Hlavní obsah

Dlouhé vlasy nejsou pro každou. Zvažujete krátký sestřih? Inspirujte se Laškovou nebo Pártlovou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhá hříva je snem mnoha žen. Ne vždy se jim ale splní. Dlouhé vlasy nemusí automaticky znamenat sexy look, zvlášť když jsou řídké a jemné. V tom případě vám může krátký sestřih jen prospět! Tak jako českým kráskám v naší fotogalerii.

Článek

V různých obdobích života máme tendenci experimentovat. S líčením, barvami na vlasysestřihem. Většina žen se za každou cenu snaží nechat si narůst dlouhé vlasy, protože ve společnosti stále panuje předsudek, že jedině žena s bujnou hřívou je sexy. Může se však stát, že vlivem hormonálních změn, stresu nebo genetických předpokladů začne vlasů ubývat. Není důvod propadat panice. Krátký sestřih, kterému jste se dost možná tak dlouho bránila, může být ve finále výhrou!

Kdy vlasy radikálně zkrátit?

Možností, jak si vlasy opticky zahustit, je celá řada – příčesky, napletené vlasy, nebo v krajním případě tupírovací hřeben. Ne každý ale chce trávit ráno před zrcadlem desítky minut nebo utrácet tisíce za umělé vlasy. O tom, jak si budete v krátkých vlasech připadat a co na ostatní vyzařovat, rozhoduje i vaše sebevědomí a psychické rozpoložení. Důvodem ke střihu by neměl být truc nebo chuť něco změnit třeba po rozchodu. Jen málokdy se totiž potvrdí, že s vlasy se citově odstřihnete i od ukončeného vztahu. Správným důvodem je touha po změně – kvůli sobě. A vůbec v tu chvíli nezáleží, jestli jste ke střihu nucena kvalitou vlasů, nebo se vám prostě jen krátký účes líbí.

Nebojte se požádat o radu

Pokud máte skutečně dlouhé vlasy, které jste nechala růst roky, nedělejte ukvapená rozhodnutí. Svůj záměr zkonzultujte s kadeřníkem, který vám doporučí, jestli by vám krátký sestřih vůbec slušel – případně v jaké podobě. Jak známo, každému tvaru obličeje lichotí něco jiného a nemá smysl chtít vypadat jako celebrita na obrázku, když jsou vaše rysy úplně jiné. Mohla byste napáchat víc škody než užitku. K dispozici jsou i aplikace (například Hairstyle Try On), do kterých nahrajete svou fotografii a ony vám ukážou, jak budete v daném účesu vypadat.

Chce to notnou dávku odvahy

Udělat první krok k radikálnímu zkrácení je pro mnoho žen těžké. Chybí jim odvaha. Jen málokteré ale tato změna neprospěla! Kromě toho, že svou nositelku krátké vlasy prokazatelně omladí, může díky nim ukázat další své přednosti. Možná jste si všimli, že na módních přehlídkách mají modelky většinou vlasy sepnuté nebo vyčesané. Důvodem je, že tak ukážou mnohem víc ze své tváře a odkryjí i ladnou šíji. Vlasy skrývají ženské rysy, což je pochopitelně škoda. Výhodou je i to, že krátké vlasy mnohem rychleji schnou a nemusíte si lámat hlavu s vymýšlením účesu.

Pozor na jistá úskalí

Zatímco delší vlasy bez problémů zapletete do copu nebo si uděláte culík ve chvíli, kdy se vám vlasy umastí a nestíháte je umýt, u krátkých mnoho možností k maskování nedokonalostí není. Řešením může být suchý šampon, ale ani ten nefunguje na sto procent. Důležité je si však uvědomit, že odborníci už dávno vyvrátili, že by každodenní mytí vlasům škodilo. Jde hlavně o to, nastavit si, že si každé ráno před odchodem do práce vlasy umyjete a vysušíte.

Celebrity, kterým krátký střih prospěl

Pokud pořád nejste rozhodnutá, můžete si vzít příklad ze známých českých žen, kterým krátký sestřih rozhodně svědčí a vypadají v něm šik!

Patří mezi ně Martina Pártlová, která zkoušela nosit vlasy napletené, ale neosvědčilo se jí to tak jako aktuální krátký sestřih. Vypadá mladší a elegantní! Typickým příkladem ženy, která se pokoušela nechat si narůst dlouhé vlasy, i když jí „klučičí“ střih nesmírně slušel, je moderátorka a bývalá modelka Gabriela Lašková. Po několika pokusech se nyní opět vrátila k tomu, v čem se cítí nejlíp. Na Instagramu ke svému rozhodnutí napsala: „Tak dlouho jsem chtěla mít dlouhé vlasy, až to nestálo za to. Pár protenčených pramenů bez špetky energie, žádný šmrnc, takže pryč s tím.“

Načítám