí 25 let to samé jídlo a je ohledně své stravy i režimu velmi striktní. Jejím hlavním jídlem dne je grilovaná ryba s dušenou zeleninou a málokdy si dá něco jiného.

Victoria si na oko postěžovala, že z ní David dělá nudnou ženskou, a obhajovala se, že jí hodně tuků, pochopitelně těch zdravých, jaké jsou v ořeších, avokádech a právě rybách. Také říká, že celkem pravidelně pije alkohol, pokud ho nemusí kvůli něčemu vynechat. Přiznává, že má ráda extrémy - v jídle i cvičení, prostě je taková.

Nahlédněte do života Beckhamových v novém dokumentu:

Cvičení jako duševní hygiena

Asi vás nepřekvapí, že si trénink „odbyde“ hned zkraje dne. Dříve běhávala 7 kilometrů na páse už okolo šesté hodiny ráno. Zabralo jí to asi 45 minut a mohla u toho sledovat televizi – což pro ni byla jediná možnost, při malých dětech, a proto se na to vždycky těšila. Ale to není všechno, pak pokračovala ještě s třicetiminutovým tréninkem na ruce a horní polovinu těla a 30 minut na nohy a zadek. V rozhovorech říkala, že je to čas, kdy si může vyčistit hlavu a přemýšlet nad novými nápady.

Přidala těžší váhy

Loni ale svůj přístup změnila. Dřív sázela na kardio, pilates a jógu. Pak ale přidala do svého režimu i činky a vypadá snad lépe než kdy dřív. Tréninku s většími váhami se kdysi bála – nechtěla být až příliš svalnatá, což je obava spousty žen. To se ale pod vedením trenéra Bobbyho Riche nestalo a jak sama řekla, dokonce by jí nevadilo, kdyby trochu svalů nabrala. Tohle cvičení má navíc tu výhodu, že pokud vyloženě nechce, nemusí ve své domácí posilovně trávit tolik času. Ne vždy se totiž rovná delší trénink i účinnější. Jde spíš o jeho intenzitu a ideální skladbu cviků.

Foto: Profimedia.cz

Asi před rokem se pustila do cvičení s těžkými činkami Foto: Profimedia.cz

Cvičení podle Posh Spice

Takže jak cvičit podle Victorie? Kombinovat běh, pilates a silový trénink a občas poměr prostřídat, aby si svaly na jeden způsob cvičení nezvykly, pak už by na něj nereagovaly. Na konci cvičení se soustředit také na procvičení mobility a protahování, které je podle ní stejně důležité jako samotný trénink – a má pravdu! Díky tomu vás pak tělo pustí do takových pozic, které pro správné cvičení potřebujete.

Foto: Profimedia.cz

Victorie si dává záležet i na pořádném strečinku, díky kterému je hezky ohebná a tělo jí dovolí dělat víc druhů cviků a ve větším rozsahuFoto: Profimedia.cz

3 věci dělejte jako Victoria Beckham

I když je nad slunce jasnější, že ne pro každého jsou dvě hodiny ráno ve fitku vhodné, můžete si z toho odnést tři věci:

  1. Cviky i způsob pohybu je potřeba čas od času změnit, abyste dávaly svým svalům nové a nové výzvy.
  2. Pravidelně se protahujte pro lepší ohebnost.
  3. Přidejte do jídelníčku víc ryb a zeleniny. Co zkusit obědvat jako Posh Spice alespoň jednou v týdnu? Zkuste rychlého lososa v papilotě s minimem tuku!

Načítám