Hlavní obsah

Řekli mi, že vypadám jako otec své manželky. Lukášovi pomohla až plastická operace

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lukášovi se zhroutil celý život. Přišel o firmu a stres s tím spojený se podepsal nejen na jeho psychice, ale také na vzhledu. Ve tváři se objevily hluboké vrásky, kruhy pod očima, ale především převislá horní víčka. Až nevybíravé komentáře okolí ho ale donutily situaci řešit.

Článek

Přál si vypadat lépe především kvůli své ženě a malé dcerce. Pomohla operace očních víček, díky které se Lukáš cítí znovu sebevědomější. „Povislá horní víčka máme v rodině, maminka se s nimi také potýká řadu let,“ vysvětluje Lukáš, u něhož těžká víčka mají genetický základ. Před časem se navíc k estetickému problému přidal i zdravotní. Při práci na počítači totiž začal pociťovat tlak a rychlou únavu očí, což ho značně omezovalo.

Zraňující komentáře ho donutily jednat

Pokud si myslíte, že společnost hodnotí vzhled jen u žen, pak se pletete. Ani Lukáš se nevyhnul nevybíravým hodnocením. „Často jsem slýchal, že vypadám mnohem starší, unavený, nebo dokonce strhaný. To člověku na psychické pohodě nepřidá.“ Vše vyvrcholilo tím, že byl dokonce nejednou označen za otce své manželky, přitom je dělí jen osmiletý věkový rozdíl. To se ho dotklo. Tehdy nastal zlom, proč se rozhodl podstoupit plastickou operaci.

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Lukáše si pletlo okolí s otcem jeho manželkyFoto: Archiv MEDICOM clinic

Zvolil si kliniku Medicom Clinic, která na něj dle jeho slov působila příjemně. Dobrý dojem měl také ze setkání s plastickým chirurgem Pavlem Popelkou, kterému naprosto důvěřoval od první chvíle: „Lehce nervózní jsem přesto byl, žádný zákrok jsem předtím ještě nepodstoupil. Překvapilo mě, jak rychle a hladce vše proběhlo. Představoval jsem si to horší, než to ve skutečnosti bylo,“ svěřil se Lukáš.

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Lukáš před a po operaci očních víčekFoto: Archiv MEDICOM clinic

Výsledek, který ubírá roky

Operace splnila všechna jeho očekávání a nyní se cítí sebevědomější. Navíc ho zákrok zbavil pocitu těžkých víček a po estetické stránce vypadá o několik let mladší. To potvrzuje i jeho operatér MUDr. Pavel Popelka. „Operace horních víček - blefaroplastika - měla u pana Lukáše dvojí pozitivní efekt, a sice estetický i zdravotní. Odstraněním kožního nadbytku a tukových převisů se klientovi ulevilo od pocitu únavy, pálení i tlaku očí, a dokonce od otoků víček. Výsledkem je rozzářený obličej, který vizuálně omládl o 5 až 8 let. Jsem rád, že panu Lukášovi operace přinesla oba dva benefity.“

Lukáš už lituje jen toho, že zákrok nepodstoupil dříve. Do budoucna ještě zvažuje zjemnění vrásek kyselinou hyaluronovou a botulotoxinem.

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Dnes je spokojený s výsledkem operace a přijde si o pět let mladšíFoto: Archiv MEDICOM clinic

Co je blefaroplastika?

„Bolesti hlavy, zhoršené periferní vidění a mnoho dalších potíží s sebou, kromě estetického efektu, nese problém převisu očních víček. Blefaroplastika neboli plastická operace horních víček je v tomto případě ideálním řešením. Zákrok probíhá v lokální anestezii, po zákroku zůstává jen jemná jizvička, jež je skrytá v očním záhybu, a navíc po čase téměř úplně zmizí. Jedná se o velmi vděčnou operaci, kde je efekt dlouhodobý a je patrný už po prvním týdnu od operace. Klienti si tento zákrok chválí, jelikož výrazně celkově omladí vzhled obličeje a uleví od zmíněných potíží,“ vysvětluje MUDr. Petros Christodoulou, emeritní primář, Klinika plastické chirurgie - Nemocnice na Bulovce.

Text vznikl ve spolupráci se zdravotnickým zařízením Medicom Clinic

Načítám