Hlavní obsah

Žebříček toho nejhoršího, co si můžete udělat s vlasy. Pozor na tyto chyby!

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Je škoda, že si tolik žen neumí poradit s účesem, který nosíFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O vlasech se říká, že jsou korunou krásy každé ženy. Bohužel právě ony velmi často volí účesy, které jsou pro ně naprosto nevhodné, ba je hyzdí. Jaké nešvary můžete vidět právě u nás v Česku?

Článek

Jistě jste si všimly, že vhodným účesem může kdokoli pořádně prokouknout. Pokud se chytře zakryjí nedostatky a zvýrazní se to pěkné, obličej dostane zcela jiný rozměr. Na druhé straně právě tak lze vše pokazit. Začíná to nesprávnou péčí a pokračuje účesem, který by měl být podle někoho trendy, ale nesluší vlastně nikomu.

A Češky na tom prý nejsou, co se vlasů týká, nejlépe. Mnoho z vás nechodí pravidelně ke kadeřníkovi, spoléhá na kamarádky či na vlastní ruce, místo na odborníky. Jaké jsou typicky české hříchy, které můžete běžně potkat na ulici?

1. Špatná péče

Pokud se narodíte se slabými vlasy, těžko je můžete ovlivnit, aby se z nich staly pořádné „žíně“. Nesprávnou péčí jim ale můžete ještě uškodit. „Mně osobně nejvíce vadí, že české ženy o své vlasy nedbají, nemyjí si je správně a správnými prostředky,“ říká Petr Lesniak z Hair Culture. „Hodně z nich nepoužívá ani kondicionér a mnoha ženám chybí chuť se o ně starat,“ dodává.

Foto: Podvysotskiy Roman, Shutterstock.com

Špatná volba šamponu a absence dalších pečovacích přípravků je častý jevFoto: Podvysotskiy Roman, Shutterstock.com

2. Dlouhé za každou cenu

Mnoho žen touží po dlouhých vlasech, a to přesto, že to nedovoluje kvalita jejich vlasů. Výsledkem jsou pak vlasy nestejně bohaté, u konečků výrazně chudší, což nepůsobí dobře. Kolik kolem sebe vidíte dlouhovlásek, jejichž vlasy vyloženě volají po nůžkách, a často po zcela zásadním střihu? Bohužel, mnohé odmítají i prosté zastřižení konečků, což dodává účesu hodně zanedbaný vzhled.

Foto: InnervisionArt, Shutterstock.com

Nekvalitní vlasy, tenké konečky... A za každou cenu dlouhé! Stojí to za to?Foto: InnervisionArt, Shutterstock.com

3. Blond, která křičí kysličníkem

Pokud chcete jít na blond, není nutné volit vždy tu nejsvětlejší. Výsledkem je typicky „český odstín“, velmi nepřirozený, až do bíla. Vlasy poničené kysličníkem nevypadají vůbec lákavě. Dobře provedená platinová blond může sice některé padnout úchvatně, ale je třeba vždy přihlédnout k typu pleti a odstínu původních vlasů. „Nemáme rádi domácí barvení, kde bychom rádi vypíchli samoodbarvování tmavých vlasů na ,platinu‘ drogérkovými zesvětlovači – je to dlouhodobý proces, který patří do rukou profesionálů, a u vás v koupelně může skončit katastrofou,“ říká Petr Lesniak.

Foto: Pavel Shlykov, Shutterstock.com

Platinová blond musí slušet pleti. A vždy by vám ji měl aplikovat odborník!Foto: Pavel Shlykov, Shutterstock.com

4. Černá, která z vás udělá stařenu

Černá barva působí velmi extravagantně a opět sedne jen málokomu. Je třeba počítat s tím, že po obarvení se ještě více zdůrazní obličej a jakýkoli nedostatek pleti, například vrásky se objeví ve dvojnásobné míře. To snese dvacetileté děvče, ale v padesáti už málokterá. A maskovat je kilem make-upu k pěknému vzhledu také nepřispěje.

Foto: BestPhotoStudio, Shutterstock.com

Černé vlasy v určitém věku vyžadují kvantum přípravků, které schovávají vráskyFoto: BestPhotoStudio, Shutterstock.com

5. Špatně napletené vlasy

Salonů, kde vám prodlouží vlasy, je jako máku. Ne vždy ale výsledek dopadne tak, aby si prodloužení nikdo nevšiml a vlasy působily přirozeně. Kadeřnice by měla vždy doporučit vhodnou délku vlasů a nesnažit se naplétat kadeře po pás na kraťoučké a nekvalitní mikádo, což se bohužel stává často.

Foto: Ivan Sazykin, Shutterstock.com

Na tenké a řídké vlasy lví hřívu nenaplétejte, budete to vypadat nevkusněFoto: Ivan Sazykin, Shutterstock.com

6. Český melír

Melír je vedle stříhání asi nejčastějším úkonem, který se v kadeřnictví provádí. Pokud se udělá citlivě a pěkně do tónu stávajícím vlasům, není co řešit. Proč si ale mnohé ženy oblíbily melíry v několika náhodně vybraných barvách, z nichž je jedna růžová či fialová?

Foto: Andres Virviescas, Shutterstock.com

I melír vyžaduje zralou úvahu, jestli vám vlastně bude slušet, nebo ne. A pokud se necítíte na teenagerovský věk, nevkládejte červené, růžové ani fialové proužky:-)Foto: Andres Virviescas, Shutterstock.com

7. Ve zralém věku zásadně helmu

Mnohé ženy, které se již necítí jako zajíci, se uchýlí k jednomu krátkému a neinvenčnímu sestřihu, který nosily už jejich maminky a který připomíná helmu. Pokud ho ještě doplní prudce barevným melírem, na módní katastrofu je zaděláno. Přitom právě krátké vlasy rozhodně nesluší každému typu obličeje a hlavy.

Foto: racorn, Shutterstock.com

Unifikovaný účes, tzv. 60+. Proč?!Foto: racorn, Shutterstock.com

Našly jste se v některém z hříchů? Podle čeho volíte váš účes právě vy? Podebatujte o tom s ostatními v diskusi.

Reklama

Načítám